Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 kayıtlı üye, 30 misafir, 4 mobil kullanıcı
235109
Cevap
11769484
Tıklama
1149
Öne Çıkarma
Cevap: 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (8647. sayfa)
V
2 yıl
Binbaşı

Girit, meis, rodos gibi adalar ne oluyor? Bak bakalım egeden akdenize kadar hep adalar kimin elinde. Bunlar kimsenin yaşamadığı kayalıklar değil.
Kıbrıs mevzusu zaten ayrı. Orada varlığı tanınmayan bir devlete dayanarak iş yapmak zor. Mavi vatan dediğin sanki kıbrıs adasının çevresinden mi oluşuyor? Hayır.

Hepsini salla hadi anlaşmadan güç kullanarak bu işi yaptın. Nasıl olacak? Rumlarla anlaşan şirketlerin sondaj gemilerini donanmayla mı kovalayacaksın? Peki oralarda devletin sondaj ve araştırma gemileriyle çalışırken karşı taraf birşey yapmayacak mı? Orada büyük rezerv varsa başkaları sana yedirir mi? O gemileri zaten anlamadım satın mı aldılar uzun süreli kiraladılar mı ne açıklama var ne birşey. Karadenizde zamanında anlaşılmış hiç sorun çıkmadan bu işler yürüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hayatı Tespih Yapan Adam
S
2 yıl
Yarbay

İyide gazın olduğu bölgeye yunan adaları bizim karalardan daha uzak. Yunan nasıl gazda hak sahibi oluyor?

Akp politikası tartışmıyorum ben. Bu ülkenin menfaatini tartışıyorum. Onlar yanlış işler yapıyor olsa bile bizim orayı unutmamaız savunmamız gerek. Gaz bölgeleri ile yunanistanın uzaktan yakından alakası yok. Rum tarafı ile kendi kafalarına göre ortaya bişey zıçmışlar ona dayanıyorlar. Yalnız Rum ile yunan arasından bizim kıta sahanlığımız kol gibi geçiyor. Yani onu yapmaları imkansız. Anlaşacakları biri varsa oda biziz. Anlaşsalar bile bizim bölgede kalıyor gaz bölgeleri.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 10 Şubat 2022; 17:44:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man
V
2 yıl
Binbaşı

Hepsi şarlatan gibi gözüküyor. Maaşı veriyorlar çıkarıyorlar televizyona her konuda atıp tutuyorlar. Bu tartışmacılar kadrolu. Sezon boyunca aynı insanları görüyoruz. Çirkef olduklarından konuyu bilen birisi gelince onu da susturuyorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @acquiles
1
2 yıl
Yarbay

dünya demokrasi endeksi:

pakistan-haiti-kırgızistan-lübnan-fildişi sahili-nijerya................. bunları da geçebilirsek, otoriterlik resmen belgelenecek.



< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 10 Şubat 2022; 17:45:23 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Yarbay

Çünkü bu kez 6.85 olayından akıllanmışlar belli bir limit belirlemişler üstüne çıkınca satış, altına gelince alış yapıyorlar. Böylece rezervlerde ki kayıp daha düşük oluyor, son 2 haftada zaten rezervlerden harcamaya bile gerek kalmamıştır. Bakanın dediği gibi doların yükselişi tamamen içerden kaynaklı. Yani vatandaş bu yükselecek, alayım derse yükselir. Şu anda kuru sabit tutarak vatandaşın artık bu yükselmez almayayım diye düşünmesini istiyorlar. Gelecek hafta durum daha net belli olur, satış devam edecek mi etmeyecek mi diye. Ama şirketler yüklü satışlar yapıyorlar, muhtemel döviz mevduatları azalmaya devam edecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @1234Rambo
1
2 yıl
Yarbay

"doların yükselişi tamamen içerden kaynaklı" değil hocam. bir kısmı diyebilirsiniz. makro boyutta , ülke içindeki dolar miktarı, dışarıdan giren dolar, çeşitli yollarla dışarıya gönderilen dolar vb. bir çok etken var. fed kararı sonrası, örneğin; doların bir kısmı dışarıya hızlı giderse, ne demek istediğimi daha net anlarsınız. talep olur, arz olmaz. ayrıca hiç bitmeyen borç faizi ödemeleri meselesi de var. ihracatta vb. yerde bir kriz durumunda, siz yine de borç faizlerini paşa paşa ödemek durumundasınız.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustifb
V
2 yıl
Binbaşı

Madem öyle neden libyayla anlaşma peşinde türkiye? Türkiye giritin doğusu için uğraşıyor. Hem çakışma bölgeleri diyorlar ki resmen kıbrıs adasının güneyinde burada türkiye nasıl hak sahibi? Bugün suriyenin sesi çıkmıyor ileride onlarda kuzey kıbrısın doğusu için konuşur.
Dünyada bu dediğini anlatamazsın. Kıbrıs adasını bir bütün olarak tanıyorlar. Diyelim ki kuzey kıbrıs olarak kuzeyi ve doğuya ruhsat verdin. Peki güney için nasıl ruhsat veriyorsun?
Ben olaya türkiyenin çıkarı veya siyasi parti olarak bakmıyorum. Zamanında karadenizde anlaşma yapılırken kimse birbirinin alanına girmemiş böyle anlaşılmış.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hayatı Tespih Yapan Adam
S
2 yıl
Yarbay

