Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
1205
Tıklama
13
Öne Çıkarma
DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #3
K
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #3



DH Android ekibinden tekrardan merhabalar. İkide bir bizi görmekten sıkılmadınız de mi? Bizce sıkılmadınız. Neyse, anlayacağınız üzere üçüncü geliştirme günlüğü ile karşınızdayız. Vay be üçü bulmuşuz bile. İlk geliştirme günlüğünün üzerinden seneler geçmiş gibi -Hala yeni yıl şakası yapmadığımızın farkındasınız sanırım.- Bu haber de neyin nesi diyerek şaşıracak varsa, artık ayıp eder. Ama yine de ilk geliştirme günlüğünün bağlantısını son bir kez şuraya bırakalım.



Gelelim günün konusuna. Geçtiğimiz hafta yayınladığımız DH Android TV uygulaması odaklı günlüğün ardından bu sefer yeniden mobil uygulamaya odaklanıyoruz. Yakın zamanda kullanıcıların tamamı için dağıtıma sunulan 3.7.9 sürümündeki değişikliklerden bahsedeceğiz. Hazırsanız başlayalım.



Bildirim sayfasına ne olmuş?



Ha işte onu diyorum ne olmuş? Daha önceki geliştirme günlüklerinden hatırlayacağınız üzere, Android uygulamamız geniş çaplı bir yenilenme sürecinde. Her sürümde Java + MVC’den Kotlin + MVVM’e (tabii ki yeni birçok teknolojiyle birlikte) geçen birçok sayfa oluyor. Bunlardan bazıları uygulamamızın V3 tasarım anlayışıyla da kabuk değiştiriyor. Yani hem arka tarafta hem de ön tarafta yaşanan yenilenme ile çok daha iyi bir deneyim sizleri bekliyor. Bildirimlere olan da bu. Gelin önce bildirim sayfasının eski haline bakalım:



DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #3



Uzun zamandır bizlere hizmet eden bu sayfaya teşekkürlerimizi iletip, şimdi yeni ve güncellenmiş halinden bahsedelim biraz. Masaüstü forumu kullananlara hemen tanıdık gelecek üç sekmeli bildirim yapısı Android uygulamamızda yerini aldı. Size Özel kısmında forumla ilgili özel mesaj, alıntı, cevap gibi birçok bildirim tipine ulaşabiliyorsunuz. İçerik kısmında ise Portal tarafından gelen haber bildirimlerini bir arada görebiliyorsunuz. Üçüncü ve son sekme olan Güncelleme kısmında ise açtığınız konulara gelen yanıtlar, ilk mesajı değişen favori konularınız vb. güncelleme odaklı bildirimleriniz yer alıyor .



DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #3



Fark edeceğiniz üzere okuduğunuz bildirimler gri tonlamayla, okunmamış bildirimlerden çok rahat bir şekilde ayırt edilebiliyor. Ayrıca her sekmenin başlığında hızlıca kaç adet okunmamış bildiriminiz olduğunu görebilirsiniz. Bu sekmenin altında ise sadece okunmamış bildirimleri göreceğiniz bir onay kutusu ve tüm bildirimleri okundu sayabileceğiniz tuşu görüyorsunuz. Ek olarak istediğiniz bildirimin üzerine basılı tutarak, sadece onu okundu sayma şansınız da mevcut. Bildirim sayfasına uygulamanın neredeyse tamamında yer olan sağ üstteki bildirim butonu yardımıyla ulaşabilirsiniz.



Geçmiş’e de bir şeyler olmuş sanki?



