Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 26 misafir, 2 mobil kullanıcı
349500
Cevap
21290125
Tıklama
567
Öne Çıkarma
Cevap: Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (15779. sayfa)
Z
geçen yıl
Yarbay

Cok yanlis acidan bakiyorsun. Onlarin 400 500 birimiyle senin 400 500 birimin ayni degil ki zaten yaklasimin bastan hatali. Enflasyon boyle bir sey iste cebindeki para kagida donusuyor farkinda olmadan sonra kendini Almanla falan kiyasliyorsun birim para muhabbetine. Benim peder de parayi on on bes sene oncenin parasi saniyor hâlâ 50 lirayı çok bir para zannediyor mesela. Ben nakit para tasimayi bile hamallik goruyorum artik hicbir hukmu kalmadi 200 liranin bile bozuk para niyetine gidiyor. Capsler vardi Venezuela ile alakali bir cuval para verip iki ekmek aliyorsun, bizde de oyle olacak yakinda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @@WP VOLK@N
V
geçen yıl
Yarbay

Hocam ben bizim paramız çok değerli demiyorum.Sadece,steam ve oyun yapımcılarının Türkiye'ye karşı fiyatlandırmada,dil desteği konusunda iki yüzlü davrandığını düşünüyorum.Rusya,savaşa girmeseydi güçlü ekonomisine rağmen çoğu oyunu bizden ucuza alıyordu.Üstelik her oyun,rusca dil desteğini ve serverlarını da standart hale getirdi.

Steam,oyun yapımcıları Türk oyuncuları kaybetmek istiyorlarsa doğru yoldalar kesinlikle.

Bu konuda daha fazla söz söylemeyeceğim.Güzel konuyu,fiyatlandırmalar ve firmaların yüzsüzlükleri ile kirletmek istemiyorum.

Hepinizin düşüncesine saygı duyuyorum,teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Zebercet
T
geçen yıl
Yüzbaşı

Bu arada, konu dışı olacak ama Steam üzerinde, Hogwarts Legacy forumunda Türkçe dil desteği için açılmış bir başlık var: Turkish language support ? :: Hogwarts Legacy Genel Tartışmalar (steamcommunity.com)

Bu başlığa ne kadar çok yazarsak o kadar çok dikkat çekeriz diye düşünüyorum. Daha evvel Ukraynaca için açılmış, böyle rağbet gören iki başlık vardı ama forum yönetimince kilitlendi. Türkçe dil desteği için açılmış olan başlığı hâlâ kilitlemediler, belki bir şansımız olabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tjrr -- 5 Şubat 2023; 23:54:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Absnthe hocam, Hogwarts için imza kampanyası diyordun, bir üst mesajdaki arkadaşın attığı linkte 11 ay önce zaten bir kampanya başlatılmış: https://www.change.org/p/we-want-hogwarts-legacy-turkish-language





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 6 Şubat 2023; 0:10:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Absnthe
A
geçen yıl
Yarbay

İnanırmısın bende ona bakiyordum )) Haha teşekkür ederim bilgi için.. Bu konuya el atmalari iyi olmuş.İmkansiz gözüksede ufak bir kıvılcım bir yana , bu oyuna dair ilgimiz oldugunu farkedmeleri iyi olacaktir .Hiç degilse girişimde bulunmuşlar, imzaya gelince cidden bu kadarmiyiz! yoksa cogu kişi imzadan habersizmi ?

Arkadaşlar @XanthiN Yukaridaki paylaştigi linke tıklayip destek olalim , Steam'deki forumada lütfen Türkçe desteginizi esirgemeyin.

Ayni şekilde @sonofrhye reloaded Arkadaşimizin paylaştiği linkede destek olalım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absnthe -- 6 Şubat 2023; 0:14:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sonofrhye reloaded , @XanthiN
T
geçen yıl
Yüzbaşı

Çok sağ olun ilginiz için. Steam'deki başlığa her gün 10 kişi yazsa gayet de dikkat çekebiliriz diye düşünüyorum. İyi geceler dilerim...




