Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
9579
Cevap
260432
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: -Dell 15 7559 Kullanıcılar Klübü - Gtx960(4gb) i7 6700HQ (478. sayfa)
D
2 yıl
Çavuş

Vidalara biraz yapıştırıcı sürdüm öyle sıktım, bir aydır sorun çıkarmadı. Yapıştırıcı olarak t-8000 cep telefonu ekranı yapıştırıcısı vardı, ondan kullandım. Boşuna çile çekmişim o kadar zaman.




Bu mesajda bahsedilenler: @drumtheater
E
2 yıl
Yarbay

Arkadaşlar bilgisayarımı hala severek memnuniyet ile kullanıyorum. İşletim sistemi tercihiniz nedir şu anda? Windows 10 mu yoksa 11 mi kullanıyorsunuz?



M
2 yıl
Yüzbaşı

Temiz fortmat atmak gerektiği zaman windows 11'i denedim. Beğenmeyince, Windows 10 kullanmaya devam ettim. Zaten işlemci tarafını da W11, resmi olarak desteklemiyor. w11' i kurup denediğim de yongaseti sürücülerinden bazıları kurulmadı. Ben de noksan donanım sürücüsünü elle kurdum. TBS 5980 CI USB uydu DVB kartı + DVBViewer PRO DVB oynatıcıda bazı performans kayıpları gözlemledim yani. kullanmakta olduğum uydu yazılım uygulamaları ve donanımları W10'da daha performanslı çalıştığı için W10'da kalmaya devam ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 yıl
Yarbay

Bilgisayarı aldığım günden beli bende hiç format atmadım. 6 sene oluyor sanırım. windows 11 yükledim yükseltme ile ama sanki ufak da olsa performans kaybı ve pil süresinde düşüş hissettiğim için tekrar win10 a dönme düşüncesi var. Temiz formattan sonra win10 da kurmamız gereken uygulamalar nedir hocam?




Bu mesajda bahsedilenler: @metinolmetin
M
2 yıl
Yüzbaşı

Öncelikle sistemde bulunan önemli dosyalarınızın yedeğini alınız. Sonra dell destek sayfasından "Dell Update Application for Windows 10" uygulamasını indiriniz. Windows 10 64 bit temiz kurulum yaptıktan sonra internet bağlantısı yapın ama güncelleme yaptırmayınız. "Dell Update Application for Windows 10" uygulamasını kurup donanım sürücülerinin kurulumunu yapmasını sağlayınız. Harici grafik sürücüsü kurulumu gerçekleşmediği için nvidia destek sitesinden, kendiniz indirip kuracaksınız. Sonra Windows güncellemelerini yapacaksınız.

"Temiz formattan sonra win10 da kurmamız gereken uygulamalar nedir hocam?" Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Mevcutta hangi uygulamaları kullanıyorsanız, yine o' uygulamaları indirip kuracaksınız. Kolay gelsin.

Dell Update Application for Windows 10
https://www.dell.com/support/home/tr-tr/drivers/driversdetails?driverid=ygn8r&oscode=wt64a&productcode=inspiron-15-7559-laptop

Nvidia destek GTX960m
https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/drivers/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 yıl
Yarbay

Teşekkürler hocam. Format ardından yüklenmesi gereken uygulamalar nedir diye kastettiğim dell'in kendine ait yazılımlarıydı zaten ama otomatik kurulumu yaptırıyor sanırım verdiğiniz linkteki uygulama.




Bu mesajda bahsedilenler: @metinolmetin
M
2 yıl
Yüzbaşı

Geçen sene Win10'nun son sürümü çıkınca, temiz kurulum yapmadan önce şu Win11'in nihai sürümünü için iso dosyasını indirip kurmuştum. Malumunuz; Inspiron 7559 ürünü işlemcisi resmi olarak desteklenmediğinden, minimum sistem gereksinimine takılıyordu ve kurulum aşamasında CPU denetimine takılmaması için çeşitli manupile yöntemler ile win11 kurulumunu tamamlamıştım. Aygıt yöneticisinde yonga seti aygıtlarından biri düzgün kurulamadığını gözlemlemiştim. PC'de genel kullanım haricinde oyunlarla işim olmadığından, uydu TV kartı ve çanak anten uygulamalarında win11'i denedim. Lav Codec'lerde 4:2:2 video renk kodlamasında pek iyi netice alamayınca yine Win10'dan devam etmiştim.