Adalar kıta sayılmadığı için. Adı üstünde KITA sahanlığı. K.ç kadar ada kendinin on bin katı büyüklükte kıta sahanlığı olacağına inanan adam koskoca bir kıta parçasının kıta sahanlığını elbette görmezden gelemez. Kara parçasının büyüklüğü hesaplanır kıta sahanlığı ona göre oluşturulur. Bunun oluru budur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man
A
2 yıl
Yarbay

30 kuruş çıkıyorsa uçuyor denebilir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @onur1301
R
2 yıl
Yarbay

Yalnız doğalgaz piyasalarının işleyişi bu kadar basit okunulabilecek gibi değil ve aşırı dinamik.

Bizim sözleşmelerin çoğu uzun vadeli ve petrole endeksli bu yüzden yüksek fiyat ödüyorduk, Avrupa için paylaşılan veri ise spot fiyatlar. Biz muhtemelende şuan devasa faturalar ödüyoruz ama ne ödediğimiz hakkında herhangi bir fikrimiz yok çünkü malum ticari sır diyorlar.

Önceden piyasa uzun kontratlar üstünden yürüyordu Avrupa'da şimdi daha esnek ve serbest ancak Rusya gazı kıstıkça piyasada fiyatlar uçuyor(bkz.DutchTTF), müthiş bir talep olunca altından da kalkılmıyor.

Son zamanlarda MB tarafından BOTAŞ'a yapılan satışlara bakılınca Gazprom para peşin kırmızı meşin çalışıyor. İki ayda neredeyse 10 bn$ sattılar, umarım sübvanseli satış yoktur.




Bu mesajda bahsedilenler: @ll BLooD ll
R
2 yıl
Yarbay

Nebati cumartesi yeni tedbirler ve araçlarla ilgili açıklama da bulunacakmış.

Çok önemsemeye gerek yok önemli bir şey olsa zaten RTE konuşurdu.



C
2 yıl
Binbaşı

bakan ortalıktan kayboldu..gozlerımın ıcındekı ısıltıyı goruyormusunuz, bir gecede nasıl oldu dıyen bakan...goren duyan varmı nerede? tebrık edıyorum bunları..7 tl den dolayı 18 tlye cıkardı sonrada 1 gecede 11 tlye ındırdı..sımdıde 13 tl..tum yandas kanallarda dolar dustu dustu dıyerek de ınsanları ahmak sanıyorlar...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 yıl
Yarbay

Bir ana karanın kıta sahanlığı ile bir adanın kıta sahanlığı aynı değildir. Adaların kıta sahanlığı çok düşüktür, önemli olan anakaralardır. Uluslararası hukuka göre bu böyledir.

Dolayısıyla Yunanistan'ı dibmizdeki adalara dayanarak Ege'de Türkiyeui boğma denemeleri Türkiye tarafından "Casus Belli" sayılmıştır. Yani resmi olarak Yunanistan böyle bir duyuruda bulunursa Türkiye bunu savas sebebi sayacagını ilan etmiştir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Şubat 2022; 19:39:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man
M
2 yıl
Yarbay

Tamam işte zaten dolar arzı yok, içerde doları olan yabancı oranı da %12 civarı. Bunun %9'u Borsa İstanbul'da, %3-4'lük kısmı da Tahvil-Bono'da. Borçlarımız, döviz bazlı hazine garantilerimiz ayrı vadesi geldiğinde faizlerini de ana parayı da paşa paşa ödeyeceğiz. Ama içerde doları çok yükseltecek şekilde çıkabilecek bir yabancı kalmadı. Hükümetin amacı da o borçların en azından kısa vadeli kısmını vatandaşın bozdurduğu dövizle ödemek. Bunun içinde kuru tutmaya çalışıyorlar, lakin o hayalinde çok işe yarayacağına ihtimal vermiyorum.

Ama FED'in faiz artışından daha çok bizi etkileyecek bir şey var bilanço küçültmesi. Yani dünyadan doları çekmesi, işte burada bugün borsanın %10'una, kanal İstanbul hayali projesinin çevresinden arsa alan Arap kardeşlerimiz piyasada döviz çekilince ilk olarak swapları, sonra borsa'daki paylarını bırakmayı ya da bunların ödemesini TL olarak yapmak isteyecek. İşte bilanço küçültmesinde %1500 faizde versek döviz bulma ihtimalimiz sıfıra yakın olacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @1234Rambo
D
2 yıl
Yarbay

Şubat müdahelesi geldi mi, dolar düşüyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Yüzbaşı

Düşsün düşsün. Düştükçe alan bir tek benim herhalde. :) Yatırım tavsiyesi değildir.



M
2 yıl
Yarbay

piyasa bi aşağı bi yukarı aylardır alım yapmıyorum TL de bekliyorum garip bir piyasa



P
2 yıl
Yarbay

9-9.5 liralardan 13.45 seviyelerine kadar gelen "düşüşü" ilgiyle takip ediyoruz valla.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
2 yıl
Yarbay

dollar euro degnesinde dolar 0.90 dan 0.87lere geldi. xe de ise 0.86. dolarda kalanlar kayip yasadi.