Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
132
Cevap
171237
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DAEWOO (General Motor) NASIL BİR ARABADIR
Y
12 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.
Nette Daewoo ile ilgili yeterince başlık olmadığını ve çok dağınık başlıklar olduğunu gördüğüm için bu konuyu açtım.
Bu konu başlığında aşağıdaki başlıklara birlikte cevap arayalım.
-Daewoo nasıl bir arabadır?
-Daewoo nerde üretilmektedir?
-Daewoo'nun yedek parça sıkıntısı var mıdır?
-Daewoo araçların kronik arızaları var mıdır?
-Daewoo kullananlar memnun mu? Tavsiye eder misiniz?
-Daewoo'nun ikinci eli nasıldır?
-Daewoo'nun hangi model araçları vardır? Hangileri daha fazla tutulmaktadır. Sedan/Hb 1,4-1,5-1,6-1,8-2,0-2,5
-Daewoo araçlara hangi marka lpg uygundur?
Başlıkları birlikte daha da çoğaltabiliriz?



Y
12 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle 2002 Daewoo Nubira 1,6 sx kullanıcısı olarak Daewoo markası hakkında bildiğim bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.
Daewoo bir Güney Kore markasıdır. Aynı Hundai gibi. Ancak Daewoo ekonomik krize girince otomobil bölümünü 1999 yılında Opel, Hummer , Pontiac , Chevrolet , Cadillac , Saab gibi otomobil markalarının sahibi olan General Motor tarafından satın alınmıştır. General Motor zaten 1999 yılına kadar motor desteği sağladığı Daewoo'yu satın alarak GM Daewoo şirketini kurmuştur. Bu tarihten sonra kendi teknolojisini kullanarak Daewoo markasıyla araç üretmeye başlamıştır. Ancak Türkiye gibi bazı ülkelerde Daewoo markasının bilinirliği az olduğu için 2004 yılından itibaren bu ülkelerde Daewoo markasıyla değil de Chevrolet Markası araç satmaya başlamıştır. Halen Güney Kore'de Daewoo Otomobil fabrikasında üretilen araçlar Türkiye'de Chevrolet olarak satılırken, aynı araç Rusya, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgısiztan, Slovakya, Çin ve Güney Kore vb ülkelerde Daewoo markasıyla satılmaktadır. Örneğin Chevrolet Lacetti , Rusya'da Daewoo Nubira olarak satılmaktadır. Ya da Daewoo Lanos , Mısır'da Chevrolet Lanos olarak satılmaktadır.
BKZ:http://www.chevroletegypt.com/content_data/LAAM/ME/en/GBPME/001/EG/2011/vehicles/view_all_vehicles/cars/lanos/index.html
Daewoo araçlarda çoğunlukla 1,5 - 1,6 - 2,0 olmak üzere diğer motor seçenekleri de dahil General Motor'un ürettiği e-tec ve dohc motorlar kullanılmıştır.

Bkz:http://www.autoevolution.com/chevrolet/nubira-lacetti/

Bkz:http://tr.wikipedia.org/wiki/Daewoo_Lacetti


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
12 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Daewoo ile ilgili haber linkleri ve wikipedia'nın Daewoo ile ilgili konu başlıklarını da paylaşmak istedim.

DAEWOO’YU alarak efsane Chevrolet markalı yeni otomobil modelleri üretmeye başlayan General Motors (GM), Türkiye’de mahkemelik oluyor. Chevrolet’yi mahkemeye taşıyacak olan ise Türkiye’nin en büyük gruplarından biri olan Sanko Holding. Şöyle ki; Sanko Holding, Daewoo ile 2001 yılında distribütörlük anlaşması yaptı. Buna göre, Daewoo’nun Türkiye’deki satış hakkı 15 yıllığına Sanko’ya geçti. Ancak zora düşen Daewoo’nun otomobil bölümünü kısa bir süre sonra GM satın aldı. GM ardından da Daewoo araçların üretimini sona erdirdi.

SATIŞLAR TEHLİKEDE

GÜNEY Kore’deki fabrikada ise Daewoo yerine Chevrolet markalı otomobiller üretilmeye başlandı. Birçok Daewoo modeline Chevrolet logosu konuldu. İşte bundan sonra olanlar oldu. Çünkü Sanko, Daewoo’nun Türkiye distribütörüydü ve Daewoo markalı araçlar artık üretilmeyecekti. Böylece Sanko’nun Daewoo için Türkiye’de yaptığı milyonlarca dolarlık tanıtım da boşa gitmiş oldu. Bu durum Sanko’yu harekete geçirdi. Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ‘Hukuka gideceğiz, haklarımızı alacağız. Türkiye’de Chevrolet sattırmayız’ dedi.

