Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
434
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dolar FED Tutanakları Sonrası Geriledi!
T
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Dün akşam açıklanan FED tutanaklarında, 3 faiz artışı konusunda görüş ayrılıkları öne çıktı. Dolar, FED sonrası kazançlarının bir kısmını geri verdi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Dolar, dün akşam saatlerinde açıklanan FED tutanakları sonrasında 3,76 seviyesinden 3,78’e yükseldi ancak geldiği bu seviyede tutunamadı. FED’in kademeli faiz artışlarının devam edeceği mesajının ardından kur yeni güne 3,77-3,78 aralığından başladı.

ABD Merkez Bankası (FED), Aralık ayı toplantısında 2018 yılında yapılacak olan faiz artışları konusunda görüş ayrılıkları yaşandığı sinyalini verdi.

< Resime gitmek için tıklayın >

12-13 Aralık tarihinde düzenlenen FED toplantısının tutanakları dün akşam açıklandı. Üyelerin politika faizinin üst sınırını 1,50’ye yükseltme kararı aldığı toplantı tutanaklarında, 2018 yılında yapılması öngörülen 25 baz puanlık 3 faiz artışı konusunda fikir ayrılıklarının yaşandığı bildirildi.

Bu yıl yapılması öngörülen 3 faiz artışı bazı FED üyelerince yavaş, bazılarınca çok agresif olarak nitelendirildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bazı FED üyeleri, Aralık ayı ekonomik projeksiyonlarında 2018 yılı için beklentilerden memnun olmadığını belirtti. Bu üyeler yapılması öngörülen faiz artışı için enflasyon hedefiyle uyumlu olmadığını belirtti. Diğer üyeler ise ek faiz artışlarının ekonomik projeksiyonlardaki medyan beklentilerinden daha hızlı olmasının daha doğru olacağını düşünüyor.

Ak Yatırım tarafından yapılan değerlendirmede, FED’in yılın ikinci yarısında yapacağı faiz artırımlarının doları destekleyeceği bildirildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Dolar, ABD ISM imalat sanayi verisi ve FED tutanaklarıyla yükselen tahvil faizlerine rağmen kazançlarını geri verdi. Saat 10:00 itibariyle 3,77 seviyesinden işlem görüyor. Dolar, yen hariç tüm G-10 ülke paraları karşısında değer kaybetti.

Tutanaklar öncesinde 1,2026 olan EUR/USD paritesi, açıklamanın ardından 1.2008’e geriledi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Euro, dolar karşısında %0,16 yükselirken, Yeni Zelanda Doları %0,44 ile dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi oldu. Ons altın ise 1.316 dolarda 1.309 dolara geriledi. 10 yıllık ABD devlet tahvil getirisi %2,44’ten %2,45’e yükselirken, ABD borsaları tutanakların ardından kazançlarını korudu.


Kaynak: Paratic.com



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.