Bu mesajda bahsedilenler: @Absnthe
B
geçen yıl
Yarbay

Başlığa yazdım ben de. Umarım Türkçe eklenir.
Oyun diğer oyunların yanında ucuz kaldı bu arada. Çıktıktan sonra zam yeme ihtimali yüksek



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sonofrhye reloaded
K
geçen yıl
Yarbay

Evet aynen dediğiniz gibi olacak fiyatlar. Bizde firmalar uzun bir süre zam yapmadığı için oyunlar sigara muamelesi görmeye başladı. Geçenlerde gurbetçi bir arkadaş asgari ücret çok arttı, birim hesabı yaparken 60TLyi 60 euro gibi düşünmeyin dediğinde linçlenmişti konuda ama durum aynen bu şekilde. Evet alım gücümüz düşüyor ama bu yüzden gidip indie yapımcılar neden oyununu çiğköfte parasına satmıyorsun demek de komik kaçıyor. İndie oyunlar 200-300 bandına gelmişken AAA oyunları daha ucuza beklemek ise daha da abes kaçıyor.

2019:
Asgari Ücret: 2020TL
Big Mac: 20TL
Netflix: 18TL
RDR2: 300TL

2023:
Asgari Ücret: 8500TL
Big Mac: 100TL
Netflix:64TL
RDR2: 1150TL




Bu mesajda bahsedilenler: @@WP VOLK@N
T
geçen yıl
Yüzbaşı

Eyvallah, umarım dikkatlerini çekebiliriz.

Başlığa arada, heves baltalayanlar, Türk düşmanı ya da bir şekilde Türklerden yana kaba et bölgesi yanığı olanlar da yazıyor ama aslında konunun güncel kalmasına neden de olmuyor değiller


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgennyk
B
geçen yıl
Yarbay

Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Ya bu neymiş diyip görse bari bir kaç yetkili



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sonofrhye reloaded
H
geçen yıl
Yüzbaşı

Kampanyayı ben de imzaladım lakin Hogwarts Legacy'e TR dil desteğinin eklenmesi bugün kabul edilse oyuna eklenmesi nerden baksanız 8-9 ay demek. Bu adamlar zaten oyunun çıkış tarihinden itibaren sırf bug fix'lere odaklanacaklardır. Sesimizin duyulup, kabul edilmesi falan derken minimum 1 seneyi bulabilir. Açıkcası 700 TL verdikten sonra o oyunu sırf TR dil desteği ile oynayacağım diye 1 sene bekletmem. Kimse de bekletmez.

Zaten yayıncılara bedava dağıtıp üstüne erken erişim fırsatı verdiklerinden oyunun resmi olarak çıktığı gün adamlar neredeyse oyunun %50'sinin gameplay'ini youtube'a yüklemiş oluyorlar. Cebinden parasını verip gameplay video'su yapan ve amatör bir şekilde büyümeye çalışan youtube kanalları ve bizler oyunu indirmeden büyük kanallar oynamış ve tavsiye vermeye başlamış oluyor. Haliyle takip ettiğiniz twitter kanallarında spoiler ve oyunda karşılaştığınızda etkileneceğiniz şeyler bir bir önünüze düşüyor. Sonuç olarak oyunun havası ve gizem 1-2 hafta içinde dağılıyor ki olağan süreç zaten böyledir.

