Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
731
Cevap
8804
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: COVID19 ve Dünya Turizm Haberleri (38. sayfa)
C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Elazığ Valisi, hurdacıya verilen "korona" cezasını iptal etti.

Sipariş uygulaması Getir'in İstanbul Bulgurlu'daki deposunda çalışan bir kuryenin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testi sonucunun pozitif olduğu açıklandı. Depoda çalışma durduruldu.

Koronavirüs vakalarının tedavisi acil hal kapsamına alındı (Özel hastaneler katılım payı ve ilave ücret isteyemeyecek) (NTV)

ABD Başkanı Donald Trump, bugüne kadar eyaletlere 11 milyon N95 maske teslim ettiklerini söyledi.

Grönland, bölgede bulunan 11 vakanın tamamının iyileştiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump: "Dünya Sağlık Örgütü, 14 Ocak 2020'de bu virüsun insandan insana geçmediğini açıkladı ama geçiyordu."

ABD Başkanı Donald Trump: "Ben Çin'le uçuşları durdurup sınırları yabancılara kapatınca ciddi eleştirilere maruz kaldım."

SUT'ta değişiklik yapılmasına dair tebliğle Kovid-19’a yönelik tanı ve tedavi hizmetleri acil sağlık hizmeti kapsamına alınd

ABD Başkanı Donald Trump: ''Hastalık Önleme ve Koruma Merkezleri (CDC) kritik önemdeki altyapı hizmetlerinde çalışanların, virüse maruz kalmış olsalar da işlerine dönmelerini sağlayacak kılavuzu bugün açıklayacak.''

Almanya’da 101 yaşındaki bir kadın, yeni tip koronavirüs nedeniyle ülkede ilan edilen tecrit sırasında huzurevinden kaçtı. Yaşlı kadının, kızının doğum gününü kutlamak amacıyla kaldığı huzurevinin acil çıkış kapısından kaçtığı belirtildi.

Kızının yaşadığı evi ararken kaybolan kadının polise haber verilmesi sonucu bulunduğu, memurlara kızıyla birlikte yaşadığını söylemesine rağmen polisin durumdan şüphelendiği açıklandı.

Yaşlı kadını kızının evine götüren polis gerçekleri de orada öğrendi. Buna göre yaşlı kadın iki hafta önce huzurevine taşınmıştı ama “kızını çok özlüyordu.”

Kızıyla polis aracının camının arkasından görüşmesine izin verilen yaşlı kadın yeniden huzurevine götürüldü.



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği'nde 2 Türk çalışanının Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump: "Dünya Sağlık Örgütü başkanı'nın siyasallaştırma hakkındaki açıklamaları şok edici. Tedros Çin ile olan ilişkilerine bakmalı."

ABD Başkanı Donald Trump: "Dünya Sağlık Örgütü bünyesindeki herkes Çini baz alarak hareket ediyor."

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Riyad Valisi Faysal bin Bandar bin Abdulaziz Saud'un da aralarında yer aldığı 150 Suud hanedanı üyesinin koronavirüse yakalandığını iddia etti.

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, ABD'nin talebiyle Lüksemburg'da bloke edilen İran'a ait 1,6 milyar doların serbest bırakıldığını açıkladı.

ABD'deki koronavirüs ölümlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD Başkanı Donakd Trump: "Eğer 100 binin altında kalabiliyorsak, ki baştaki tahminler bu yöndeydi, iyi bir iş çıkarmış olduğumuzu düşünüyorum."

Beşiktaş Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle 185 yatak kapasiteli iki öğrenci yurdunu evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Tunus İçişleri Bakanı Hişam el-Meşişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında başlatılan genel karantina uygulamasını ihlal edenlerin "taksirle yaralama hatta taksirle adam öldürme" suçlamasıyla yargılanabileceğini söyledi.

Kongo’da koronavirüs salgını nedeniyle elektrik ve su faturalarını devlet ödeyecek.



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sigara içmek koronavirüs riskini 14 kat artırır. Şimdi 10 adımda sigarayı bırakmanın, iyi ve sağlıklı yaşamanın tam zamanı.

Dünya Sağlık Örgütü, 14 Ocak tarihinde bu twiti atmıştı.

“Wuhan’da tespit edilen koronavirüsün insandan insana bulaştığına dair kesin kanıt bulunamadı.”

