Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 kayıtlı üye, 21 misafir, 5 mobil kullanıcı
349515
Cevap
21291633
Tıklama
567
Öne Çıkarma
Cevap: Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (15780. sayfa)
A
geçen yıl
Yarbay

15 ila 20 şehir sallanmiş. Allahım ülkemizi korusun. Umarım ciddi kaybımız olmaz. İşittiklerim pek iyi haber değil.. O bölgedekiler dikkatli olsun...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
geçen yıl
Yarbay

Emin misiniz? Böyle bir olsa Steam yazardı onun yerine VAC yasaklı oyunu paylaşamazsınız, paylaşılan oyunda hile yapılırsa iki hesap da VAC yasaklanması alır diye belirtiliyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @acaluka
C
geçen yıl
Binbaşı

Konusu değil ama herkese çok geçmiş olsun arkadaşlar...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
geçen yıl
Yarbay

Depremi yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

O
geçen yıl
Yarbay

Zam konusu çok hararetli tartışılmıyor ancak yine de söylemek isterim, belki yazmışımdır yine hatırlatma olsun yazdıysam da;

Steam veya oyun firmalarına kızmak, BİM taşlayan veya "fayiş fiyatçı marketler" diye kızanlara benziyor. BİM taşlayanlar da provokatördü bence ama yemedi, ve daha sonra anlaştılar sanıyorum ki hepsinin sesi kesildi karşılıklı olarak, ne reyiz dedi ne de marketler bir şey söyledi sonra...

O yüzden sıkıntı Steam'den veya oyun firmalarından kaynaklanmıyor arkadaşlar, dert bizim paramız. Adamlar bugüne kadar iyilik bile yapmış. Ha kuru 2 TL'de tutup bi anda bilmemkaça çıkarınca bize feci artış diye geldi. Ki hala kimisi kuru 18'den almıyor.

Ha bu arada ülke bazlı fiyatlandırma falan diyorsunuz, kimse yapmak zorunda değil, adamlar da zaten iyilik olsun diye değil, çok satmak için yapıyor bunu, o da ayrı konu.

Ülke bazlı fiyatlandırmayı yurtiçinde görüyoruz asıl.

Apple kuru 25-26'dan hesaplıyor, benzer şekilde İKEA vs. gibi firmalar da Euro'yu yüksek alıyor. Ülkedeki birçok uluslararası firma bu şekilde.
Doğuş grubu VW grubunu satarken yine kuru benzer şekilde "yukarıdan" hesaplıyor.

Steam veya oyun geliştiricilerine boşa kızıyorsunuz, bunlara kızın asıl


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
geçen yıl
Yarbay

Geçmiş olsun arkadaşlar hepimize, yaralılarımıza şifa versin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen yıl
Teğmen

Steam'in fiyat politikası eleştirilirken bir detay göz ardı ediliyor. Özellikle son 3 yıldır bizim ekonomi yönetimi de mümkün mertebe ithalatı kısmaya çalışıyor. Mesela bir örnek, daha düne kadar Thomann'dan (Almanya) sadece %18 KDV ile elektro gitar falan getirtebiliyorduk, ona bile geçen yıl fahiş vergiler bindirip bitirdiler. 1.500 eur limiti 150'ye çektiler hatırlarsanız. Son zamanlarda hiçbir beyaz eşyanın premium modeli gelmiyor. Hatta bilindik markaları bile pek göremez olduk, alışveriş sitelerindeki beyaz eşya modellerine bakıyorum hep daha önce hiç duymadığım ne idüğü belirsiz markaların dandik modelleri. Bunlar sadece örnek, aslında çoğu ürünü bulamıyoruz yani onu demek istiyorum.

Dolayısıyla olay sadece Steam taraflı olmayabilir, yönetim tarafından Steam'e bir baskı da söz konusu olabilir. Mesela Paypal'a da vardı, Paypal çekilmeyi tercih etti. Dolar'a basıldığı için 2022'de 110 milyar dolar ile tarihi bir dış ticaret açığı verdik, hatta Ocak 2023 çok daha beterdi. Bu rakamlar insanlara bir şey ifade etmiyor olabilir ancak şu sıralar cari dengeler kırmızı alarm vermekte. Ben geçen yıl Apple'ın Türkiye'den çekileceğini ve iPhone 14'ü hiç göremeyeceğimizi düşünüyordum, gerçekleşmedi. Ancak bu yıl bir hamle SONY'den geldi. Ama yine de Apple'dan bir hamle bekliyorum, çünkü yaptıkları tüm zamlara rağmen ürünleri hala deli gibi satıyor, haliyle göze batıyorlar. Böyle giderse tıpkı 90'lardaki gibi ithal ürünlere fransız kalma durumumuz olabilir. Benim asıl endişem bu servislerin tamamen TR'ye kapanması. Her şeye hazırlıklı olun.



