Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1435
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Creative Hitz WP380 Bluetooth Kulaklik Incelemesi...
M
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

http://asia.creative.com/p/headphones-headsets/creative-hitz-wp380

Kulakligin resimlerine sitesinden bakabilirsiniz.

Öncelikle herkese selamlar. Bir süredir cep telefonumdan ya da laptopumdan kablosuz olarak müzik, video dinlemek/izlemek amaciyla kablosuz ve On-air diye tabir edilen kafa üstü kulaklik ariyordum. Önce Creative WP 350 daha sonra ise Novero Camden Bluetooth kulakliklari denedim ancak WP 350 den kulaklik kisimlarinin kücük olmasi Novero dan ise performans acisindan tatminsizlik yüzünden vazgectim.

Simdi gelelim asil inceleme konumuza; Sunu söylemem gerekiyor ki Wp 380 konusunda ne Youtube da ne de herhangi bir teknoloji sitesinde bir test ya da aciklayici bilgi yok. Bu yüzden bu yazim da bir ilk olacak sanirim. Ürünü gecen hafta Creative dan siparis ettim ve bugün elime ulasti. Ben de hic vakit kaybetmeden test etmeye basladim. Öncelikle sunu söylemem gerekir ki kulaklik Creative in vaad ettigi herseyi kusursuz yapiyor. Neler mi bunlar?

Ben genelde Apple ürünleri kullaniyorum ve genellikle bazi bluetooth kulakliklarda Apple ürünleri ile uyum sorunlari oldugunu okumustum. Kulakligi Iphone5s, Ipad mini ve Ipad2 gibi aletlerle cok kolay bir sekilde eslestirdim ve ayrica kulaklik üzerinden ses acma/kapama, sarki ileri/geri atlatma, sarki pause/play yapma, telefon cagrisi cevaplama gibi bütün islemleri sorunsuz bir sekilde yaptim.

Ayrica kulakligin NFC destegi var ki, bunu destekleyen aletlerle aninda eslesme yaptirabiliyorsunuz. Apple aletlerinde NFC destegi olmadigi icin bu özelligi deneyemedim ama sorunsuz olarak calisacagina eminim.

Bunun disinda Dell marka Win 8.1 yüklü laptobuma sorunsuz sekilde kulakligi eslestirdim ve DTS audio Full hd filmlerde bile tam senkron full performans calisiyor. Bunun haricinde Laptop da eger Itunes üzerinden müzik dinliyorsaniz kulakligin Itunes ile neredeyse full uyumu var. Play/Pause özelligi disinda cep telefonu ile sarki dinlerken ki bütün fonksiyonlari aynen kulaklik üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Ancak Media player ile sarki dinliyorsaniz sadece play/pause tusu calisiyor sarki atlatma tuslari Media Player ile calismiyor.

Kulakligin asil özelligi ise Multipoint özelligi, Yani ayni anda iki tasinabilir cihaza ayni anda baglayabiliyor olmaniz. Bu özellik cok önemli cünkü bazi asiri pahali Bluetooth kulakliklarda bile bu özellik malesef yok. Özelligi biraz acmak gerekirse; Diyelim ki kulakligi hem laptop hem de cep telefonu ile ayni anda kullanmak istiyorsunuz. Yapacaginiz sey sadece su; Kulakligi (sirasi farketmiyor) cep telefonuna ve laptopa tanitiyorsunuz. Diyelim ki önce telefonla eslestirdiniz daha sonra da Laptopla ve laptopdan birseyler dinlemeye ya da izlemeye basladiniz. Daha sonra cep telefonun Bluetooth ayarindan daha önce tanittiginiz Creative kulakligi secip baglan diyosunuz bu kadar. Böylelikle kulaklik her iki alete ayni anda baglanmis oluyor. Siz laptopdan müzik dinler yada film izlerken eger cep telefonunuz calarsa otomatik olarak pause yapip gelen cagriyi kulakliginiza aktariyor ve siz de telefona kulaklikla cevap veriyorsunuz. Konusma bitince de laptopda ne yapiyorsaniz kaldiginiz yerden otomatik olarak devam ettiriyor.

Bu özellik cok pratik cünkü daha önce aldigim orta ücretteki Bluetooth kulakliklarda hangi kaynagi kullanmak istiyorsaniz illa (her seferinde yeniden) kulakligi yeniden eslestirmeniz gerekiyordu. Bunun haricinde kulakligin söyle bir özelligi daha var ancak bunun icin Multipoint özelligi olan iki kulakliga ihtiyaciniz var. Ayni kaynaktan ayni anda iki kulakliga birden kablosuz aktarim yapilabiliyor. Yani söyleki diyelim cep telefonundan yada laptoptan bir müzigi ya da videoyu ayni anda iki kisi iki ayri kulaklikla dinleyebiliyor. Bunun icin önce bir kulaklik A seklinde digeri de B seklinde eslestirilip ayarlaniyor ve ayni kaynaktan istenilen sey dinlenebiliyor. Creative in sitesinde WP380 cift olarak da satiliyor ve bu sekilde daha da ucuza gelmis oluyor.

