Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
783
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Docsis 3.0 => Airties 5760 router ayarlama
İ
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhaba;

CBW-383ZN Docsis 3.0 kablonet modemim var. Malumunuz üzere wifi bağlantısı sorunlu olduğu için Airties 5760 modemimin wifi ağını kullanmak istiyorum. Aslında kısmen bunu yaptım ama takıldığım yerleri sormak istiyorum.

1) Router olarak kullandığım airties 5760 modemime 192.168.2.254 nolu ip'i atıyorum ama bu ip ye girmek istediğim zaman hata alıyorum. Bir türlü router arayüzüne giremedim.

2) Kablonetin modemini kabloların eve dağıldığı ana yere koyup bütün odalara cat6 çekeceğim. Airties modemim ise hem evin merkezi yeri olduğu için hem de bilgisayar ve playstation'a kablo ile bağlantı kuracağım için oyun odama koymayı düşünüyorum. Yani router olarak kullandığım modemden hem wifi ağı hem de kablo bağlantısı yapacağım. Wifi ağını kurmayı başarmama rağmen kablo bağlantısında problem yaşıyorum.

3) Airties 5760 modemde *DHCP sunucusu *DHCP relay agent *DHCP Client seçenekleri mevcut. Bunlardan hangisini seçmem gerektiğini anlamadım. Acaba kapalı olarak mı ayarlamam lazım :/

4) Evdeki internetin %90'nı router üzerinden bağlanacağı için hız ve ping konusunda problem yamayacağım sekilde ayarlamam lazım.

Teşekkürederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.