Çin 63 yeni koronavirüs vakası (61'i denizaşırı) ve 2 yeni ölüm bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'tan DSÖ Genel Sekreteri'ne "koronavirüs" yanıtı: "Bize ceset torbalarından bahsediyorlar. Dünya Sağlık Örgütü bize doğru analizleri yapsaydı, insanlarımıza daha bir hizmet verirdik."

ABD Başkanı Donald Trump'tan 'karantinada Paskalya' için öneri: "Bu zamanı, dua ve tefekkür ederek, Tanrı ile kişisel ilişkimize odaklanarak değerlendirebiliriz."

Hindistan'ın 'korona arabası' pandemi konusunda farkındalığı hızlandırmayı amaçlıyor. Haydarabad'daki bir adam, koronavirüs şeklinde tek kişilik bir araç üretti.

ABD Başkanı Donald Trump: "DSÖ'ye her yıl yüzlerce milyon dolar veriyoruz. Geçen yıl biz 452 milyon dolar verirken, Çin sadece 42 milyon dolar verdi. Önceki yıl biz 500 milyon dolar, Çin 40 milyondan daha az. DSÖ'nün önceliği herkese eşit davranmak olmalı ama görünen o değil."

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında işçi olarak çalıştıkları Irak'tan yurda getirilen biri kadın 17 Türk vatandaşı, Kütahya'daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurduna yerleştirild

Fudan Üniversitesi'nden bir ekip, Şanghay Halk Sağlığı Klinik Merkezi'nden taburcu edilen 175 hastadan alınan kan örneklerini analiz etti ve neredeyse üçte birinin beklenmedik derecede düşük antikor seviyesine sahip olduğunu buldu.

Oxford Üniversitesi'nde bir immünoloji profesörü olan Philip Goulder, kadınlarda erkeklere kıyasla iki X kromozomu olması ve X kromozomunda bir dizi kritik bağışıklık geninin bulunması nedeniyle dünya genelinde erkeklerin kadınlara oranla daha fazla hasta olduğunu söyledi.

Özellikle, koronavirüs gibi virüslerin algılandığı protein X kromozomunda kodlanır. Bu, proteinin kadınlarda erkeklere kıyasla birçok bağışıklık hücresindeki dozun iki katı olarak ifade edildiği anlamına gelir, bu da kadınların Covid-19'u uzaklaştırma yeteneğini artırabilir."



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İtalya'da 127.700'den fazla Covid-19 vakasının analizi, enfekte olmuş tüm insanların yüzde 52,9'unun erkek ve yüzde 47,1'inin kadın olduğunu buldu. İtalya’nın ilk 14.860 ölümünün neredeyse yüzde 68'i erkekti.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı açıklamada, BM barış gücü askerleri ve uluslararası polis güçlerinin rotasyonu ve yeniden konuşlandırılmasını 30 Haziran'a kadar askıya aldıklarını duyurdu.

Dünya genelinde iyileşen Covid-19 hasta sayısı 330,000'i aştı.

İstanbul Valiliği: "İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı (N.N), twitter hesabından yaptığı çirkin paylaşımı nedeniyle, Bakanlık Makamınca görevden alınmış ve hakkında idari ve adli tahkikat başlatılmıştır."

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 9 Mart-8 Nisan'da, 65 ilde, izinsiz dezenfektan, kolonya ve maske üretimi yapanlara yönelik 288 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 192 kişi hakkında adli, 124 kişi hakkında idari işlem yapıldı, 6 kişi tutuklandı.

İspanya'da Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 683 kişi artışla 15,238'e, vaka sayısı ise 146,690'dan, 152,446'ya yüksledi.

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 117 kişi artarak 4,110'a, vaka sayısı ise 64,586'dan, 66,220'ye yükseldi.

Galatasaray, Mecidiyeköy'de yapımı biten otel için harekete geçti. Sarı-kırmızılı yönetim, şu anda boş duran 182 odalı binayı gerek duyulması halinde hastane olarak Sağlık Bakanlığı'nın emrine bedelsiz tahsis edecek.



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn: "Vaka sayıları pozitif trend gösteriyor ve eğer bu devam eder ise hükümet paskalya sonrası kademeli olarak kısıtlamaları kaldırmayı konuşabilir."

