Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
963
Cevap
152231
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Digitürk Eutelsat’tan Türksat’a taşınıyor.!
E
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bu konu hakkında bazı duyumlar aldım böyle söylentiler var. 1 ay sonra Türksat 5a’nın hizmete girmesiyle birlikte geçiş olacakmış. Kesin detaylı bilgiye sahip olan var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulkose -- 31 Aralık 2021; 11:35:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
M
2 yıl
Yarbay

Allah böyle büyük dert vermesin



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 yıl
Çavuş

Bugün geldiler bana, anteni başka yere taşıyalım anten kötü vs dediler siz takın dedim. Plus iq sagem cihaz var 6101 değiştirirler sandım ancak sadece LNB değiştirdiler. Merak eden arkadaşlar vardır benim gibi :) 6100 6101 devam ediyor 4k akıbetini maalesef bilmiyorum :/ LNB Digital MDU LNB Tip 2 diye geçiyor ( LNB üzerinde yazan bu ) ancak eski tip MDU 2 ile karıştırmayın çünkü değil. Farklı ve yeni. Çanak anten başına üretiliyormuş ve çok sınırlı geliyor. Ayrı satılmıyor montaj sonrası lnb seri no fotosu gönderiyorlar merkeze adınıza kayıtlanıyor LNB. SAGEM kurulumlarını Eutelsat olarak yapıyorlar ancak kanallar çıkıyor. Anladığım DT yazılım yapamamış cihazlara ancak yeni MDU tip 2 için yeni Transponder update gönderiyor cihazlara. Sorun olunca yine Eutelsat kurulum yapın diyorlar. LNB frekans aralığı 10.70-12.75 ghz lo 10.40 meraklısına bilgi vermek istedim. :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Binbaşı

Öncelikle kusura bakmayın bu konulara çok acemiyim. Bu Türksat'a geçiş işini anlamadım.
Bende 1 yıldır kullandığım Sagemcom DT61440 UHD 4K kutu var. 1 yıl önce Digitürkün çatıya taktığı çanak ve getirdiği bu kutu ile 4k dahil yayınları alıyorum. 400.kanal 4K kanalı ve diğerleri an itibariyle halen de açık.
Şimdi Turksat'a geçtiğinde hangi tarihse yayın kapanacakmı? Çanağı Türksat'amı ayarlatmam gerekecek? 1 yıldır yayın aldığıma göre çatıda kurulan çanak sanırım Eutelsat'a dönüktür değilmi?
Türksat'a döndüğünde şu an bile yayın aldığım 4k kutudan yayın alamayacakmıyım? Dün 4k aboneliğimi 1 yıl daha uzattım Müşteri yetkilisi bu konudan hiç bahsetmedi.

Edit : Biraz önce müşteri yetkilisini aradım. Sanki hiç gündemde olmayan ve çok zor bir soru sormuşum gibi düşündü düşündü sonra ;
Geçiş olacağı zaman size bilgi verilir(demek ki daha geçiş olmamış ondan anladığım) , kutunuz uyumsuzsa değiştirilir dedi. O kadar dümdüz bir cevap. Binanın önünde dürüm çiğ köfte satan Sırrı Ustayı oraya oturtsan oda aynı cevabı verirdi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖKHANK -- 26 Haziran 2022; 16:27:34 >


Bu mesajda bahsedilenler: @fbbr10
G
geçen yıl
Yarbay

Turksat’ta Eutelsat gibi bir yayın kapasitesi yok maalesef. HD yayınların bile bitrate’ler yerlerde sürünüyor. Çoğu kişide bazı kanallar Türkiye’de bile kırılıyor. Rezillik oldu bu Digiturk



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Thierry Henry 20
D
geçen yıl
Yarbay

O da büyük bir etken ama en önemli etken eutelsat uydusunun tp kiralarının aşırı yüksek olması. Elbette bu yüksek kira ücretlerini hak ediyordu eutelsat uydusu, hem kapsama alanı çok geniş hem de 60 cm çanak anten ile çok iyi sinyal alınıyordu, yağmur çamur rüzgarda da çok az etkileniyordu haliyle tp kira fiyatları da ona göre yüksekti ne kadar ekmek o kadar köfte. :)

Şimdi Türksat ile her türlü orta yolu bulmuşlardır, sabit döviz kuru, ödeme konusunda farklı esneklikler v.s v.s. Uydunun çok kaliteli olmasına gerek yok çalışsın yeterli kafası işte.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Kasım 2022; 10:16:26 >