Haa inşallah kabul edilir de şu ekonomide bu paraları veren Türk oyuncu topluluğuna ana dili ile oyun oynama keyfini firmalar artık aklının bir köşesine yazar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl
Yüzbaşı

Bu devirde her ürünü ilk çıktığında tüketmek pek mümkün değil. Türkçe olursa Türk oyuncular oyunu daha çok satın alır demek isterdim ama ekonomi de kötü. İnşallah Türkçe olur ama artık o işler de olmayacak gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hips
H
geçen yıl
Yüzbaşı

Katılıyorum lakin son 10 sayfadır daha doğrusu Steam'in dolar kurunu güncellediğinden beri konuştuğumuz üzere ben Hogwarts Legacy'nin ön sipariş döneminden kısa bir süre sonra 699 TL'lik fiyatının aynı Elden Ring'de olduğu gibi zamlanacağını düşünüyorum. Örneğin 1000 TL olabilir ve 1 sene sonra %50 indirim ile 500 TL'ye düşer. Etail, Voidu gibi sitelerden de kod kullanımı ile %10-15 ekstra indirimle daha ulaşılabilir olur gibi bir düşünceye sahibim. İşte o süreçte Türkçe dil desteği gelmiş olursa o zaman Türk oyuncu topluluğuna çok çok daha fazla hitap edecektir. Lakin şu dönemdeki imza kampanyasının masum bir umut olduğunu söylemek istedim her ne kadar kendim de imzalamış olsam bile. :D




Bu mesajda bahsedilenler: @Hopdediks-Dediğimdediks
A
geçen yıl
Yarbay

VAC koruması olan oyunlar aile paylaşımına açılmıyor zaten, bu konuda rahat olabilirsiniz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aerolona
C
geçen yıl
Yarbay

Change.org daki kampanyadan harbi tr dil desteği geleceğini falan mı düşünüyorsunuz :D.Yazık.En son 2013 te fln bu tür kampanya yapılıyordu.Alım gücü yerlerde olan ülke için yine 700 tl iyi fiyat çekmişler.Birde üstüne tr dil desteği istiyorlar.Oyun 5 bin satmaz trde geçin bu boş kampanyaları.



A
geçen yıl
Yarbay

Çin modeli yapalım derken Venezuela modeli yapıldı. Neden TL’yi bu kadar zayıflattılar, sürekli şükür edin somali değiliz demeyi öğrettiler. Bir ülkenin itibarı para biriminden geçer. Devalüasyon mu ? yoksa Buhran mı ne derler bilmiyorum ama en kötü dönemden geçiyoruz sanki savaşa girmiş gibi olduk. Ülkede minimum keyif yapmak için 1000TL den aşağı çıkılmıyor. Bu millet çoluk çoçuklu ciddi anlamda nasıl geçiniyor baya merak ediyorum hiç mi dışarı çıkıp yemek yemiyorlar, çoluk çoçuğuna ekstra masraf yapılmıyor, ne yiyip içiyorlar. Gerçekten çok zor. Bazen diyorum sanal bir dünyanın içinde fromsoftware oyunların içinde miyiz diyorum. Her dışarı çıktığım zaman 1000TL’ye tek atıyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

7
geçen yıl
Yarbay

https://store.steampowered.com/app/46480/Still_Life/?curator_clanid=4777282&utm_source=SteamDB

Bu tarz oyunları sevenler kaçırmasın. Geçen hafta Syberia 1,2,3 indirimdeydi bu oyunlar da aynı ekipten. Üçlü paket 2.40 lira.

Ekleme: Eğer point&click ve macera oyunlarını seviyorsanız, yayıncının sayfasına bakın derim. Güzel fiyatlara güzel oyunlar var arkadaşlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7ender -- 6 Şubat 2023; 3:34:14 >

A
geçen yıl
Yarbay

H
geçen yıl
Yarbay

Kahramanmaraş merkezli 7'lik bir deprem olmuş. Hissedenler dikkat etsin, herkese geçmiş olsun :-(





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 6 Şubat 2023; 6:28:32 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
geçen yıl
Yarbay

Çok kötü sallandı Elazığ dayım Elazığ depremi gibi çok sallandı çocukları aldık dışarı çıktık Allah bina altında kalanlara yardım etsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >