Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
18855
Cevap
1058498
Tıklama
115
Öne Çıkarma
Cevap: Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (802. sayfa)
L
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit


büyük ifşa olmuş burada neredeyse birçok vaatleri yalan çıktı witcher 3 nerede bu oyun nerede sanki başkası yapmış oyunu

bari times meydanına milyon dolarlık reklam vererek daha da rezil etmeseydiniz kendinizi
Gta 5 o meydanda reklam verdi. Ve Gta 5'in başarısının TEK sırrını reklam olarak düşünmek istediler (ama aslında reklamdan çok daha ötesi olduğunu çok net biliyorlardır eğer gerizekalı değillerse). Böylelikle bir Gta yaratabilir miyiz hayaline kapıldılar. Çünkü tüm firmalar Gta markasının ticari başarılarını kıskanıyor ve özeniyor.

İnsanları göztere göstere dolandıran bu adamlara bir şans daha verin deniliyor. Her insan sanki işi detayına kadar bilmek zorundaymış gibi, hiç kimse öylesine alıp konsoluna takıp oynayamazmış gibi "oyun cahilleri,bu oyun açık dünya aksiyon değil ki, biz oyun uzmanlarıyız, arkadaşımız yok sosyal hayatımız yok işimiz gücümüz yok oturup sabah akşam oyun oynuyoruz ve üstün insanlarız dolayısıyla oyunlarla ilgili her şeyi biliyoruz" diyorlar. Oyun firması oyun açıklamasından RPG ibaresini kaldırıp yerine AÇIK DÜNYA AKSİYON yazıyorsa herkes bu işin detayını bilmek zorunda değil cahil herif! Adam üzerinde yazana inanıp konsoluna takıyor ve ne olduğunu dahi anlamadığı garip guraba bir şeyle karşılaşıyorsa suç SADECE VE SADECE DOLANDIRICI FİRMA CDPROJEKT RED'e aittir.

Sen dersin bu oyun dünyanın en kötü oyunu olan cod'dur ama oyun dünyanın en iyi pyunlarından biri olan rdr 2 gibi çıkarsa yüne sen suçlusun. Çünkü oyuncu cahil olabilir, ezik olabilir, kalitesiz şeylerden hoşlanıyor olabilir ama onun zaaflarını onu kandırmak için kullanamazsın. Bu tür daha çok satıyor dur o tür olduğunu iddia edeyim, bu tür yazılırsa oyun az satıyor (rpg) dur adını açıklamadan çıkarayım diyemezsin. Buna hakkın yok. Aksini iddia eden ve düşünen kör kütük cahildirgitsin iki kitap okusun. CDPR yüzyılın en büyük dolandırıcılık hareketlerinden birini yapmıştır; oyun berbat da olsa harika da olsa, hiç fark etmez!

Not: Fıruma bu konunun linki üzerinden giriyorum çünkü ana sayfada kayıtlı dh linki bu link. Cahilleri görünce dayanamadım dün ve bugün birer kere. Özür dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifeless. -- 19 Ocak 2021; 14:13:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
3 yıl
Binbaşı

oyun tarihindeki rezaletlerde bir mihenk taşı olması dileğiyle.

resmen npc ai, ölü açık dünya, araçların kullanımı aklıma geldikçe ürperme geliyor.



U
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: undy1ng

Anlayamadığınız kısmı birazcık detaylandırayım.

Yetenek ağacında "sınıf" sistemi geçerli olduğunda evren için kullanacağınız genel/ortak skiller dışında yanlızca sınıfınıza ait kullanabileceğiniz skilleri görürsünüz ve sadece bunları geliştirebilirsiniz. Yani içinde kaybolmazsınız. Örneğin geralt karakteri "witcher" sınıfına ait bir karakterdir ve siz bu sınıfa ait büyü/yetenek ağacı..vb kullanırsınız. Durum bu kadar basit.