ZARAR 10-15 MİLYON $

‘DAEWOO’NUN sadece amblemini değiştirdiler. Aynı araba ama adı Chevrolet’ diyen Abdulkadir Konukoğlu, ‘Üstelik daha pahalıya satıyorlar’ diye konuştu. GM ile görüştüklerini ancak ‘Sizin muhatabınız Daewoo’ cevabını aldıklarını söyleyen Konukoğlu, ‘Ama ortada Daewoo diye bir otomobil firması yok ki. Hakkımız neyse alırız. Bu dünyada olmazsa, öbür dünyada alırız’ dedi. Daewoo için bu zamana kadar birçok yatırım yaptıklarını belirten Konukoğlu, ‘Bu işten 10-15 milyon dolar zararımız var. Elimizde çok fazla yedek parça var, bunları almaları lazım’ diye konuştu.

http://mobil.stargazete.com/pc/ekonomi/efsane-davalik-oluyor-haber-14315.htm

Diğer linkler:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Daewoo

http://tr.wikipedia.org/wiki/GM_Daewoo

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:General_Motors_markalar%C4%B1


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Onbaşı

Daewoo çok kaliteli bir arabadır. Güney Kore'de üretilir aynen Hundai ve Kia gibi . Ancak bu iki marka kendi geliştirdikleri teknolojiyi kullanırken Daewoo Amerikan teknolojisini kullanan bir araçtır. Ancak şu an Daewoo markalı araç üretilmemektedir. Kamyon ve iş makinaları hariç. Çünkü Amerikan General Motor (GM) teknoloji ve motor desteği verdiği Daewoo'nun Otomobil bölümünü 1999 yılında satın almıştır. Daewoo araçlarda genelde General Motor'un Opel markasında kullandığı motorlar bulunmaktadır. (Dohc, e-tec,D-tec). Bu motorlar en sorunsuz motorlar arasındadır.
Daewoo otomobil fabrikasında üretilen araçlar 2004 yılından itibaren Türkiye'de Chevrolet adıyla satılmaya başlamıştır. Zaten bu araçların kaputunu açtığınızda GM Daewoo ibaresini görürsünüz.
Daewoo marka olarak Türkiye'de yeterince bilinmeyen bir markadır. Bu yüzden 2.eli düşüktür. Aynı sınıf ve donanımdaki bir Daewoo'yu bu yüzden çok daha ucuza alabilirsiniz. Kullananlar bilir fiyatına göre bu araçların konfor ve kalitesine diyecek yoktur. Kolay kolay arıza yapmayan araçlardır. Yedek parçası ise küçük illerde parçasını bulmakta zorlanabilirsiniz. Ancak çoğu parça chevrolet ve opel parçaları ile uyumludur. Büyük illerde ise sorun olmaz. Yada telefonla veya internetten irtibata geçilerek parçalar temin edilebilmektedir. Şu an internette sadece daewoo yedek parça satan siteler mevcuttur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Onbaşı

Bu arada Daewoo'nun Türkiye'de en çok bilinen modelleri Espero, Nexia , Nubira ve Leganza 'dır. Bu modellerden Espero ve Nexia GM şirketi alınca üretimden kalkmıştır. Ancak Nubira ve Leganza Modelleri üretilmeye devam etmiştir. Bu modeller içinde en çok tutulanı ise Daewoo Nubira 'dır. 1997-2003 yılları arasında üretilmiştir. 2004 yılında Chevrolet Lacetti adıyla üretilmeye başlamıştır ve halen üretilmektedir. Leganza en donanımlı versiyonlarındandır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Onbaşı

Daewoo Lanos'u unuttuk galiba. Lanos modeli Nexia üretimden kalkınca onun yerine üretilmeye başlamıştır. Halen Chevrolet Kalos adıyla üretilmektedir. Yukarıda bahsedildiği gibi halen Mısır gibi ülkelerde ise Chevrolet Lanos adıyla satılmaktadır.