Evet bildiniz. Geçmiş’e de bir şeyler oldu. Bildirim tarafında bahsettiğimiz gibi geçmiş sayfası da Kotlin + MVVM ve V3 tasarım anlayışımızdan nasibini aldı. Yine önce eski Geçmiş sayfasına (eski geçmiş kelime şakası gibi oldu) bir göz atalım hızlıca:



DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #3



Tarihin tozlu raflarında kaybolup, bir daha hiç aklımıza gelmemesini dilediğimiz bu sayfayı da kenara atıp yeni haline odaklanalım. Yeni geçmiş sayfasında da dikkatinizi çekecek ilk şey üç sekmeli yapı olacak. Hem forum hem de portal tarafındaki geçmişinizi takip edebilmeniz için üç farklı sekme mevcut. İsimlerinden anlayabileceğiniz üzere Birlikte sekmesinde portal ve forum geçmişinizi beraber takip edebilirken, diğer iki sekmede forum veya portal özelinde geçmişinizi inceleyebilirsiniz.



DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #3



Her geçmiş öğesinin sol kısmında bulunan saat ile yaptığınız ziyaret saatini görebileceğiniz gibi, onun yanında yer olan simgelerden; hangi platformdan ziyaret ettiğiniz, birden fazla bakıp bakmadığınız ve içerisinde mesajınız olup olmadığı detaylarını görebiliyorsunuz. Sekmelerin hemen altında geçmişiniz takip edilmesini durdurma veya devam ettirmeyi sağlayan tuşu görüyorsunuz. Filtreler ise gösterilecek öğelerden tutun, o ziyareti hangi platformdan yaptığınıza kadar detaylı seçenekler sunuyor.



En sağda bulunan çöp kutusu tuşu yardımıyla da tüm geçmişinizi hızlı bir şekilde silip atabiliyorsunuz. (Keşke hayatta da bu tuştan olsa...) Tabii ki geçmiş öğelerinin yanında bulunan üç nokta menüsü yardımıyla isteklerinizi de ayrı ayrı silebilirsiniz. Geçmiş sayfasına yan menümüzün Size Özel başlığından ulaşabilirsiniz.



Sessiz Videolar ve Türkiye Haberleri de var!



Bitti mi, tabii ki bitmedi. DH Instagram hesabını yakından takip edenlerin bileceği sessiz videolar da uygulama içerisinde yerini alıyor. Portalda yeni bir sekme olarak eklenen sessiz videolara Türkiye Haberleri eşlik ediyor. Sessiz videolarda birbirinden ilginç konularla ilgili kısa video haberlere ulaşırken, Türkiye Haberlerinde ise... onu da açıklamayayım artık anladınız.



DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #3



Ana hatlarıyla 3.7.9 sürüm numaralı güncellememizdeki değişimler bu şekildeydi. Hem Google Play hem de AppGallery üzerinden dağıtımda olan yeni özelliklerden uygulamanızı güncelleyerek siz de yararlanabilirsiniz.



Başka şeyler de oldu tabii



Dedik ya ana hatlarıyla diye. Yani tüm değişimler bunlarla sınırlı değil. Farklı sayfalarda yaşanan mini değişimlere ek olarak sizlerin de geri bildirimleri ışığında birçok hata düzeltmesi de sürüm içerisinde yerini aldı. Anlayacağınız bu sürüm kaçmaz.


Ayrıca Bkz.DH Android uygulaması geliştirme günlüğü #2

Her zaman olduğu gibi hem yeni sürümde hem de genel olarak DH Android uygulaması ile ilgili soru ve isteklerinizi bu haber altında bizlerle paylaşabilirsiniz. Her birini okuyarak değerlendirmek bizler için de oldukça keyifli hale geldi. Ayrıca forum içerisinde bulunan Android Uygulamamızın Güncelleme Geçmişi konusundan da bizlere ulaşabilirsiniz. Dört numarada buluşmak üzere!