Bu mesajda bahsedilenler: @GencebayErol
P
geçen yıl
Binbaşı

Digiturk 4k isimli kanal bile les gibi



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kartilkisi
T
geçen yıl
Çavuş

Cözüm yeni tip mdu2 lnb



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @midfielder7
P
2 yıl
Çavuş

Aboneliğimi 26 Mart 2022 de yeniledim 4 K plus kutu kullanıyorum eutelaat tan memnunum ne yağmur ne rüzgar dan etkilenmiyor um.Turllksatta bir yağmur yağsa yayınlar gidiyor.Digiturkten bizlere Türksat ile ilgili Bir haber gelmedi Umarım Eutelaat ta kalmaya devam ederler 4 K plus kutu için Aylık ücret ödüyoruz.Turksata gecincey Eutelaat kalitesini mumla ariyacagim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prof01 -- 19 Nisan 2022; 21:0:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl
Binbaşı

Biraz önce Turksat'a geçiş sebebiyle kutumu değiştirmeye geldiler teknik servisten.

Hiç abartmıyorum gelen arkadaş neredeyse 1.5 saat uğraştı ancak yeni kutudan görüntü alamadı.

4K üyeliğim var ve Sagemcom Plus kutu kullanıyorum.

Yeni taktıkları ve deneyip görüntü alamadıkları kutunun modeli: Sagemcom DT-HY6100


Gelen arkadaş yetkili yöneticilerini aradı, bir sürü konuşma yaptılar. Onların verdiği bilgiye göre LG 4K televizyonlarda bu kutu çalışmıyormuş. (Anlam veremediğim bir durum, taktığı cihaz diğer uydu kutusuna göre daha yeni ama TV'im ile uyumlu değilmiş.

Eski kutumu geri takıp gitti, Eutelsat ile yayın almaya devam ediyorum.


Başka model kutu getirecekler mi bilgim yok, geçişi 1 sene içinde tamamlamayı planladıklarını söylediler.


Bu arada televizyonumun modeli LG OLED B7 ve başka hiçbir cihazla ilgili sorun yaşamadım şu ana kadar.



Özetle; yine Digiturk ve yine saçmalıklarla dolu bir süreç.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
D
2 yıl
Yüzbaşı

Benim bildiğim kadarı ile HD cihazları değiştirmiyorlar.4k cihazı olanlarda sorunlar oluşuyor. Hd kullananlarda çanakları Eutelsat ise, sadece çanağınızı Turksata ayarlayıp, uydu cihazınızdan Turksat kolay kurulum yapıyorlar.

HUMAX9506 cihazınız bu işleme uygun sizde memnunsanız değiştirmeyin. Hem kablosuz wifi özelliği vs de var. Diğer cihazlar daha eski oluyor çizik yıpranmış sorunlu cihaz getiriyorlar uğraş dur sonra...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dazed -- 30 Haziran 2022; 12:29:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @gewa
E
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Çok da önemli kanallar değil açıkçası.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dazed
L
2 yıl
Binbaşı

Turksat'a geçiş için kutu değişikliğini nihayet tamamladım. Konu kurumsal olarak 1 aydır çözülemediği için daha önce eve gelen ve ilk getirdiği kutudan görüntü alamayan teknik servisteki arkadaşı kendi cep telefonundan aradım, sağolsun kendisi inisiyatif alıp bir HD kutu getirip değişikliği yaptı bugün.

Bendeki Sagemcom 4K kutu alındı ve yerine DT-7103HD model kutu takıldı (sanırım eski model kutulardan biri) Bir önceki cihazın uzaktan kumandası bunu görmediği için yeni kumanda vermek zorunda olduğunu ve ücretinin 150 TL olduğunu söyledi, onu da ödedim. Kutu değişikliği ücretsiz olsa dahi kumanda ücreti alınıyormuş, artık sorundan bıktığım ve çözülmesini istediğim için lanet olsun diyip verim parayı. İadesi için Digiturk ile görüşeceğim.

Takılan yeni kutunun görüntü kalitesinde bariz bir iyileşme var yalnız, tüm kanallar çok daha net geldi gözüme. Turksat ve Euelsat uydularının ikisinden de kanal taraması ve kurulum yapılabiliyor. Turksatı denedim ama bazı kanalların henüz listede olmadığını gördüm, sanırım ileride gelecektir. (FB TV vb.) Eutelsat'ta da hala yayın var bu arada.

