Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
592
Tıklama
1
Öne Çıkarma
dolar 7tl altına düştü araç fiyatları düşer mi-2021 modeller düşük kurdan girecek
B
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

şehitler varken bunları konuşmak canımı sıkıyor ama muhabbet olsun.

firmalar 2020 model araçları dolar ve euro yüksekken getirdi. onlar bitince 2021 modelleri çekecekler. şu an dolar düştü ve böyle giderse stoklarına 2021leri çekmeye başlayınca düşük fiyattan gelecek. böyle bakarsak fyatlar düşer mi? daha bi %30-40 şişik gibi fiyatlar en az.



G
3 yıl
Yarbay

önceden bi yerde yazmıstım tekrar yazıyorum:

kafamızda bi araç belirleyelim. bu aracın markası ve modeli forum kar olsun.

bu forumkar dolar 7 TL ye ilk defa yükseldiğinde, 7 TL iken ortaya çıkıyor ve direkt satışa sunuluyor, satış bedeli 100 bin TL diyelim.

dolar 8 TL oluyor, yani %15 artıyor. buna göre forumkar 115 bin TL olmalı. fakat o artışı büyük zevkle bekleyen fırsatçi andavallar aracı anında 130 bin TL ye arttıyor.

dolar tekrar artıyor ve 10 TL oluyor. yani %25 artıyor.. buna göre forumkar 32500 TL artışla 162 bin TL ye yükselmesi gerekiyor. fakat gene aynı belirttiğim andavallar acımadan direkt 200 bin TL yi yapıştırıyor.

sonunda işler tersine dönüyor ve dolar aniden değer kaybederek 10 dan 7 ye iniyor. yani %30 değeri kaybetmiş oluyor. 200 binden belirtilen araç eski 7 TL lik değerine dönemiyor çünkü 140 bin TL ye geliyor. doların düşüşünden memnun olmayan andavallar düşüşü az yansıtarak (artık ne tutsak kardır) diyerek 150 binden koyuyor.

yani sen aynı dolar kurunda yarı fiyat fark vererek araç sahibi oluyorsun.

dolar 7 tl iken çıkan aracın fiyatına ulaşabilmek için doların 4.5 - 5 TL ye düşmesi gerekiyor. ama o da ne? bu and. lar gene kafayı yiyor ve 115 den satışa sunuyor.

dolar 8 ken 115 e rahat aldıgın arac, dolar 4.5 TL iken 115 e alınamıyor, zar zor alınıyor.

o yüzden dolar düştü araba ucuzlar beklemeyin. bu bayiler galeriler her zaman aynı oyunu oynuyor. bunu araba degıl normal bi markette ki çikolata üzerinden bile anlayabilirsiniz.



M
3 yıl
Yarbay

şu an dolar için bir güven yok güven olsaydı faiz de indirim yaparlardı dolar düşüşü benzinin düşüşü gibi olursa yandı piyasa



W
3 yıl
Binbaşı

Bunlar şu an fırsatı kullanıp stok yapıyorlar. Düşmeyi bırak kur yükselirse bunlar fiyat artırır...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yüzbaşı

Yukarda bir arkadaşın yazdığı gibi düşer düşer de, çok büyük değilim beklememek lazım. 230 olan araba 200-210 a geriler.
Belki bir kaç araç 80 ilk ÖTV’den düşer 50 ye geçerse orda biraz daha fazla olabilir.
Ancak bu saatten sonra şahsen atana piyasasında öyle muhteşem gerilemeler olacağını sanmıyorum. Tavsiye değil,



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yarbay

dolar düştüde faizler çok yüksek .fiyatların düşmesi zor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.