Almanya Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı Basın Ofisi;
"6 Nisan'a kadarki dönemde 650 bin şirket hükümetin kısa çalışma programına başvurdu."

"Kısa çalışma programından yararlalan kişi sayısının global finansal krizdeki rakamdan ciddi şekilde daha yüksek olmasını bekliyoruz."

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği(IATA), COVID-19 salgınının havayolu taşımacılığında yaşattığı kriz nedeniyle 25 milyon kişinin işini kaybetme riski olduğuna dair yeni bir rapor yayımladı.

Avrupa Birliği Maliye Bakanlarının koronavirüse ortak yanıt için video konferans yolu ile yapacakları toplantı saat 18.00'da başlayacak.

Katar'da son 24 saatte 166 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Ülke genelinde vaka sayısı 2,376'ya ulaştı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı İstiklal Caddesi'nde bankamatikten para çeken kadının yüzüne öksürüp panik yaratarak paralarını almaya çalıştığı iddia edilen kişiyi özel harekat polisleri yakaladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortaya çıktığı Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinden, 76 gündür süren karantina uygulamasının 7 Nisan'da kaldırılmasıyla 55,000 kişi kentten ayrıldı.(AA)



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Belçika'da son 24 saatte 1,580 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, 283 kişi de hayatını kaybetti. Ülke genelinde vaka sayısı 24,983'e, ölü sayısı ise 2,523'e yükseldi.

İngiltere'de kısa süre önce koruyucu ekipman eksikliği nedeniyle çöp torbaları giyerek hastalara bakmak zorunda kalan 3 hemşirenin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

İçişleri Bakanı
@suleymansoylu
: "Evimizi terketmeyelim, şehrimizi kesinlikle terketmeyelim, üç adım kuralını hiç ihlal etmeyelim, Sabretmeye, inzivaya devam edelim, inanmaya devam edelim birlikte başaracağız."

Çin hükümeti: "Sınırlarımız içinde koronavirüsün kontrol altına alınması kabiliyetimizi arttırmaya yardım için daha fazla kaynak tahsis edeceğiz."

Trabzon Valiliği: "İlimiz Hayrat ilçesine bağlı Pınarca ve Onur mahallelerimiz, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla koronavirüs salgını nedeniyle 9 Nisan 2020 tarihinde, saat 08.00 itibariyle karantina altına alınmıştır."

İstanbul Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler sonucunda, ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Virüs salgınının merkezi haline gelen ABD, Türkiye Büyükelçiliği aracılığıyla Sağlık Bakanlığı'na gönderdiği listede N95 maske, eldiven, gözlük, mobil röntgen sistemi, antibiyotik, cerrahi sabun, ceset torbası, dezenfektan gibi ürünler talep etti.



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Köpek yeme festivallerine son

Shenzhen, köpek tüketimini yasaklayan ilk şehir olmuştu
Şimdi Çin genelinde köpeklerin çiftlik hayvanı kategorisinden çıkarılması gündemde
Böylece köpek yenmesi tamamen yasaklanacak
Yulin'deki tartışmalı köpek eti festivali de son bulacak



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çin'de daha önce #COVID19 ile mücadelede yabani hayvan satışı ve tüketimi yasaklanmıştı
Çin'de yabani hayvan ve köpek herkes tarafından tüketilmiyor
Hatta ülkedeki evcil hayvan bakma piyasası 29 milyar $ oldu
2024'te Çin'de 248 milyon evcil kedi-köpeğin olması bekleniyor



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çin'de 100 milyon kedi-köpek var
Son zamanlarda Batı basınında sık sık "Doğum oranlarının düştüğü Çin'de kedi-köpek bakanların sayısı artıyor"
"Çinli gençler köpeklerine ayda 10 bin $ harcıyor"
"Çin'de yeni moda köpeklere lüks cenaze" şeklinde haberler çıkıyordu...



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

#COVID19 100. gününde

•31 Aralık: #Wuhan ilk alarm
•9 Ocak: DSÖ: Yeni bir virüs
•11 Ocak: İlk ölüm
•13 Ocak: Çin dışında
•20 Ocak: İnsandan insana geçiyor
•30 Ocak: Küresel acil durum
•11 Mart: Pandemi
•11 Mart: Türkiye'de ilk vaka
•8 Nisan: Vakalar 1,5 milyonu aştı



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

"Dünyadaki vakaların %6'sı saptandı"

Alman Göttingen Üniversitesi araştırmasına göre dünya genelinde #COVID19 vakalarının sadece %6'sı saptandı.

