Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
455
Cevap
119692
Tıklama
21
Öne Çıkarma
[DİKKAT] Xiaomi Redmi Note 8 Telefonunuzun Sensörleri Bozuk Olabilir (THH Kararı Eklendi.)
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi


Not: Karar konunun alt kısmındadır.



Donanım Haber Xiaomi Topluluğu ve Konu Hakkında

İçerisinde bulunduğunuz konu Redmi Note 8 satın alan birçok kullanıcının görüşleri dikkate alınarak copierbond64 forum kullanıcı adıyla yönetilmektedir. İçerik, topluluk içindeki farklı kullanıcılar tarafından hazırlanmakta ve güncellenmektedir, sorulan sorularda grup içerisindeki farklı kullanıcılar tarafından cevaplanmaktadır. Konu yönetim yetkisi sadece copierbond64'a aittir fakat görüşleriniz ve önerileriniz dikkate alınarak copierbond64 tarafından konu giriş bölümü sürekli olarak güncellenmektedir.

Bu konuyu oluşturmamızdaki amaç; severek kullandığımız ve desteklediğimiz Xiaomi markasının yaşadığımız sorunları çözmesini sağlamak, arızalı telefonların herhangi bir donanımsal tamir işlemi görmeden sorunsuz ve sıfır Redmi Note 8 telefonlar ile değiştirilmesidir.

Donanım Haber Xiaomi Topluluğu fanı olduğu Xiaomi markasını "özellikle fiyat / performans cihazlarını piyasaya sürmesi ve telefon fiyatlarının düşmesini sağlaması nedeniyle" desteklemektedir. Amacımız kesinlikle Xiaomi markasına zarar vermek, Xiaomi markasının satışlarının düşmesini sağlamak veya olumsuz bir algı oluşturmak değildir.

Tek amacımız parasını ödeyerek satın aldığımız arızalı / sorunlu cihazların arızasız / sorunsuz cihazlar ile değiştirilmesidir. Bu konuda da Xiaomi Türkiye tarafından anlayış ve çözüm beklemekteyiz.


Cihazda Yaşadığımız Sorunlar

Yeni satın aldığımız Xiaomi Redmi Note 8 telefonlar için Proximity (Yakınlık ölçer) ve Accelerator (İvme ölçer) sensör kalibrasyon hatası almaktayız. Bazı arkadaşlarımızda bunlara ek olarak konuşma sırasında ahize sorunu, ses gitmesi, seste boğukluk, seste cızırdama gibi sorunlar yaşamaktadır.

Güncel Durum: Miui 11 güncellemesi ile sorunların düzeleceği söylense de bir düzelme olmadı. MUIU güncellemesi maalesef sensör hatalarını düzeltmedi, klavye kullanımında bir takım iyileştirmeler sağladı.


Yaşanan Sorunların Detaylı Açıklaması

Proximity (Yakınlık ölçer) ve Accelerator (İvme ölçer) sensörleri bir telefon için olmazsa olmaz sensörler. Telefonunuz ile konuşurken Proximity sensör sayesinde ekran kapanmakta ve istemsiz dokunmatik tıklama sorunlarının önüne geçilmekte. Accelerator ise ekranınızın o anki konumu tespit eder, ekranın yatay mı dikey mi olduğunu kontrol eder, oyunlardaki sağ sol hareketlerini algılar ve adım sayar gibi uygulamaların çalışmasını sağlar.

Yaptığımız testlerde Proximity sensör için fail hatası almaktayız, Accelerator sensör içinde kalibre ettiğini gösterir onay mesajı çıktığı halde kalibrasyonu durdurup OK tuşu aktif olmadığı için kalibrasyonu adımlarını geçememekte.

Xiaomi Redmi Note 8 kullanıcılardan aşağıdaki testleri yapıp konu içerisinde paylaşmalarını rica ediyoruz. Bu testler sensörlerin %100 arızalı olduğunu göstermez, sadece sensörlerin Xiaomi resmi testindeki sonucunu gösterir. Sensors Multitool gibi farklı birkaç uygulama ilede sensörleri test etmenizi öneriyoruz.


Proximity (Yakınlık ölçer) ve Accelerator (İvme ölçer) Sensörleri Test Yöntemi Menüsünü Açma

1-) Ayarlar >> Telefon Hakkında >> Çekirdek Sürümü yazısına 5 kez tıkladığınızda Xiaomi test menüsü açılacak.

2-) İlk yöntem işe yaramazsa telefonunuzun tuş takımını (numara çevirdiğiniz alanı) açın ve *#*#64663#*#* tuşlarına sırasıyla basın.


Proximity (Yakınlık ölçer) Testi

1-) FCQ Test menüsünde sağ üst köşede üst üste duran ... (üç nokta) mevcut. O noktalara tıklayın ve açılan menüden Proximity sensor calibration seçeneğine tıklayın.

2-) Proximity sensor test menüsü karşınıza gelecek ve ekranda 5 yazacak. Sağ elinizi telefonun üst kısmına getirince ekranda 0 (sıfır) yazacak ve altında işlemin tamamlandığını göstermek amacıyla PASS yazısı aktif olacak.

3-) Bu aşamadan sonra ekranda bulunan Calibration tuşuna basınız. Calibration Fail yazısı çıktı ise kalibre edemiyor, Calibration Success yazısı çıktı ise kalibrasyondan başarı ile sağlanmış oluyor. (Benim telefonumda Calibration Fail yazmakta)

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >


Accelerator (İvme ölçer) Testi

1-) FCQ test menüsüne alt ok tuşu ile geri dönünüz. 25. sırada Accelerator yazmakta, ona tıklayıp test menüsünü açınız.

