Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
367
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DSL ışığının sönmesi ile başlayan komik durum. 2. Part
U
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Bu da önceki post https://forum.donanimhaber.com/dsl-isiginin-sonmesi-ile-baslayan-komik-durum--146235024

11/10/2020 günü açtığım talep sonrasında bir sürü sorun yaşadım. Çok çok uzun anlatamayacağım ancak bu kadarına da pes diyorum artık.
Aradan 1 ay geçtiği için şu tarihte böyle dendi bu tarihte böyle dendi demeyip kaba taslak bilgiler vereceğim. Zaten anlarsınız.
Ben bu kaydı internetimin gittiğini anladığım gibi açtım. Daha sonra birkaç gün internetim yoktu. Birkaç gün sonra gece 2 gibi geldi ama 35/6 profilimde sadece 19mb download ve 0.39 upload alabiliyordum. Ben de bunun üzerine internetimde problem olduğunu. 6 uploadım yoktu ama 4.4 kullandığımı, internetin akşam 10 civarı durduk yere gittiğini ve bir daha gelmediğin ilettim.
Türk telefon ekipleri eve girmiyor, direğe kadar bakıyor. Sürekli müşteri sorumluluğunda hata deniyor ve çözüme bir türlü ulaşılmıyor.
Daha sonra müşteri temsilcisi arkadaş kendi ekiplerimizi yönlendireceğiz diyor ancak herhangi bir ücret karşılığında olup olmadığı konusunda bilgi vermiyorlar.
Ben de tabii ki müşterisi olduğum firmanın teknik ekibinin gelerek olayı yerinde görmesini istiyorum ve talep ediyorum yani haklı olarak.
Neyse bunları söylerken aradan sürekli 2-3 gün geçiyor.
TurkNet ekibi sonunda eve gelmek için randevu istedi ve benim evde olmadığım bir saatte eve gelip balkona kadar gelen kablo Türk Telekom sorumluluğunda olduğu için balkondan modeme kadar olan kabloyu değiştirmiş. Ben o kabloyu zaten 10 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Bir problem olmadığını biliyorum yani. Arkadaş yine de sağ olsun kabloyu değiştirmiş. 3 metreden fazla kablo çekmesi halinde ücrete tabi olacağını söyleyerek elinden geleni yapmış ve kabloyu değiştirmiş. Buna her ne kadar gerek olmasa da. Türk telefon ekibi de balkonumdaki kabloyu soymuş ve bırakmış. Ne bir bantlama var ne bir şey. TurkNet ekibi en azından bantlamış düzgün şekilde. Ama telefonla görüştüğümüzde bana modemimin bozuk olduğunu ve kendi test modemi ile test ettiğinde sorun olmadığını belirtti. Ben de evde olmadığım için el mecbur teşekkür ettim arkadaşa. Ekipler de geldiği için akşamına arkadaşımdan modem aldım ve sorun yine aynı şekilde devam ediyordu. Benim modemim de belki bozuk değildir diye arkadaşıma götürdüm ve kurulum yaptı. Sorunsuz kullandığını söyleyince destek kaydına tekrar yazdım. Sorun 3 gün sonra tam olarak düzelmemesine rağmen tekrar taleplerimi devam ettirdim ve sürekli otomatik verilen cevaplar vardı. Sorunum halen düzelmiş değil. Bugün ekranda fark ettiğim faturayı kontrol ettiğimde yerinde hizmet bedeli 99 lira eklemiş.


Sorun TurkNet ekibinin geldiği gibi çözülmemesine rağmen arada yaklaşık 9 gün hiç internet kullanmayıpi 10 güne yakın da kesik kesik ve yavaş hiçbir şeye yaramayan bir internetin olduğu 1 ayda bana normal faturalandırma bile vermemeleri gerekirken bir de üstüne 99 TL yerinde destek ücreti yüklemişler. Herhangi bir bilgi verilmedi bu konuda.
Bana internetimin düzeldiğini söylediklerinde ben daha önceden 35mbps download 4.4 Mbps upload kullnadığımı ve paketimin kapsamında alabildiğim en iyi değerleri almak istediğimi söyledim. İnternetin düzeldi dediklerinde 26mb dw/ 2.6 upload vardı. Sonra talebim üzerine uğraştılar ama 3.5 upload'ı geçmedi. Canı yayın yapıyorum. Upload çok fazla önemli. Bunu sürekli dile getirmeme rağmen kendi mesajlarında bir kere bile bahsetmediler. Ben kullanamadığım internet ve satın aldığım mobil internetler olduğunu ve bu konuda mağdur olduğumu ve bana yardımcı olmalarını istedim. Ancak bana çıkartılan fatura içler acısı. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Bu saatten sonra internet düzelse de bir kıymeti var mı? Teknik ekip yoldan geçerken eve uğruyor. 100 lira alıyor. 100 lira. Ben bu firmanın müşterisiyim. Bir kere faturamı geciktirmedim ama alamadığım hizmetin parasını vermek insana dokunuyor. Helal etmiyorum.



T
3 yıl
Yarbay

Merhaba, upload hızınızın yükseltilmesi için Telekom ekipleri ilettiğimiz arıza kayıtlarında işlem sağlanmamakta ve sorunun iç tesisat kaynaklı olduğu iletilmekte. Kendi ekiplerimizse yapılan kontrolde iç hatta sorun olmadığını belirtiyor. Bu durumda tek çözüm ortak çalışma yaptırmak . Ancak ekiplerden belirli bir tarih ve saat alarak ortak çalışma düzenlemek için iki taraftan da dönüş bekliyoruz. Gelişmeleri sizinle paylaşacağız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Bu konuda destek kayıtlarından gerekli açıklamaları yaptım. Şu anda online işlemlerde teknik bilgiler kısmında 5.96 upload görüntülüyorum. eve gittiğim zaman tekrar kontrol sağlayacağım. Umarım sorunsuz bir şekilde kullanırım. Faturamdan da en azından yerinde destek hizmeti için faturaya yükletilen miktar düşülmüş. En azından bunlar için çok teşekkür ediyorum. Yine de gerekli özeni gösterdiğinizi düşünmesem de. İstediğim upload hızına stabil bir şekilde ulaşacaksam ne mutlu. 11.10.2020 de açılan kayıt tam 1 ay sonra kapanacak sanırım. Akşam bilgisi gelir. Akşam eve gittiğimde kontrol ettiğimde upload hızım aynı şekilde yükseldiyse ve kopma yaşamadan kullanabileceksem size farklı bir kayıt üzerinden ulaşmam gerekecek. Zira destek kaydında not ekleme limitim dolu. O kadar uzun sürdü ki. Bir de ben kısıtlandım :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TurkNetDestek
T
3 yıl
Yarbay

Merhaba, eğer kontrol ettiğinizde sorun devam ediyorsa buradan bana yazabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @uAction
U
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Aksam 7den sonra müsait olduğum gibi dönüş sağlayacağım. Çünkü tamamen sonuçlanmasını iple çekiyorum. iyi günler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TurkNetDestek
T
3 yıl
Yarbay

İyi günler dilerim




Bu mesajda bahsedilenler: @uAction
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.