şimdilerde 'Win11'e yine bir şans vereyim' dedim. Sonuç: olumlu.. ..11.09.2022'den beridir kullanıyorum. İlginçtir ki, kurulum aşamasında bu sefer win11 minimum donanım gereksinimi çerçevesinde CPU denetime takılmadan, temiz kurulum başarılı bir şekilde tamamlandı. Uydu TV kartı ve uydu çanak anten uygulamalarında yaptığım testlerde aldığım performans Win10'daki gibi olduğunu görünce, Win11'den devam etme kararı aldım.

DELL Inspiron 7559 öyle güzel bir sistem ki, hem windows 7'de 6. nesil işlemcileri destekliyor, hem de Windows 11'e de kıl payı da olsa, ekstra bir çaba göstermeden terfi edebiliyoruz.

Artık; DELL Inspiron 7559'un işlemcisi, Win11'in son sürüm iso dosyasıyla, kurulum aşamasında minimum sistem gereksinim denetimine takılmadan kurulum gerçekleşiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Binbaşı

orijinal batarya bulamıyorum hiçbir yerde geçen bir yan sanayi aldım 1 saat anca gidiyordu iade ettim. güzelim laptobu batarya yüzünden kullanamıyorum 5 yılda orijinal bataryam öldü hiç gitmiyor neredeyse yarım saat.

nasıl çözeriz bu pil işini


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yenersonmez
D
2 yıl
Çavuş

6 senedir aldığımdan beri format atmadım. Samsung SSD var iki buçuk sene falan oldu SSD'yi alalı. Kilit ekranının gelmesi 50 saniye sürüyor. Sizde durum nedir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drumtheater -- 21 Eylül 2022; 14:57:29 >

E
2 yıl
Yarbay

Windows 11 yorumlarınız için teşekkürler. Şu anda bende win11 kullanıyorum ama bilgisayarı aldığım günden beli formatlamadım. Hep güncelleme ile devam ettim. Şu anda bilgisayar eski performansında değilmiş gibi geliyor ve bu sebeple win10 a geri dönmeyi düşünmüyor değilim şu anda




Bu mesajda bahsedilenler: @metinolmetin
M
2 yıl
Yüzbaşı

Windos'un yeni ve son sürümü çıktığı zaman, hiç bir şekilde güncelleme yolu ile sürüm yükseltme taraftarı değilimdir. Win11'i en son sürüm iso dosyasıyla güncelleme yolu ile değil de, sıfırdan temiz format atarak kurulum yaparsanız, performansa olumsuz yönde etki eden eskiden kalma ayar kalıntıları da kalmayacağından, fikriniz olumlu yönde değişebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolmetin -- 22 Eylül 2022; 21:29:1 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 yıl
Yarbay

Evet belki direk win11 format ile kurarsam performans olarak daha randıman alabilirim gibi. Ama hala win10 a dönmekte kafamda soru işareti. Temiz format ardından bu dell battery uygulaması vs olanları nasıl tekrar kurabilirim bilginiz var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @metinolmetin
M
2 yıl
Yüzbaşı

Dell batarya uygulamasına gerek yok ki, o' uygulamanın yaptığı işi, bios stup'a girerek ilgili kısımdan da yapabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolmetin -- 1 Ekim 2022; 22:48:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Çavuş

Win 10 için gerekli uygulamalar burada:

https://www.dell.com/support/home/tr-tr/product-support/product/inspiron-15-7559-laptop/drivers





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drumtheater -- 23 Eylül 2022; 1:31:47 >


Bu mesajda bahsedilenler: @emryrgc
M
2 yıl
Yüzbaşı

Sizin verdiğiniz bağlantıda Dell batarya uygulamasını bulamadım. Mümkünse doğrudan bağlantısını atarsanız, ihtiyaç duyan arkadaşlar da bundan faydalanabilirler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Çavuş

Maalesef o bilgi yok bende de.




Bu mesajda bahsedilenler: @metinolmetin
M
2 yıl
Yüzbaşı

Küçük bir tavsiye: Bu ürün 2015 yılında çıktığına göre 7. senesi dolmak üzere olduğundan, sürücü destek sitesinde abandone ürünler arasına girebilir. O' yüzden donanım sürücülerini indirip, bir yerde muhafaza etmekte yarar görüyorum.



M
geçen yıl
Yüzbaşı

Microsoft Store' da bakın ne buldum. "Dell Power Managament" Dell batarya uygulaması gitmesin diye temiz kurulumdan kaçınanlara gelsin. Sizi de düşünmüşler, hadi iyisiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl
Çavuş

Merhabalar,

Orjinal batarya bulabilidniz mi? Bende orjinal batarya arıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @knight_offline
M
geçen yıl
Onbaşı

Bende böyle görünüyor. Pil ayarlarını göremiyorum. Zaten pil yok gibi bişey. Şarja takılı olmazsa 5 dk da kapanıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @metinolmetin