Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
541
Tıklama
0
Öne Çıkarma
cpu sıcaklığı hakkında yardım lütfen
L
17 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

iyi günler. intel p4 3.0 Ghz HT işlemcim var.yaklaşık bir yıldır soğutucuda macun olmadan kullanıyorudm ve 80-90C lerde bi sıcaklıkla calışıyordu. Az once en sonunda macun sürmeye kara verdim ilk denememde fazla surdugumden aşırı ısınma problemi oldu daha sonra katmanı azalttım ve suan CPU sıcaklığı 70-80C lerde olduğunu görüyorum.Fan calişma hızı 2800 RPM. hala aşırı ısınmadan dolayı pc de yavaş calışma oldugunu sanıyorum. acaba yapabliecegim farklı bisey varmi?fan speedim dusuk mudur?



C
17 yıl
Çavuş

bende eskiden o cpu'yu kullanıyodum ama o kadar yüksek sıcaklıklarda kullanmadım tabi.

beimki normalde 55-60 derece civarında çalışıyodu fakat oyun falan oynarken 75-78 görüyodu. bende termal macun sürdüm ama birşey değişmedi.

asıl yere geliyorum; sonra adam gibi bir termal macun kullandım sonucunda boşta 40 derecelerde yük halindeykende 65 derecelere düştü.

yani sana demem iyi bir termal macun kullanve ne çok az nede fazla sürme kolay gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl
Yüzbaşı

kaliteli bir macun kullanın, macunu işlemci yüzeyinin ortasına bir mercimek tanesinden biraz fazla koyun. koyduğunuz macunu yaymanız gerekmez. fanı ve soğutucu metalini iyice oturttuğunuzdan emin olun. macun zaten kendisi yayılacaktır. cagdasuzunoglu nun dediği gibi en fazla yük altında 65 derece olması lazım. 75 derecelerde yanılmıyorsam işlemci kendini soğutmak için yavaşlıyor. bu da tabi performans düşmesi demek. bunlarda işe yaramazsa kasa içi havalandırmanızı kontrol etmenizi, biostan varsa fan hızını performans (auto) seçeneğine ayarlamanızı ve kaliteli bir soğutucu satın almanızı öneririm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Yüzbaşı

bende kullanmıştım o işlemciyi yazın deli sıcaklarında bile oyun oynarken o sıcaklıklara ulaşmıyordu
Fan çalışma hızn bence yavaş yanlış hatırlamıyorssam 3200 rpm civarı bir hızla soğutuyordu
benimkisi biostan eğer destekliyorsa fan hızını performansa getirmeyi dene bi eğer sonuç vermez ise fanı değiştirmeyi dene


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
17 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

cevaplarınız için teşekkurler. bilgisayarımda cogu zaman worldofwarcraft oynamaktayım. Bugun macun surdukten sonra oyunda belli bir FPS artışı oldugunu gordum. ancak her nedense ölcülen CPu sıcaklıgında bir değişiklik yok. acaba bu işlemci sıcaklıgı olcen alette bir sorun olabilirmi? tam sogumus makineyi acinca 60 derece goruyorum işlemciyi. Acaba intelin bu tip işlemcilerinde boyle bi hata olması soz konusu olabilirmi?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.