DH Android Ekibi







 Haberi Portalda Gör

Bir yazılımcı olarak yazan arkadaş gayet keyifli bir şekilde yapılanları açıklamış. Verilen emeği tahmin edebiliyorum çünkü benzer süreçleri ben de yaşıyorum çalıştı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı TheMuyu - 3 yıl +15
Yine harika bir günlük olmuş. Yaptığımız şeyleri gördükçe gurur duymamak elde değil. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Yoruma Git
gun - 3 yıl +6
dh android ekibine başarılar
Yoruma Git
Jeolog. - 3 yıl +5
T
3 yıl
Yarbay

Bir yazılımcı olarak yazan arkadaş gayet keyifli bir şekilde yapılanları açıklamış. Verilen emeği tahmin edebiliyorum çünkü benzer süreçleri ben de yaşıyorum çalıştığım projelerde. Herşeyden önce ortada emek veren ve çalışan geliştirici arkadaşlar var saygılı olmak lazım.

Calismanizda başarılar.



J
3 yıl
Yarbay

dh android ekibine başarılar




A
3 yıl
Yarbay

Hocam mesaj silme özelliği geri gelir mi

Hocam bir de uygulamada 30 dk takilsam uygulama sisiyor kasmaya basliyor rami cok sisiriyor galiba



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Selamlar,

Portalda paylaşılan diğer haberlere kıyasla, biz biraz daha kullanıcılarla etkileşime geçebileceğimiz, uygulama hakkında oturup sohbet edebileceğimiz bir ortam yaratmak istiyoruz. Günlüğün amacı da o. Tabii ki diğer haberlerin yanında üslubu biraz garip gelmiş olabilir. Yine de açıklayabilmişizdir umarım durumu size.

Teşekkürler.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



Bu mesajda bahsedilenler: @BCRTVKCS
S
3 yıl
Yarbay

eksi butonu gelmeli, haber geçerken araya 10 yil öncesinin haberleri geliyor bu da düzeltilmeli


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
General

Yine harika bir günlük olmuş. Yaptığımız şeyleri gördükçe gurur duymamak elde değil. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
3 yıl
Yarbay

Hocam su kaydirarak son mesaja giderken titresimi kapama secenegi eklenmeli kesinlikle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gun
2
3 yıl
Yüzbaşı

Tasarım ve performans olarak uygulamayı sürekli geliştirdiğinizin farkındayız. Durmak yok yola devam size inancımız tam.



G
3 yıl
General

Onu kapatmıştık aslında bu sürüme mi girmedi acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @volcy123
G
3 yıl
General

Eksi butonu katılmadığı görüşü ezmek için kullanıldığından dolayı kalktı. Her kesin bir söz hakkı var.

10 yıllık haneler sunucu tarafından geliyor herhalde yanlışlıkla düzeltelim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 17 Ocak 2021; 14:0:51 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ssbrutality
G
3 yıl
General

Mesaj silme yazıldıktan 24 saat içinde silinebiliyor olması gerek öyle değil mi şu anda ? Konu silme ise yok.

Kusura bakmayın bizde fark ediyoruz bazen, şişme olayını tam anlamıyla şu yeni mimariye geçince çözüleceğine inanıyoruz biraz yeni mimarinin faydası da o.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 17 Ocak 2021; 14:3:3 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Jon_Kar
V
3 yıl
Yarbay

Android 3.7.9 sürümündeyim şu an kontrol ettigimde fakat titreşim hala var hocam, bu arada hala android icin ana ekranda sadece teknoloji ile ilgili konulari gosterme butonunu bekliyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcy123 -- 17 Ocak 2021; 18:46:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gun
G
3 yıl
General

3.7.9 demek istediniz herhalde o zaman girmemiş bu sürüme diğerine girer. Teknoloji konuları da bir sonraki sürümde 3.8.0’da olacak söz.




Bu mesajda bahsedilenler: @volcy123
D
3 yıl
Yüzbaşı

Elinize sağlık çok güzel olmuş



L
3 yıl
Yarbay

Emeğinize sağlık mobil uygulamanız gün geçtikçe gelişiyor.



M
3 yıl
Onbaşı

2-3 haftadır kullanıyorum herhangi bir problem ile karşılaşmadım tebrik ederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.