Yukarı da polis örneğini vermiştim peki ama neden? Aşağıda ki videoyu başından sonuna kadar(son saniyesine kadar) izleyin sizce hangi sınıfa odaklanmışlar? Azıcık cyberpunk rp sistemini bilenler bu videoyu ilk izlediğinde akıllarına gelen ilk şey sınıf sistemiydi.
İlgili video:



Diğer konuya gelecek olursam;

Sayfa sayfa dialog okumak dediğiniz olay bütçe ile alakalıdır. Bütçesi yüksek olan bir oyunda sayfa sayfa okumaz, uzun uzun izlersiniz film gibi. Witcher 3'de hiç uzun uzun okudunuz mu? Hayır uzun uzun karakterler konuştu ve sizde arada bir tercih yaparak izlediniz. Cyberpunk 2077 bütçesi yüksek olan devlet destekli bir oyundur yani uzun uzun okumayacaksınız aksine witcher 3'de olduğu gibi izleyeceksiniz arada karar vereceksiniz.

Sonuç olarak tüm bu eksiklikler oyunu bir rol yapma oyunundan çok aksiyon odaklı bir macera oyuna çevirir. Keşke bethesdayı örnek alsalardı. (Bethesda derken oblivion'dan bahsediyorum skyrim değil) Örneğin ben hırsız olmak istiyorum git o zaman thieves' guild'e yap görevleri baş hırsız ol lakin karakterim her zaman baş hırsız olduğunu hissedebilsin. (skyrim'de bunu hissedemezsiniz ama oblivion'da grey fox olduktan sonra size bir başlık verilir. Bu başlığı takdığınızda tüm oyun dünyası değişir ve sizi gören herkes sizi yakalamaya çalışır aynı zamanda sadece bu başlığı kullanarak duvar arkasındakileri görürsünüz..vb) Yani hırsız guildinin başı olduğunuzu ya da hırsız sınıfına ait bir karakter olduğunuzu hissedersiniz. Cyberpunk 2077 ekibi son olarak immersion için FPS kamerasına odaklanmayı tercih etmişler. Bu iyi bir şey ama ne kadar immersion sağlayacakları şimdilik soru işareti. Örneğin oblivion gibi karakterinizin uykusu geldiğinde bütün ekran kararacak mı? Yani gerçekciliği yaşayabilecek miyiz? (Ek bilgi: Bu yüzden skyoblivion gibi modlar oynamayın çünkü mekanik olarak bunlar skyrim'de olmadığı için oblivion'un nasil bir oyun olduğunu anlayamazsınız.)

Özetle cyberpunk 2077 hala çıkmadı. Yukarıda ki bir arkadaş kotor ile karşılaştırmamı istedi ki oyun çıkmadan karşılaştırma yapmak son derece yanlış. Oyun çıktığında zaten detaylıca durum göre yazarım.

Alıntıları Göster
Zamanında şöyle bir cümle kullanmışım. "Sonuç olarak tüm bu eksiklikler oyunu bir rol yapma oyunundan çok aksiyon odaklı bir macera oyuna çevirir. "

Bu oyun bir rpg oyunu değil arkadaşlar. Zaten belliydi durumu ancak aksiyon odaklı bir macera oyununa göre değerlendirmek lazım. Bence doğru olan yaklaşım budur. Yoksa rpg tarafından neresinden bakarsanız bakın elinizde kalır bu oyun. Çok detaya girmek istemiyorum ancak kafanızda canlanması için sözde en iyi yaptığı yetenekler kısmı bile tüm pasif olan özellikleri kaldırdığınızda ve çift zıplama gibi gerçek anlamda oyununuzu etkileyen kaç yeteneğiniz olduğunu bizzat oyuna girip kendiniz de bakabilirsiniz. Yani dialoglar, seçim ve sonuçları gibi durumları geçtim çok da zorlamaya gerek yok bence dediğim gibi neresinden tutarsanız tutun rpg açısından elinizde kalır bu oyun. Çünkü bu oyun bir rpg oyunu değil.

Diğer yandan aksiyon odaklı ve lineer bir oyuna göre ben keyif aldım açıkcası tabi gta5 gibi içi dolu değil ancak no man sky ya da sea of thieves gibi zamanla içeriği doldurulabilir de. Şuan her iki oyunda zamanla çok iyi hale geldiler hatta buna fallout 76 da dahil..

Bence cd project red'e biraz zaman verin. Ortada güzel bir dünya var ve umarım diğer firmalar gibi oyunun arkasında dururlar. En azından yönetimin buna yapacağına inanıyorum bunca olaydan sonra.. Tabi 10 milyon'a yakın zaten satmışız witcher4'e geçelim derlerse de EA'dan farklı olmadıkları ortaya çıkar.

