Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2212
Tıklama
0
Öne Çıkarma
D&R LARDA SENNHEISER KULAKLIKLARIN GARANTI BELGELERI OLMUYORMUS…!?
M
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu garanti begesi konusu da bir muamma yahu.
Bu gün heves edip bir mx160 aldım. Aldığım yer İstanbul d&r mağazası. Eve geldikten sonra aklım başıma geldi ki, o hep media markt ya da elektro world lerde gördüğüm sennheiser kulaklıkların arkasında poşet içinde olan garanti belgesi bunda yok. Halogram tamam var. Halogramda hem sennheiser hemde metan da var, kasa fişinde de tam ürün yazıyor hatta ean numarasıda fişe geçmiş oda tamam ama neden diğer mağazalarda gördüğüm tüm sennhiser lerde garanti belgesi varken bunda yok. Hemen aradım d&r'ı bana sennheiserler de böyle bir garanti belgesinin olmadığını eğer onlarda yoksa hiç bir yerde olmayacağını söyleyen mağaza müdürü arkadaşa bir anda tepem attı ve bütün media markt ya da elektroworld lerde satılanlarda var kardeşim diye biraz ses yükseltince önce başka bir arkadaşa aktardılar daha sonra da telefon numaramı aldılar ve merkezle görüşüp geri döneceklerini söylediler. Bu arada metanı da aradım ama saat 18:00'i geçince satıştakiler çıkmış telefona bakan bayanda pek yardımcı olamadı. Sadece bazı modellere garanti belgesi konmadığını söyledi. Ama işin garibi aldığım mağazadaki tüm sennheiser er de garanti belgesi yoktu. Hatta d&r bunu telefonda da teyit etti.
Ancak yarın sabah mesai saatinde metanla görüşerek işin aslını öğrenebileceğim sanırım.

Görüştüğüm yerlerde aynı şeyi söyledim. Derdim 20 lirada değil. Derdim sahte ya da kaçak mal almakta. Umarım korktuğum başıma gelmemiştir.. Çünkü ilk defa bu marka bir ürün alıyorum. Fiyat ve taksitlendirme de diğer mağazalara göre çok uygun olması da tuz biber ekledi şüphelerime D&r larda böyle bir şey olmaması gerektiğini ve olmayacağını düşünüyorum halen daha. Her halde sadece bir ithalatçı dağıtım ağı eksikliğidir garanti belgesi olmaması.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın arkadaşlar. Umarım yaşadıklarım diğer arkadaşlara da bir örnek teşkil edecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 16 Haziran 2009; 19:04:45 >

W
15 yıl
Yüzbaşı

D&R metan ın ithal ettiği sennheiser lerin resmi satıcısıdır o yüzden sahte ya da kaçak ürün satması gibi bir ihtimal
kesinlikle olamaz. Metan ın artık garanti belgesi koymadığını duymuştum ama kesin bir bilgim yok. Zaten doğan holding
gibi bir firmanın sahibi olduğunu düşünürsek sahte ya da kaçak ürün satmayı bırakın paralel ithalat ürünleri satma
ihtimaller bile yok..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aslında bende aynı şeyi düşünüyorum.
Eğer D&R da yaparsa artık biz kime güvenceğiz gibilerinden aklımdan geçiyor. Asla yapmayacaklarına inanıyorum hala mağaza adını ve arkasındaki holding’i düşününce. Ama kafamdaki karışıklığı da gidermek istiyorum. Çünkü aynı mağazadan cx200 II de almayı planlıyorum ve de onda da garanti belgesi mevcut değil ama piyasaya göre taksitlendirmeleri çok çok iyi. Aslında bu konuya metanın bir açıklama getirmesi gerekiyor bence. Bu şekilde bir tarafta garanti belgeli mallar varken başka çok bilinen bir mağaza da garanti belgesi olmaması ve mağazanın bizde yoksa kimse de yoktur açıklaması kafa karıştırmaktan öteye geçmiyor. Hem mağazaları hem de alıcıları aydınlatıcı bilginin metandan gelmesi gerekiyor diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
15 yıl
Yarbay

Ben de elmasepeti'nden CX300 almıştım garanti belgesi felan yoktu. Merak etme


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
15 yıl
Yarbay

Ben de elmasepetinden sennheiser aldım, garanti belgesi var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Yüzbaşı

Kulaklığı beğendiniz mi bari?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aslında fiyatına göre gayet iyi kulaklıklar özellikle midler ve tizler gayet doyurucu. Yalnız baslarda bozulma yapıyor zaman zaman ve parçaya göre. Sansa clip’in kendi kulaklıkları bile o kadar bozmuyor basları. Umarım zamanla açılırda düzelir biraz. Aslında mx360 ile mx160 arasında çok kararsız kaldım ama forumda mx160 için daha dengeli dendiği için tercihimi mx160 dan yana kullandım. Aklım mx 360 da kalmadı değil. Her neyse şimdi de aynı mid ve tizlere sahip ama basları daha verimli ve doygun bir kanal tipi kulaklık bakıyorum . Aslında karşı olduğum bir kulaklık tipi ama düşük seste sessiz sakin doyurucu bir müzik dinleyebilme fikri cazip geliyor. Fikir ve önerilerinize açığım arkadaşlar. Yalnız alacağım kulaklığı yine Türkiyede ki mağazalardan temin etmek istiyorum. Kafamdaki bütçede 120 tl gibi.

Bu arada bu gün telefon ettiler D&R dan ve garanti belgesi merkezden gelecekmiş 2-3 güne kadar. Aslında kutudan çıkmalıymış filan gibi laflar ettiler. Bende presli kutudan nasıl çıksın? Yurt dışında nasıl kapatıldıysa kutusu aynen öyle geliyor buraya. Sizde diğer mağazalar gibi garanti belgesini kutunun arkasına yapıştırmalısınız kutusundan değil garanti belgesi broşür bile çıkmadı dedim ve karşı tarafta yine bir sessizlik oldu. Zaten gelmeseydi garanti belgesi onlardan kanun metnini gönderecektim kendilerine. (Eğer son dönemde bu kanun değişmediyse) Arkadaşlar aslında ülkemizde satılan sanayi bakanlığı onaylı ve ithalatına izin verilmiş bütün elektirkli ve elektronik eşyalara ve yan ürünlerine garanti belgesi tanzim edilip verilmek zorundadır, fiyat etken değildir bu konuda. Hatta bu garanti belgelerini fatura ile birlikte satıştan hemen sonra ilgili departmandan onaylatmamız lazım gelir. Kutularda ki hologramlar sadece bize ürünün orijinalliği hakkında bilgi verir garantili olduğu anlamına gelmez. Bizlerde bilinçli tüketiciler olarak buna dikkat etmeliyiz. Bu yasayla zorunluluk haline getirilmiştir. Eğer son dönemde kanun değişmediyse D&R ların buna dikkat etmemesi de ayrı bir muamma.

Birde o gün aynı mağazada gördüğüm cx300-II 92 tl civarındayken bu gün aradıklarında telefonda fiyat teyit etmeye kalkınca birden 120 tl oluverdi.

Sanırım uyandılar, ya da ben çok yanlış hatırlıyorum fiyatını.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 19 Haziran 2009; 0:47:48 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.