Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
409
Tıklama
0
Öne Çıkarma
[ÇÖZÜM] NetMaster CB-383ZN BridgeMode Sorunu
B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar. Uzun süredir KabloNET müşterisiyim. Netmaster modemin dandirik WiFi sine uzun süre katlandım ama internette yakaladığım bir fırsattan yararlanarak. Tenda AC7 router aldım. Wan portunu netmastera bağladım. Herşey mükemmel Routerım IP aldı. Ardından bridge moda alınca IP alamadı. Modemi resetledim ardından tekrar bridge moda aldım. Evet IP aldı. Routerım direk dış IPyi görüyordu. Ardından 2-3 saat sonra KabloNET IPmi değiştirdi. Ve Routerım IP alamadı. Ana modemi kapadım açtım. Routerımı sıfırladım. Tekrar IP alabildim ama IP değiştikçe böyle bir hata alıyorum. Routerda MAC Clone özelliği var ama MAC Clonu aktif ettiğim zaman. Malesef IP alamıyorum. Netmaster modemin WAN Macini girmeme rağmen IP alamıyorum. Ama Routerım default MACteyken IP alabiliyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler. Şimdiden teşekkürler.


EDIT: Sorun sanırım çözüldü. IP adresi alabildim. Şöyle oldu modemi 1 saatliğine kapadım. Routerımıda kapadım. Bu arada modemi kapamadan önce bridge moda almıştım. Ardından 1 saat sonra modemi açtım 15 20dk sonra Routerımı açtım sorunsuz IP aldım. Şimdilik çalışıyor.

EDIT 2 : 3 hafta oldu sıkıntısız çalışıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 9 Nisan 2019; 20:39:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
5 yıl
Binbaşı

Tenda AC7'de bu ayar nerededir bilemiyorum ama, WAN Interface > Internet Connection Type > benzer bir ayar varsa bunu Dynamic IP olarak ayarlamalısınız.



B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hali hazırda Dynamic IP zaten router modu ve dynamic IP ayarında. MAC Clone kısmındada modemin üzerinde bulunan CM MAC yazılı. Ama IP alamıyorum. Routerdan. Clone MAC özelliğinin çalışmadığından şüpheleniyorum. Test etmenin yolu var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tamamdır deniyeceğim. Ekstra olarak açma kapama vs. Yapmama gerek varmı yada MAC Clonu genede aktifleştirmem gerekiyor mu? Ayrıca ben CM MAC adresini yazdım fakat WAN MAC mi yazmam gerekiyor?? Teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Müsteri hizmetleri diyor ki: zaten bir IP adresiniz yok bunu değiştiremeyiz diyorlar. Sonra ardından bridge modda olduğumu söylüyorum ve IP alamadığımı belirtiyorum. Ve onun için yardım istiyorum ama müşteri hizmetleri bridge moddan bihaber. Routerın anlamını bile pek bildiklerini sanmıyorum.

EDIT: Sorun sanırım çözüldü. IP adresi alabildim. Şöyle oldu modemi 1 saatliğine kapadım. Routerımıda kapadım. Bu arada modemi kapamadan önce bridge moda almıştım. Ardından 1 saat sonra modemi açtım 15 20dk sonra Routerımı açtım sorunsuz IP aldım. Şimdilik çalışıyor. Ama büyük ihtimalle ilerde IP alamaz tekrar. Bunun hakkında bilgisi olan var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 24 Mart 2019; 10:39:45 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Yarbay

ben de kablo net modemi için tenda router kullanıyorum ama eski bir model. kablonet modemi ise hiç ellemedim, direkt ethernet kablosunun bi ucunu kablo modeme diğer ucunu routera taktım. modemi neden brigde mode'a alma ihtiyacı duyuyorsunuz? bende router seçili ve gayet normal çalışıyor.



B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Efendim gerek yok. Router modunda kalmasına. Zaten o özellikleri kullanmayacağım. Hem gereksiz enerji israf etmesin cihaz. Şimdilik sıkıntı yok zaten çalıştırabildim. Ama router zaten router modunda bırakırsanız. upnp ve port olaylarında sıkıntı çıkabilir. Ayrıca ekstradan pingde görürsünüz aşırı olmaz fakat sonuçta gerek yok.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.