Bekleyip görelim derim.



B
3 yıl
Yarbay

T
3 yıl
Teğmen

Yalnız rpg konusu cidden can sıkıcı xd. Neyse ki oyunu rpg sıfatıyla sürmek gibi bir salaklık yapmamışlar. Vampire The Masquerade Bloodlines oynuyorum, yeteneklere, özelliklere verdiğiniz puanlar aşırı önemli. Cp2077'de hiç vermeseniz de oluyor. Her şey silaha bakıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
3 yıl
Yarbay

Elinize Sağlık Hocam
Crowbcat İzledim,Rezil Rüsva Etmiş Çokta Güzel Hazırlamış,İnsanları Aptal Yerine Koydular,Yalanları Çıktı İşte
Merdiven Altı Şirket Diyorlar ,Gerçekten Haklılarmış




Bu mesajda bahsedilenler: @Mithrandir.
A
3 yıl
Binbaşı

Şimdi tapıyor musunuz bana ? Oyunun çıktığı hafta herkesi uyardım. Şu konuda 1 ay önceye gidin, nasıl salladılar bana, nasıl saydılar, ardından kendilerine saydırtıp banlattılar. O adamlar yüzünden belkide kiminiz gidip bu çöpü satın aldı ...

Allah-u ekber dağlarından, Japonyadaki bakkaldan, adamların kendi memlektlerinde bizzat adamlara destek olan kurumlara kadar elemanlara geçirmeyen, hesap sormak için sıraya girmeyen, pişmanlıklarını dile getirmeyen kalmadı ... Adamların kendileri çıkıp özür dilediler. En sağlam basın yayın organlarına yağmur gibi eski çalışanlardan itiraflar yağdı. 2022'de çıkacak olan oyun, geliştirme aşamasının yarısından 180 derece tepe taklak edilen oyundan bahsediyoruz.

Ama burada annesinin emekli maaşı ile aldığı ekran kartını poh pohlamak için yırtınan, kulaklığının dolby atmos desteğini her mesajının altında bir kaç defa vurgulayarak oyunun rezaletini dolby atmos ile örtmeye çalışanlar tarikatı hala daha o lokmaları yutamadılar.

Bu yorumlarda boğazlarına takılı kalmışlığın ağrıları.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 20 Ocak 2021; 8:49:28 >

B
3 yıl
Yarbay

S
3 yıl
Yüzbaşı

Var hocam bir tane satıcıda görmüştüm. 100000 para istiyor. bir materyal var alıyorsun.




Bu mesajda bahsedilenler: @ironmaster17
A
3 yıl
Yarbay

yani şu oyunda her sıkıntıyı kabul edebilirdim buglar glithcler falan umurumda olmazdı ama rpg öğelerini niye oyundan çıkardınız hikayeye kendim yön vermek isterdim zaten bunu vad etmiştiniz ne oldu da bir anda böyle bir şey çıktı.



C
3 yıl
Yarbay

S
3 yıl
Yüzbaşı

2 Gün önce inat edip gittigim yer yucca şehri yazıyordu. ben nomad başlangıcı sanmıştım orayı. gitmek basit ama uzun sürüyor.

Haritanın en altında sınır kapısı var. ne yaptıysanız geçemezsiniz. öldürüyorlar direkt. orada sınır duvarından en sol tarafa doğru sürün motorla uzun bir yol en son duvar dağ ile birleşiyor. o dağa tırmanıp duvarın öteki tarafına geçebiliyorsunuz. normalde o çitlerden atlatmıyor oyun. duvarın diğer tarafına geçince duvarın dibinden dibinden tekrar sınır kapısına doğru gidin. çok yaklaşmadan sola doğru yola bağlanın ilerde 4 yol gelecek soldaki kasaba yucca. oraları hep gezdim. dönerkende load atın daha dönüş yolunu bulmadım.