Artık 4K üyesi değilim ve maçları da 4K izleyemeceğim, ama umrumda bile değil. Veremedikleri berbat hizmet için ekstra her ay 25 TL ödememiş olacağım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
2 yıl
Teğmen

Beyler ne taktiniz 4k ya boyle! 4k mac falan çekilmiyor ki nasıl yayinlansin? 77 deki hd yayini upscale edip 400.kanala basiyorlar. Son 2 sezondur boyle, maliyet dolayısıyla 4k çekilmiyor maclar.

İz tv belgeselleri icin de zaten değmez acin YouTube dan 4k belgesel izleyin.

Özetle, son bi daha yazayim 4k mac yayini falan yok, hepsi tamamen digiturkun üc kağadı!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Yüzbaşı

türksatın internet sitesine gir ve 5b uydusuna tıkla üretici firme yeerli ve milli airbus yersen




Bu mesajda bahsedilenler: @maaart
S
2 yıl
Er

Merhaba arkadaslar. Yurt disinda yasayip eutelsattan turksata gecen oldu mu? Yani 7 dereceden 42 dereceye digiturk icin.

Evet ise; kanallarda herhangi bi degisiklik oldu mu? Euro kanallari mi var sadece yoksa bi degisiklik yok mu?



T
2 yıl
Yarbay

Servis geldiği için (ilkinde) 120btl servis ücreti istediler.
Oldukça fazla yaygara kopartım.

"benim gayet düzgün calisan ve sıkıntısız kutum ve sistemim vardı. Siz turksat dediniz ve her şey bozuldu. Sorumluluk bende değil" babında ısrar edince almadılar.
Ancak +iq larin açılmadığı / çalışmadığı kesinlesince humax 9506 getirdiler.
Bu seferde üst segment den bir alta düşünce servis ücreti alıyoruz dediler. Bunun içinde tartıştım ama olmadı. (aslında itiraz kaydı hala açık sonuç net değil)
Kısaca durum bu servis ücretinde...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fofer
M
geçen yıl
Yarbay

Arkadaşlar 4k plus kutu artık türksat uyumlu sadece lnb değişecek. Kendim bizzat kullanıyorum. yazılım da 1 ay önce çıktı zaten



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

N
geçen yıl
Teğmen

Ben Digiturk'ün tamamen Türksat'a geçmesinin kendileri için bir dezavantaj olduğunu zira çoğu kullanıcının sırf çanakla falan uğraşmamak adına Digiturk üyeliğini devam ettirdiğini düşünüyordum. Şimdi kendi elleriyle herkesin çanağını Türksat'a çevirecekler, eh taahhüt bitince millet hiç uğraşmadan LNB kablosunu Smart TV'ye takıp doğrudan Türksat'tan ücretsiz olarak yayınları alır diyordum. Ancak Digiturk'ün "MDU 1&2" LNB'lerle Türksat'a geçmesi planları suya düşürdü. Zira MDU LNB'de her ne kadar Türksat'tan yayın alınsa da "Türksat Frekans Listesindeki" frekans değerleriyle yayın alınamamaktadır. Frekanslar MDU frekans aralığına göre düzenlenmiş durumda. Yayın aynı olsa da siz MDU kullanıyorsanız frekans değerleriniz farklı. Dolayısıyla çanak Türksat da olsa Digiturk'e mahkumsunuz. Ben kabloyu çıkarayım başka bir cihaza takıp Türksat kurulumu yapayım diyemiyorsunuz. Çünkü frekanslar aynı değil ve çoğu kanal bulunmuyor. Hatta Digiturk'ün kendi cihazlarında dahil Türksat Kolay Kurulumu yaptığınızda kanal bulmuyor. (Eutelsat Kurulumu yapılınca kanallar çıkıyor.) İleriye dönük bu düşüncelerle geçiş yapacaklar varsa ne yapıp edip Universal LNB taktırsınlar derim. MDU şu an için kapalı kutu, son derece kısıtlı. Bilginize.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
geçen yıl
Yarbay

Ne gerek vardı 7 derecede kaliteli yayını bırakıp türksat'a geçmeye aynı dsmart gibi doldurdular tp görüntü kalitesi düştü türksat yönetimi böyle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevrans -- 3 Kasım 2022; 15:1:54 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.