2-) Telefonu düz şekilde bir yere koyunuz ve Calibration butonuna basınız. Calibration Fail yazısı çıktı ise kalibre etmiyor, Calibration Success çıktı ise kalibre etmiş oluyor ancak kalibre işlemi bitti ise yukarıdaki X, Y, Z eksenli sayılar durmalı ve en alt sol köşede testi bitirmek adına OK tuşuna basılabilmeli. (Bende Calibration Success demesine rağmen X, Y, Z eksenli sayılar durmuyor ve OK tuşu aktif olmuyor)

< Resime gitmek için tıklayın >

Tüketici Hakem Heyetine Başvurum ve Tüm Yaşadıklarım


Aldığım aracı site normalde servise yollayın dediler ama kim yeni aldığı telefonu tamir ettirmek ister ki ? bu yüzden yollamadım. Ahize,sensör ve dokunmatikten şikayetçi olmuştum.
"27.11.2019" tarihinde e-devlet üzerinden başvurumu gönderdim. Sonra satıcının savunması istendi falan filan derken bilirkişi görüşü istendi kademesine kadar geldik. Bilirkişi bana 27.1.2020 tarihinde mesaj atmış şu adreste şu telefoncuya getirmeniz gerekiyor diye. Telefonu o gün götürdüm. Sorun ne anlat dedi. Ben söylesem de bilirkişi normal bunlar dedi. Mikrofona üfleyince sesin ahizeden geldiğini gösterdim ama yine de bu iphone değil böyle şeyler normal falan dedi. Dedim ki ben "Xiaomi" markasını yeni kullanmadığımı daha önce böyle sorunlar yaşamadığımı kendilerinin deneyip incelemelerini rica ettim. Neyse bilirkişi olan telefoncu tamam bırak ben sorayım araştırayım falan dedi. Neyse diğer gün gittim telefonu almaya konuştuk dedi ki diğer servis arkadaşlarla görüştüm mikrofonun empadansı yüksek olduğundan böyle oluyor. Ben bunu yazacağım gerisi hakem heyetinde dedi. Yüksek ihtimal olumlu sonuç gelir falan dedi. Ben raporu yarın veririm dedi ve "29.1.2020" tarihinde bilirkişi raporu verildi.

Bulunduğum ilde her ayın 17 sinde Thh toplanıyor karar veriliyormuş.17.02.2020 tarihinde karara bağlandı. 5 gün sonra yani 22.02.2020 tarihinde tebligat elime ulaştı. Başvurum da haklı bulunup talebim kabul edildi. Bundan sonrası aracı site ile irtibata geçip iade talebinde bulunmam olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copierbond64 -- 22 Şubat 2020; 17:36:54 >

Telefonda sorun yaşamayanlar anlaşılmaz bir marka savunma içgüdüsüyle sorun yaşayanları olayı büyütmekle suçluyorlar. Rahatsız edici boyutlarda sorun yaşamasak 3 ay ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı bien - 4 yıl +5
Bu çok yaygın bir sorun ki google da aramalarda pek çok şikayet eden var.
Ben de almayı düşünüyordum ama almamaya karar verdim.
Çünkü alsam ve de sorun ç...
Yoruma Git
Yorumun Devamı YaseminDH - 4 yıl +4
Bu arada satıcının savunması ise baya garip geldi. "Bir malın piyasaya sürülmesinden sonra daha iyi bir modelinin çıkmasının o ürünün ayıplı olacağı anlamına gelmeye...
Yoruma Git
Yorumun Devamı copierbond64 - 4 yıl +4
B
4 yıl
Yüzbaşı

Araştırılınca Pro'da bu sorunları yaşayanlar var forumlarda. Genelde telefon görüşmesi sonrası ekranın geri gelmemesi ile kendi belli ediyor denmiş. Cebinizde telefon çalarken, çıkarıp elinize aldığınızda ekranın hala siyah kalması yine bu proximity ile alakalı.

Bu arada bendeki 2 telefonu da ekran koruyucusuz ve kılıfsız test ettim. Her ikisinin de miui sürümü global 10.3.4





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 21 Kasım 2019; 12:5:19 >

B
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-218469438

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
Redmi note 7de de bu sorunu yaşayanlar olmuş, nitekim miui 11'e güncelleyip sıfırlayınca sorun kalmamış. Garip bir durum. Donanımsal bir arıza olduğunu düşünmüyorum çünkü kalibrasyon sırasında bunu test edebiliyoruz. Bunun haricinde muhtemelen bir çok kişide bu durum aynı ama bunun günlük kullanıma şimdilik büyük bir etkisi yok çünkü etkisi olsaydı şu an ana konu altında defalarca yazılır çizilir tartışılırdı. :)



M
4 yıl
Teğmen

her iki test te başarısız oldu. mıuı sürümü 10,3,5,0 kararlı



D
4 yıl
Teğmen

Ben de bu testleri yaptığımda başarısız oldu.



F
4 yıl
Teğmen

Aynı şekilde bendede aynı sorun var zaten telefonu elime aldığımda note 4 telefonumdan farklı bi his vermişti böyle olunca daha huzursuz olmaya başladım inşallah en kısa süre içerisinde çözülür bizde rahat bi nefes alırız şuan büyük üzüntü içerisindeyim ☹️



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Teğmen

Rica ederim ne demek. Yeter ki sorunlarımız çözülsün.




Bu mesajda bahsedilenler: @8GNet
M
4 yıl
Binbaşı

Bende de durum ayni ama rom ile alakali diye dusunuyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Çavuş

n11'den almıştım aynı sensör problemleri bende de mevcut



S
4 yıl
Binbaşı

malesef bendede aynı sorun var



K
4 yıl
Yüzbaşı