Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1026
Tıklama
0
Öne Çıkarma
[Cozuldu] AIO Pompasi bozuk, i7 8700K bosta 100 derece!
M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese selam. Ufak bir seyahate goturdugum desktop bilgisayarimi gecen gun acinca 55 post kodu aldim. RAM'leri tekrardan oturttugumda dedim ki hazir buradayken macun da degistirelim. Sonrasinda bilgisayari actigimda 8700K tamamen bos load'ta 98 derece gibi sicakliklarda geziniyor masaustunde. BIOS'tan 26 derecede aciliyor ama 2 saniyede 1 derece yukseliyor diyebilirim. BIOS'tayken 60-70 dereceye kadar cikiyor.

Maximus X Hero Wifi
i7 8700K default voltaj ve multiplier
NZXT X62 AIO sogutucu (pump anakartta CPU_FAN'a bagli)
1080 Ti
Cooler Master htk-002 termal macun ama CM'nin baska bir modelini de denedim hicbir fark olmadi. Ki benim tecrubeme gore termal macun olmasa bile bu kadar olmamasi gerek.

Ekran kartinin sicaklik degerlerinde herhangi bir sorun yok! Fan'lari ve pump'i full calistiriyorum ama nafile. Kesinlikle etki etmiyor. Yeni termal macun almama ragmen bir sorun var. Sogutucu ve islemci arasinda yeterince temas yok dedim ama termal macun her zaman oldugu gibi cok guzel bir sekilde yayiliyor. Bu sicakliklarin sogutucunun islemciden birkac mm falan yukarida olmasiyla anca olurdu herhalde.

Daha once ayni seyahate 4 kez gittim ucakla, hic boyle bir sey olmamisti. Ilk basta sensor sorunu oldugunu dusundum ama tek sensor degil hepsi 100'lerde isi gosteriyor. Normalde boyle soguk bir evde idle'da 28-30 yukte 45'i gecmezdi. Bu haliyle birakin oyun oynamayi bunlari yazarken bile korkuyorum Yani onlarca yaptigim sey bu sefer neden boyle bir sonuc verdi bilmiyorum. Umarim anakart donanimsal olarak hatali degildir. Tesekkurler

< Resime gitmek için tıklayın >

EDIT: Sorunu radyator ve pompayi cikarip siddetli bir sekilde sallayarak cozdum. Sanirim Pump'in icinde buyuk bir hava balonu varmis. Yeni sogutucu almadan cozuldu neyse ki





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 10 Aralık 2019; 14:39:50 >

X
4 yıl
Binbaşı

Yakın zaman başıma benzer bir şey gelmişti fan ayaklarından birini tam oturtmadığımı fark ettim sorun düzeldi isterseniz ayakları bir kontrol edin



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
4 yıl
Yarbay

Cooler Master htk-002 malesef başarısız bir macun. Bende de var, deneyen başka arkadaşlarım da oldu.

Eğer fan temasında ve ısı sensörlerinde sorun olmadığına eminseniz cooler Master maker nano macun öneririm. Isı iletimi çok yüksek bir ürün. Evelsi gün bir tanıdığın laptopuna uyguladık yük altında 18 derece soğuma elde ettik.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@cabriolet1981

Biliyorum hocam baya low end bir termal macun. Benim elimde birkac yillik eski ama kaliteli bir CM macun var onu kullaniyordum normalde. Acaba bu macun mu bozuldu diyerekten yenisini aldim denemek icin. En ucuzu oydu Anladigim kadariyla pompa bozuk.

@xnoname

Ne yazik ki cok bakindim ama her sey yerinde. En son korkarak da olsa CAM uygulamasini tekrar actim. Detayli inceledigimde pump 12000RPM civarinda gorunuyordu. Normali en fazla 3000 olmasi gerek Pompadan hala normal calisiyormus gibi ses geliyor ancak elimi radyatorde tuttugumda ne radyator isiniyor ne de sicak hava geliyor. Bu yuzden en mantikli aciklama pump'in bozulmus olmasi. Forumdan bir arkadas AIO bakimi yapiyormus ona basvuracagim.

Sorun cozuldu ilk mesaj guncellendi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 10 Aralık 2019; 14:38:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @xnoname , @cabriolet1981
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.