Sahi Daewoo'nun başka modelleri var mı? Daewoo arabalar konusunda tecrübesi olan var mı? Sizce bu araçlar alınır mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Onbaşı

Bende sıkı bi kore araçları takipçisiyim, Eskiden Hyundai elantram vardı şimdi Daewoo espero aracım var, 1997 model bi araç ve sanki amerikan aracı, acaip komforlu ve yollar benim dercesine bir sürüş zevki var. Süper rahat ve sessiz bi araç. Diğer daewoo modellerinide inceledim hatta bazı japon ve avrupa markalarıyla kıyasladım motorlarının ve diğer özelliklerinin hepsini, çok kaliteli ve çokda fiyatının uygun olduğunu gördüm. Örneğin ben 8000 Tl ile ne alabilirim diye bikaç aracı kıyasladım,
Toyota corolla 1994 model 1.3 xei 10.000 TL ve sadece ön farlar elektrikli başkada bi haltı yok.
Honda civic 1.4 EX 1994 model sadece ön farlar elektrikli başkada bi haltı yok.
Seat tolledo, 1992 model Ön camlar elektrikli bide kliması var 9.500 TL
bu tarz araçların hemen hepsi eski model ve donanım performans açısından çok düşükler.
Gittim Daewoo esperoya baktım 1997 model 4 cam ve aynalar elektrikli, aynaları ısıtmalı kliması var. Motoru 2.0 cc ve general motorun ürettiği kaliteli bir motor. Ayrıca kullanımı komforu ve iç genişliği gayet güzel zaten D segmentinde bir araç. Üstelik 8 bin TL yani ben o fiyata 94 model tempra sxak sattım başımın belası kıçı kırık bi araçtı. Düşününce bu corolla civic veya ford escort, opel corsa gibi araçlara para bayılmak çok mantıksız geldi bana.
Rahmetli Barış Mançodada var bitane Daewoo Espero, onunda bu arabayı almama etkisi olmuştur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Onbaşı

Ben Daewoo Nubira kullanıyorum. Arabamdan memnunum. Konforu iyi kesinlikle tavsiye ederim. Plastik aksamı 3 günde yarılıp çatlamaz. İçerde gıcır gıcır ses olmaz. Motoru yukarda açıklandı General Motor, uzun yolda sürüşü çok güzel, klima , abs, airbag, 4 cam otomatik, elektrikli aynalar, ısıtmalı aynalar, koltuklar ayarlanabilir, geniş iç mekan ve daha bir sürü ayrıntı üstelik D sınıfı bir araç 2000 üstü 10000-12000 arası satılıyor. Geçen gün internette gördüm Broadway'a 11500 yazmış. Bizim insanımız bir garip. Tutuluyor diye konfor adına sadece ön camları otomatik olan B sınıfı Broadway'a o kadar para veriyor. Ne güvenlik ne konfor var. Ne için tutuyorsun parçası kolay bulunuyor diye. Zaman değişti. Şimdi herşey internette var. İnternet bilgisayar kullanmayı bilen istediği parçayı temin eder.
Bazı tutulmayan modeller var. Zamanında Türkiye'de az reklamı yapılmış yani. Bu araçlar şu an çok uygun fiyatlara satılıyor. Araştıran cesur kimseler bu araçları alıyor. Sonra da iyiki insanlar bu araçları tutulmayan diye sınıflandırmış da biz az paraya bu arabalara binebiliyoruz diye dua ediyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Onbaşı

kesinlikle haklısın kardeş. Bende aynı kanıdayım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 yıl
Yarbay

Ben de 98 model 2000 motor otomatik vitesli Daewoo Nubira almayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir otomobildir?



R
12 yıl
Er

espero dolu fıatına gorede oldukca ıyıaractır.parcaları ıst aksarayda mevcut.zaten yuruyenı vectradır.konforu ucuza saglarsınız.ıkıncı elıde fena degıl.85 km sehırıcı 25tl gaz yakmakta otm vıtes. şanzımanları povver wınterdır.nubırada aynı segmenttır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yarbay

Nubira,Evanda,lacetti,rezoo...tavsiye edilir, motorlari lpg uyumludur


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
12 yıl
Er

DAWEOO NEXİA NASIL ARABA 96 MODEL OTOMAATİK ALINIRMI?



A
12 yıl
Er

daewoo nexia alınırmı servis ve parçası varmı otomatik vites???


