Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
40
Cevap
2818
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Dolandırılma Vakası
K
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, herkese hayırlı hafta sonları dilerim.

Bir arkadaşım beni aradı ve 4 ay önce başına gelen olayı bana anlattı. Benden yol göstermemi istedi ama ben de bu konu hakkında çok da bilgili olmadığım için şuanlık sadece hafta başında savcılığa gitmesini söyledim.

Olay şöyle gerçekleşiyor ;

Arkadaş 2 sene önce aldığı opel astra 1.4 2000 model aracı, aldığı sahibindeki linea ile takas yoluyla değiştirmek istiyor. Tam anlaşmak üzereyken aracın kmsinin mile çevrildiğini fark ediyor ve vazgeçiyor. Araç sahibi de "Milletin önünde anlaştık, laf çıkmasın. Sen şimdi arabayı al, daha sonra getirirsin gerekirse." diyor. Tabi takas olacağı için öncesinde bu arkadaş karşı tarafa vekalet bile vermiş.
Arkadaş takasla alacağı aracın devrini almadan alıp gitmiş ama öbür adam aracı bu sırada başkasına satmış bile. Netice itibariyle; arkadaşın elinde devrini almadığı bir linea var, karşıdaki şahıs ise vekaletine sahip olduğu bir aracı var.

Araç başkasına satılmış, sonra alan kişi de bu süre zarfında başkasına satmış. Fakat hala vekaleti verdiği kişi arabanın parasını arkadaşa vermemiş. Yaklaşık olarak 74.000tl alacağı parayı bugün-yarın diye diye bir türlü vermiyor.

Arkadaş bir avukata gidiyor ve avukatın verdiği akıl şu; buradaki büyüklerden (yani civardaki ağalar ve sözü geçenler) yardım al, aracı olsunlar. Devletten daha fazla sözleri geçer burada(!)

Biraz da bu avukatın sözüne binaen hala daha işi uzlaşma ve sulh ile çözmeyi düşünüyor arkadaş. Kendisine savcıya gitmesini tavsiye ettim fakat başta da belirttiğim gibi, konuya dair çok da bilgim yok.

Biraz uzun yazdım, kusura bakmayın. Sürç-ü lisan ettiysem affola. Arkadaş biraz saf kalpli olduğu için başına bunlar geliyor. Düştüğü duruma gerçekten üzüldüm. Konuya dair bilgisi, fikri olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Avukata bak
Büyüklere ileri gelenlere git diyor
Kanundan büyük mi var lan
İşte memleketin hali
Yoruma Git
Guest-4020D9D24 - 3 yıl +16
Eğer konu "troll" değil ise umarım arkadaşınız 74 bin TL ile bir nebze akıllanır.

Bu tip olaylar üzülüp "yazık olmuş" denilecek olaylardan değil benim neznim...
Yoruma Git
Yorumun Devamı True_Sun - 3 yıl +8
Savcılığa gitsin şikayetçi olsun belki adam heyecanlanıp saçmalar borcunu söyler vs ikrardan dava temeli yapılır.

Avukat doğru demiş olabilir. Bende avukatım, arkadaşın satış vek...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Storm Raider - 3 yıl +6