Simdi kulakligin özelliklerini anlattiktan sonra teknik özellikler ve kullanim performansina gelecek olursak eger, öncelikle kulaga temas eden kisimlari daha büyük ki bu benim gibi yaklasik 1.90 boyundaki insanlar icin cok iyi bir gelisme.(WP 350 yi bu yüzden iade etmistim) Kafadaki durusu gayet stabil ve kafadan kaymiyor yani spor yaparken ya da kosarken de kulakligi gayet güzel kullanabilirsiniz. Kulaklik 150gr yani kafanizda oldugunu bile pek anlamiyosunuz acikcasi :). Ses kalitesi bence gayet iyi. Söyle kiyas yapabilirim, Apple in 5s ile gelen orjinal Earpod lari ile neredeyse ayni kalitede ses veriyor. Bluetooth mesafesi 10m olarak belirtilmis ve bunu bizzat denedim neredeyse dogru diyebilirim.

Kulaklikta ayrica kablo girisi ve beraberinde gelen 1.2m lik kulaklik kablosu da var. Yani isteyen kablolu olarak da müzik dinleyebilir. (Bu özellik eski serilerde yoktu)

Sitesinde Bluetooth ile 12 saat kesintisiz müzik dinlenebiliyor yaziyor ama ben bunu denemedim. Deneyebilecegimi de sanmiyorum :)

Kulaklik katlanmiyor ancak beraberinde gelen tasima bezine rahatlikla sigiyor ve bu sekilde cantaniza koyup istediginiz yere götürebilirsiniz. Kulaklikta kullanilan malzeme bu sefer hosuma gitti. Wp 350 deki kalite pek hosuma gitmemisti sanki elime aldigimda kirilacak gibi duruyodu ancak Hitz WP380 hosuma gitti acikcasi. Yalniz sunu da belirtmek istiyorum ki ses acma/kisma ve telefon cagri cevaplama tuslarinin yeri pek ergonomik degil. Insani biraz ugrastiriyolar ama belki zamanla alisilir artik.

Son olarak fiyat konusuna gelecegim. Ben yurtdisinda yasayan biriyim ve su an bu kulakligi sadece Creative in kendi sitesi ya da Amazon dan alabilirsiniz gibi görünüyor. Kendi sitesinde fiyati 99Euro. Fiyati belki birkac ay icerisinde biraz düsebilir ama WP 350 modelibile su an en düsük 70 euro seviyelerinde satildigi düsünülürse, multipoint özelligi olan WP380 en fazla ne kadar düser bilemicem artik.

100 euro sinifinda bütün cihazlarla sorunsuz eslesme, ses performansi, multipoint özelligi, kafadaki tasima rahatligi acisindan sinifinda en iyisi bence bu kulaklik. Bence en büyük rakibi ise Noontec Zoro wireless kulaklik olabilir. Bu kulaklikla ilgili güzel kullanici yorumlari da var ancak o da 100euro civarinda satiliyor ve Multipoint özelligi malesef olmadigi icin bence Creative Hitz Wp380 bir adim önde olacak.

Bluetooth kulaklik almak icin okumadigim forum, bakmadigim test kalmadi desem yeridir ve 100 euroluk orta segmente bulunan WP380 bence fiyat/performans acisindan gayet iyi bir ürün.

Ürün ile ilgili sorulari olan arkadaslara bu basliktan yardim etmeye calisirim...



Ö
10 yıl
Binbaşı

Sony BTN200 ile arasinda kaldim. Sony'de de multipoint ozelligi var mi bir bilgi bulamadim, bulursam onu almayi planliyordum. Teshir urunu de yok.

Ben de sizin gibi Macbook Pro ve HTC One'imda kullanmayi planliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Önder Çatalkaya

Sony BTN200 ile arasinda kaldim. Sony'de de multipoint ozelligi var mi bir bilgi bulamadim, bulursam onu almayi planliyordum. Teshir urunu de yok.

Ben de sizin gibi Macbook Pro ve HTC One'imda kullanmayi planliyorum.

Sony de multipoint özelligi yok malesef. Creative de ise su ana kadar kullandigim aletlerde hic sorun yasamadim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl
Onbaşı

Nerden bulabilirm bu kulaklığı ankarada?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: FacerGerne

Nerden bulabilirm bu kulaklığı ankarada?

Ben yurtdisinda yasiyorum o yüzden bilemeyecegim. Ama online satis yapan sitelerden (Amazon gibi) ya da Creative in kendi sitesinden temin edebilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.