Not sınır kapısındaki tarretleri hacklesenizde yine sıkıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bro89
W
3 yıl
Binbaşı

İlker Karaş yazmış:

2020 ve 2021’in fiyasko oyunu Cyberpunk 2077! https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/yazarlar/ilker-karas/2020-ve-2021in-fiyasko-oyunu-cyberpunk-2077-41717946



T
3 yıl
Yarbay

Hocam gitmek de mesele değil acikcasi :) hicbir sey yok çünkü :) Bir ada var mesela haritayi acinca solda kaliyo. Gitmek imkansiz normal yollardan. Bilemiyorum dlc icin mi sakliyorlar ama.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sezer.E
S
3 yıl
Yüzbaşı

Evet hocam bir çok yer var hazır ama yapılmamış. Sanki birşeyler var ama maalesef silinmiş oyundan. Bazı yerlerde belli ediyor abi burada birşeyler olmalı dedigin yerler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bro89
T
3 yıl
Yarbay

Evet en cok üzüldüğüm de bu zaten. Bozuk para gibi harcamislar hocam oyunu. Duzelecegine dair de umudum kalmadi artik. Bir iki hikaye dlc sini de multiplayer modunu da getirse benim gözümde maalesef bitti hocam oyun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sezer.E
S
3 yıl
Yüzbaşı

Ben bu halini de seviyorum. Çünkü altyapısı çok iyi oyunun. Keşke acele etmeselerdi. Bence free dlc ler oyunun asıl haline ulaştırılacak. Sevmeyenler tekrar sevecek. Önümüzdeki sene yine saglam orijinal dlc ler gelecegini tahmin ediyorum. Birde modlarla da çok iyi olur oyun.
Benim en çok beklentim.
Araçların çogalması
Deniz hava taşıtlarının gelmesi
Yeni bölgeler gelmesi
Birde ufak tefek özellikler gelse yeter. Ne bileyim bir ugraş vs.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bro89
T
3 yıl
Yarbay

Hocam bu saydıklarıniz gelse oyun yeniden efsane olur zaten. Bazen diyorum adamlar öyle bi seviyeye getirmeli ki kendilerini affetsinler ve iade edenler tekrar alsin oyunu. Çünkü baska sanslari yok diyorum. Bazen de diyorum bu oyun adam olmaz gecti artik o is :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sezer.E
S
3 yıl
Yüzbaşı

Firmanın diger oyunları da böyleydi. hep sonradan düzelttiler. Ama ben kesinlikle firmsyı halen seviyorum. Hepimiz, herkes gibi onlarda hata yaptılar ama oyuncu dostu olmaları bile beni kazanıyor. Tüm witcher serisini korsan oynasamda sonradan satın aldım. Cyberpunk u direk satın aldım.




Bu mesajda bahsedilenler: @bro89
A
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Sezer.E

Ben bu halini de seviyorum. Çünkü altyapısı çok iyi oyunun. Keşke acele etmeselerdi. Bence free dlc ler oyunun asıl haline ulaştırılacak. Sevmeyenler tekrar sevecek. Önümüzdeki sene yine saglam orijinal dlc ler gelecegini tahmin ediyorum. Birde modlarla da çok iyi olur oyun.
Benim en çok beklentim.
Araçların çogalması
Deniz hava taşıtlarının gelmesi
Yeni bölgeler gelmesi
Birde ufak tefek özellikler gelse yeter. Ne bileyim bir ugraş vs.
Firma kendilerine yöneltilen sorularda bir No Mans Sky dönüşü çekmek gibi bir planlarının olmadığını söyledi. Ayrıca açıklama ve özür videolarında da sürekli eski nesil konsollar özelinde konuşmaları, önümüzdeki günlerde odaklarının nereye gideceğini açık açık belirtti. Tamamı ile davalara karşı savunabilmek adına (2 tanesi toplu 13 tanesi bireysel olmak üzere 15 tane dava açıldı) "publicly expressed remorse" kartlarını oynadılar. Yani biz eski nesil konsollar için üzgünüz, düzelteceğiz dediler.

Firmadan kopuşlar başladı, ki gözleri üzerlerine çekmemek için (yine jason abimizin yazısından kaynak) toplu kovmalar gerçekleştirmiyorlar. Ama bu rüzgar dindiği an, firmanın yarısının işten çıkarılacağı haberleri var.

2 yıl boyunca kendileri hakkında kötü konuşturtacak, bütün yatırımcıların elini eteğini çektiği, 1 kuruş kazandırmayacak, hatta geliştirme giderleri dolayısı ile cepten para çıkarttıracak bir yapıma öyle aman aman içerik ekleyeceklerini çok büyük bir kesim beklemiyor.