-
geçen yıl
Yarbay

Aaaa olur mu ? olsun ayasofya ibadete açıldı önemli olan bunlar...




Bu mesajda bahsedilenler: @Ormanci
V
geçen yıl
Yarbay

Depremi yaşayan,hisseden ve bu soğuk kış gününde evsiz barksız kalan,evine girmeye korkan herkesin Allah yardımcısı olsun.

Allah,hiçbir kimseye deprem felaketini yaşatmasın


Edit:Arkadaşlar,evinizde sizin,eşinizin veya varsa evladınızın giymediği,eski ve kullanmadığınız eşyalarınızı ayırın.Yakında,yardım için her ilden sosyal yardım kuruluşlarının araçları deprem bölgesine yardım için gidecektir.Biz,99 depreminde 1 adet kalem pile bile muhtaç kaldık.İnanın ısınma,giyim kıyafet insanlar için hayati önemde olabiliyor.Lütfen bu konuda herkesi duyarlı olmaya,yardımcı olmaya çağrıyorum.

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 6 Şubat 2023; 14:14:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl
Yarbay

Hogwarts Legacy, Metayı 88 den açmış. IGN de 9 vermiş. 👍


https://twitter.com/Okami13_/status/1622554511561695233?t=aynEydHManw8V4iz67XL9A&s=19



T
geçen yıl
Yarbay

Şurada afedersiniz hayvan gibi oyun alışverişi yapan bizler eğer AFAD'ın destek talebine 3-5 lirayı çok görüyosak bize de yazıklar olsun.


https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1622557837585969153?s=20


Bu mesaja 3 cevap geldi.
H
geçen yıl
Yarbay

+1. Yardım için acele edilmemesini ve resmi kanallar hariç başka yerler üzerinden verilmemesini öneriyorum bende. Twitter'ı takip eden arkadaşlar zaten AFAD'ın/Kızılay'ın yardım kanallarını göreceklerdir. Hiçbir şey yapamazsanız bile bir kan bağışı bile oralardaki pek çok insana yardımcı olacaktır. 👍



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @@WP VOLK@N
N
geçen yıl
Yarbay

Ben Ahbap Derneğinin açtığı yardım hesabını görünce ona gönderdim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @torkema61
E
geçen yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

H
geçen yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar yaşadığınız belediyelerin erzak toplama alanları var. Birinde biri elbet yakındır. 3-4 arkadaş toplaşın 1 arabaya herkes 100-200-300 ne kadar gücü varsa twitter vb yerlerde gezen listeleri alıp verin. İnanın ciddi faydamız olacaktır. Battaniye, polar, eldiven, çorap, uyku tulumu, çocuk bezi bunlar istisnasız lazım olacaktır. Pil, powerbank, fener vb'lerde 2. sırada tercih edilebilir. Biz de arkadaşlarla battaniye polar eldiven gibi önce hayatta tutmaya soğuğu kırmaya yönelik şeyler alıp bulunduğumuz belediyeye teslim edeceğiz. Duyarlı olalım, ciddi bir felaket yaşıyoruz. 1999'dan daha beter. Allah yardımcımız olsun.



X
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tarihi felaket ile bugün kahrolduk, ülkece başımız sağolsun. Umarım herkes ve yakınları iyidir...



O
geçen yıl
Yarbay

Bir de ikinci defa benzer şiddette depremin olması da fena oldu ya. Üzerine üstlük kış şartları falan... Oooof of.



N
geçen yıl
Yarbay

Ülke genelinde 13 şubata kadar okullar tatil edilmiş



İ
geçen yıl
Yüzbaşı

Aynen hocam ben de sizden gördükten sonra oraya biraz bağışta bulundum. Bir de Mansur Yavaş da böyle bi hesap açarsa oraya da yardımda bulunacağım. Ülkede güvenilecek pek kimse veya kurum yok ne yazık ki. Benim ailem de Adana'da ikamet ediyor çok şükür bizimkiler iyi inşallah diğer vatandaşlarımız da en kısa sürede kurtulur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Noctivagant
C
geçen yıl
Binbaşı

Aynen hocam çok çok haklısınız. Arkadaşlar gün birlik günü. Tamam biz oyun topluluğu olarak oyun oynamayı seviyoruz fakat bu günde bu hobimizden vazgeçerek insanlara yardımcı olmamız gerekiyor. Papara ile bağış kısmında Ahbap Derneğine kolay bir şekilde bağış yapabiliriz. Teşekkür ederim... < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @torkema61