Araştırmaya göre;

İngiltere'deki vakaların %1.2'si

ABD'de %1.6'sı

İspanya'dakilerin %1.7'si

İtalya'dakilerin %3.5'i saptandı...



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teknoloji devrede

#Wuhan 'da 76 günlük karantinanın son bulmasının ardından hayat normale dönmeye başladı.

Kentte görevli polisler ise akıllı kasklar ile ateş ölçümü yapıyor.

Tianhe Havalimanı’ndaki görevli polisler 2 dakika içinde 100 kişiyi tarayabiliyor...



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

100 doktor

İtalya'da #COVID19 ile savaşta 100 doktor öldü
100'üncü kurban Venedik'te 62 yaşındaki aile doktoru oldu
Ölen doktorların ciddi bir kısmı da salgında tekrar göreve başlayan emekli doktorlar oldu
İtalya'da salgınla mücadelede 40 hemşire de hayatını kaybetti



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

#COVID19

Çin'de 1,600 hasta üzerinde yapılan araştırma;
Bir kronik rahatsızlığı bile olanların yoğun bakım ya da ölüm riski %80 daha fazla

Kanser;
Solunum cihazı: %10
Yoğun bakım:%28
Ölüm:%18

KOAH
Solunum cihazı:%20
Yoğun bakım:%28
Ölüm: %25



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

#COVID19 gelişmeleri

Fransa'da yoğun bakım ünitesindeki hastaların sayısı ilk kez azaldı
Johns Hopkins Üniversitesi: ABD'de ölümler 15 bini, vakalar 450 bini geçti
Dünyadaki vaka sayısı 1.5 milyonu geçti
İngiltere Başbakanı Boris Johnson yoğun bakım ünitesinden çıkarıldı



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

#COVID19

İstanbul: Ücretsiz maskeler eczanelerden alınabilecek
İtalya Başbakanı BBC'ye konuştu: Kısıtlamaları ay sonuna doğru gevşetebiliriz
ABD: Ölü sayısı 200 bin yerine 60 binle sınırlı kalabilir
Wuhan: Sokağa çıkma yasağı sonrası bir günde 65 bin kişi kentten ayrıldı



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ölüm oranı influenzadan 10 kat yüksek

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus: #coronavirus 'ün ölüm oranı #influenza 'dan 10 kat daha yüksek...



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çin’de son #COVID19 bilançosu

42 yeni vaka
38’i yurtdışından gelenler
47 yeni asemptomatik vaka daha saptandı
Çin'de semptomları ortaya çıkmayıp virüs taşıyanların sayısı 1,500'ü geçti
Wuhan’da 398 Kovid-19 hastası kaldı
Ülkedeki küçük-orta işletmelerin %80’i açıldı



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

#Covid_19 ve New York

New York eyaletinde bütün ülkelerden daha fazla Kovid vakası var
New York vaka sayısı: 159,937
İspanya vaka sayısı: 153,000
İtalya vaka sayısı: 143,000
Çin vaka sayısı: 82,000
ABD'nin tamamında vaka sayısı: 462,000



C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Tüm dünyayı evlerine kapatan, aşırı titizlik ve temizliğe yönelten Covid-19 virüsü bir süredir gündemimizde. Bir anda ortaya çıkan ve çok hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılan #Corona virüsünün en önemli sebeplerinden biri yerküredeki nüfus artışının çok hızlı bir şekilde ilerlemesi. Artan nüfus artışı ile birlikte ortaya çıkan ihtiyaçlar, doğanın ve özellikle hayvanların dengesini olumsuz yönde etkiledi. Kalabalık nüfuslu ülkelerin ihtiyaçlarına yönelik doğaya fazla müdahalesi ile ortaya çıkan Covid-19, ilk ve son değil. Çok uzun yıllar önce dünyayı kasıp kavuran salgınlar olduğu gibi, gerekli önlemler alınmaz ve kontrolsüz çevre politikaları devam ederse belli aralıklarla yeni zararlı virüslerin yayılması bekleniyor. Doğanın ve yerkürenin korunmasına destek olarak bu zorluklarla mücadele edebiliriz.