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: asimavili

daewoo nexia alınırmı servis ve parçası varmı otomatik vites???

son sahibi olursun, 16 yasinda olan bir aractan söz ediyoruz..arac genel olarak Opel kadett e serisin aynisidir, tamiri
kolay ve opel parcalari uyar. ama otomatik sanzuman basini agirtabilir



A
12 yıl
Er

Bu konunun açılması iyi olmuş tesadüfen farkettim, verilmiş olan bilgiler gayet doğru bilgilerdi DAEWOO nun ucuz ve sağlam araçlar olması opelle uyumlu olması daewoo adıyla TÜRKİYE ye girişinin bittiği ve SANKOnun daewoo dan geri çekilmesi doğrudur... 1998 yılından beri KAYSERİ de daewoo nun servisliğini ve yedek parça satışını yaparız tabi bir döneme kadar bu servislik yetkili servisti ancak girişi kalmayınca yetkililik kalmadı, SANKO distrübütörlüğü bırakınca elinde bu araçların yedek parçası kalmıştı 4 TIR dolusu kadar bir parça, bu parçalar MİS OTOMOTİV olarak bizim himayemizde ve ülkenin 4 bir yanındaki DEĞERLİ DAEWOO SAHİPLERİNE hizmet vermekteyiz
irtibat tel:05066934754 daewoo marka araçlar hakkında bilgi almak ya da parça siparişi vermek için arayabilirsiniz...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhaskayseri -- 15 Nisan 2022; 15:39:24 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
12 yıl
Er

valla kardeşim bende nexia almayı düşünüyordum ama Allah tan yazılanları okudum.bi arabanın üretimi durmuşsa o araç alınmaz.şimdi olmasa ilerde sıkıntı olur.Parça sıkıntısı başlar o başlayınca satış da zorlaşır.bedavaya gider.örnek :ben 80 model opel kadett aldım parça sıkıntısı parçayı arama bulma tamir ettirememe satılamama gibi sıkıntılar vardı çok çektim hurda fiyatına gitti.oto tamircileri sizden kaçacak yer arıyor.onun için maceraya gerek yok.illaki yaşamak gerekmiyor.hadi 3 sene felen bineceksen al.ama daha çok bineceksen satamazsan çok binersin yedek parçasını bulamazsın ,bu bi gerçek.kim nederse desin.ben opelin parçasını bulamıyorsam bununki muamma.tavsiey isterseniz tavsiye daha da cevap yazmam.ben vazgeçtim almaktan. çok güzel görünüyor nexia ama modifiye yede gider yapmış biri güzel olmuş ama ilersi yok...



D
11 yıl
Onbaşı

Valla yukarda arkadaş parça sıkıntısından bahsetmiş, ancak 1980 Model arabayla örnek vermiş. O modeldeki araçlar hurdaya ayrıldıkları için parça bulamaması normal. Opel Vectra üretimden kalktığı halde parça sıkıntısı var mı? Yok tabiiki. Ya da Tofaş serisi üretimden kalktı, böyle bir marka yok. Ancak Türkiye'de ve Türkiye'nin bu arabayı ihraç ettiği Mısır vb. ülkelerde bunun parçasını çok rahat bulabilirsin. Çünkü yan sanayileri var. Daewoo her ne kadar Türkiye'de yeterince tanınmasa da üretim yeri olan Güney Kore'de ve Asya'da tanınan bir marka. Buralarda halen parçaları üretiliyor. Yan sanayisi var. Türkiye'ye de zaten aynen Kia, Hundai, Toyota gibi markalarda olduğu gibi bu ülkelerden ithal geliyor parçaları. Benim Daewoo Nubira aracıma ihtiyacım olupta bulamadığım bir parça henüz olmadı. İnşallah bundan sonra da olmaz. Bu fiyatlarda makul bir araba.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar Daewoo Nubira nasıldır sizce? Alınabilir mi ? Kastamonu gibi bir yerde sıkıntı çıkartır mı ? Yedek parça sıkıntısı vs.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Teğmen

2 sene önce cebimde sadece 5000 tl varken gittim ve 4500 tl bi daewoo racer aldım ve halen kullanıyorum.Aracın hiç bir özelliği yok elektrikli cam vs. Ancak yakıtı çok uygun parça sorunu yok tamirinide kendim yaptığım için hiç sorun yaşamadım. Bugüne kadar akis başları,rot ve rot başarları,fren diskleri ve ön arka balatalar,benzin otomatiği,alt üst debriyaj merkezi, buji kabloları hepsini değiştirdim ve her parçasını rahatlıkla buldum.hem opel hemde daewoo cu ya gidip hangi parça ucuzsa onu tercih edebiliyorsunuz.satmayı denemedim ama çok ümitli değilim.Eğer aracı sadece kullanma için alacaksanız hiç düşünmeden alabilirsiniz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.