Oyun küçük, olaylar sümen altı edilecek kıvamda olsaydı belki... Ama şu anda hiç bir çalışanın Cyberpunk'a dokunmak istemediği söyleniyor. Konsol versiyonları baştan yazılıyor.

Şayet bir mucize olur da, eksik içerikler, çıkarılan elementler oyuna konursa kesinlikle 2-3 yıldan aşağısı paklamaz. Bu yılın sonuna kadar konsollarla uğraşacaklarını açık açık belirttiler. 2021 sonuna kadar olan rotasyonlarında sadece 1 tane free dlc var !

Beklentilerinizi öyle büyük tutmayın. Firma skalasını olabildiğince küçültüp, bu enkazdan olabildiğince hızlı kurtulmaya bakacak. Çünkü Cyberpunk ilk bir kaç haftasına sattı etti bitti. Witcher dönemlerini örnek gösterebileceklere istinaden, o zamanalar hisseler halka açık değildi.

Yani fimanın yerel bütçesi artık pek çok kişiye-firmaya-bankaya bağlı. Öyle hadi bu oyuna müthiş bir alt şehir ekleyelim, haritayı büyütelim deyip yapamazlar. Bu kadar teraneden sonra gözler daha da üzerlerinde olduğundan, her hangi bir geliştirme-ekleme sürecinde çok fazla kişiden izin almak zorunda kalacaklar.

Oyunun 2018 versiyonunu bekleyenler hayal kırıklığına uğrar (ki fake bir demo olduğunu itiraf ettiler). Buglar düzeltilir, fizik sistemi elden geçirilir, bozuk görevler yumuşatılır, o kadar. Bir kaç tane 3-5 saatlik free dlc gelir.

Daha bu oyunun kaynaklarını deli gibi akıttıkları Multiplayer kısmı var, ki yatırımcılar bayağı sorguluyor ve bekliyor. Onu da halletmeleri lazım. Daha oranın heistler var, görevleri var, social hubları var... Öhööö var oğlu var. 400-500 morali bozuk, evinden başını çıkartamayan geliştiricinin altından kalkabileceği iş değil.

Rockstar bile GTA ve RDR'nin online kısımlarını 1'er yıl ara ile anca sürüne sürüne getirebildi, o da çok sonradan toparlandı. 3000 kişilik ekipten bahsediyoruz.

Matematik yanılmaz. Bu saatten sonra bu oyunda yapılacak bir şey kalmadı. Hikayeyi mi baştan yazacaklar ? Jackie ile olan montajı mı komple oynanabilir hale getirecekler ? Tek tek her lifepath'e gidip 10'ar saat girizgah mı ekleyecekler ? Her bir npc'ye yapay zeka mı yazacaklar ? Loot sistemini mi baştan değiştirecekler ? Çetelerin etkileşimini mi yazacaklar ? Girilemeyen yerleri mi modelleyecekler ? Multiplayer mı çıkaracaklar ? Bugları mı düzeltecekler ? Giyisi-transmog sistemi mi getirecekler ? Yan görevleri mi dallayıp budaklayacaklar ? Araç özelleştirmeyi mi ekleyecekler ? Gerçek bir RPG sistemi mi ekleyecekler ? Karakteri oluşturduktan sonra da özelleştirmeye imkan tanıyan çeşitli özelleştirme merkezleri mi ekleyecekler ? Uçan arabaları geri mi getirecekler ? Duvardan yürümeyi geri mi getirecekler ? TPS sinematik kamera opsiyonunu geri mi getirecekler ? İm-kan-sız ! Hele ki bu kadar yerin dibine gömüldükleri bir anda im-kan-sız ötesi ! Firmanın Witcher döneminde çalışan asıl yönetici ekibin-geliştiricilerin yarısından fazlası artık firmada yok.

Ki kendileri de bunu bildiği için, direkt konsol versiyonları üzerinden pişmanlıklarını ve sözde üzgün oldukları söylemlerini gerçekleştirdiler. PC versiyonunu uçuracaz kaçıracaz demediler. Gurur duyuyoruz o tamamdır dediler :)) O yüzden beklemeyiniz bir şey efenim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 20 Ocak 2021; 19:51:1 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.