Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 kayıtlı üye, 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
772
Cevap
34242
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: Death Stranding 2: On The Beach | PS5 | ANA KONU (40. sayfa)
F
15 sa.
Binbaşı

Evet var, üslubunu düzeltmelisin :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nier
H
13 sa.
Çavuş

Arkadaşlar benim anlamadığım olay şu biz gidip bir alışveriş merkezindeki kurumsal mağazadan bu oyunu kutulu olarak satın aldığımızda bu orjinal oyun sayılmıyor mu? Yani illa destek olmak için oyunu psn store üzerinden mi almamız gerekiyor? Bunu sorma sebebim bu forum üzerinden bir arkadaş bana özel mesaj atmış senin aldığın kutulu oyunlar sayılmaz çünkü onları yapımcı göremez diye mesaj atmış.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
N
13 sa.
Yarbay

Hocam arkadaşın kimse yönlendir kendisine köprü satalım. Ben hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum, kutulu oyun alınca orjinal olmuyor diye.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hrz20
N
10 sa.
Yüzbaşı

Kutulu oyunların hepsi orijinaldir. Sayılmaz diyen arkadaş neyin kafasını yaşamış acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naughty Dog -- 23 Mayıs 2025; 1:12:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hrz20
H
9 sa.
Çavuş

Hocam arkadaşı bende tanımıyorum ama sanırım bu konudan birisi kendisi çünkü benim bu konuya yazdığım cevaba karşılık bana özel mesaj atmış senin ve arkadaşlarının aldıkları kutulu oyunlar sayılmaz felan demiş sanırım kendisi o oyunlar zaten parası ödenip ülkeye girmiş oyunlar o yüzden sayılmaz demek istedi herhalde tamda emin değilim kendisine geri mesaj attım ama henüz cevap vermedi isterse konuyada yazabilir ben ismini vermiyeyim en iyisi ayıp olmasın.




Bu mesajda bahsedilenler: @nier
H
9 sa.
Çavuş

Cevap verdiğiniz için teşekkürler bende orjinal biliyorum sonuçta kutuyu kurumsal bir mağazadan bandrollü şekilde satın alıyorum hemde genelde dijitalden daha yüksek bir fiyata ama arkadaşın birisi mesaj atınca ufak bir tedirgin oldum belkide ben arkadaşın demek istediğini yanlış anladım bilemiyorum kendisi cevap verirse sevinirim. Malesef internet altyapım iyi olmadığı için bir çok oyunu kutulu almak mecruriyetinde kalıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hrz20 -- 23 Mayıs 2025; 2:0:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Naughty Dog
O
3 sa.
Yarbay

Arkadaşının söylediği şeyin bir kısmı doğru olabilir. Kutulu oyunlar, özellikle de paralel ithalatla alınmışsa, yapımcı firma bu satıştan doğrudan bir kazanç veya istatistik elde etmeyebilir. Çünkü bu tür oyunlar zaten bir defa distribütör tarafından topluca alınmıştır ve parasal işlem o noktada tamamlanmış olur. Yapımcı, bu satışın hangi ülkede yapıldığını çoğu zaman göremez bile.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 23 Mayıs 2025; 7:52:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hrz20
L
2 sa.
Yarbay

Nedense Death Stranding konuşulurken konu, oyunun kendisinden çıkıp farklı alanlara kayıyor. Türkçe haberlerin bunda etkisi büyük gibi duruyor. Neyse, ben de biraz konuyu dağıtayım


Sanırım arkadaş spotçuları teknomarketlerle karıştırmış olabilir. Bu saatten sonra istersen bakkaldan al dostum, değişen bir şey olmayacak. Eski güzel günlere (yerel fiyat, dublaj desteği vs) dönmemiz en az 5 yıl alır gibi görünüyor. Şu an firmalar Türkiye pazarını tamamen gözden çıkarmış durumda. Umursamıyorlar açıkçası.

Zamanında Özgür Kirazcı’nın, PSN’in Orta Doğu merkezi olarak Türkiye’yi işaret ettiğini söylediğini hatırlıyorum ama açıklamayı bulamadım. 15 yıl öncesine ait bir söylemdi. Şimdi merkez Arabistan’a taşınmış durumda. Şu an makyajlı bir U.K. PSN kullanıyoruz. Fiyatları Londra’daki bir ekip belirliyor. Her ne kadar TR Store şu an Avrupa'ya göre uygun olsa da mesele oldukça karmaşık.

Orijinal oyunların rağbet gördüğü dönemdeyiz üç büyük(SIE, Xbox, Nintendo) Türkiye’yi ciddiye almıyor. Yapımcılar da aynı şekilde ilgisiz.

Ayrıca Tr gelmeyecek diyen eleman bir şekilde iletişim kurup bunun haberini veriyorda, Tr gelecek ağalar raat olun diyen arkadaşlar nasıl bu kadar emin konuşuyor anlayabilmiş değilim. Yapımcıya mail atıyoruz dönmüyorlar bile. Kendi kendimize bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Herkes umut satma işine mi girişti anlamadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 23 Mayıs 2025; 10:36:44 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hrz20
B
1 sa.
Yarbay

G
1 sa.
Yarbay

Fotoğraflarım arasında şöyle bir şey buldum

13 mart 2013 ön-sipariş ile aldığım oyun elime ulaşıyor

ozamanlar önsipiariş kültürü vardı oyun boş kutu olarak ön sipariş alınır yanında (DLC) hediyesi ile birlikte çıkış gününden 1 gün önce kargo edilirdi hey gidi günler hey


< Resime gitmek için tıklayın >


LAST OF US DEMOSU bitirmişti beni





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamer-x -- 23 Mayıs 2025; 10:16:3 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
24 dk.
Yarbay

Aldın götürdün bizi dostum. Hey gidi hey. Dublajının hakkı yenilen bir oyundu.




Bu mesajda bahsedilenler: @gamer-x
O
19 dk.
Yarbay

Şu oyunu umarım dublaj olduğu gibi kalacak şekilde remastered yaparlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gamer-x
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.