Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
673
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Corsair H110i GTX Push&Pull (YARDIM LAZIM)
B
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Fazla gürültü yapması nedeniyle ve soğutma performansını arttırmak için AIO ya takılı 2 adet corsair fanları çıkartıp 4 adet noctua nf-a14 fan aldım. Kasanın ön bölümünde olacak şekilde kurulumu yaptım. Fanlar konusunda ise şöyle bir sorunum var, H110i GTX bağlantılarına baktığımda;
1 tane mini usb (monitoring için) bağlantısı var,
1 tane anakarttaki CPU fanına takılan ve pompa hızını ölçen bağlantısı var
1 tane de Y kablo ile 2 fana güç veren, aynı zamanda pompaya güç veren Sata power bağlantısı var.

Corsair link programı üzerinden radyatördeki tüm fanları kontrol etmek istiyorum, bu nedenle Corsairdeki y kablonın uçlarına 1'er tane daha y kablo ekleyip, 4 fanı da buradan güç alacak şekilde kurulum yaptım. Ancak maks ayarlarda bile radyatördeki 4 fan yaklaşık 900 rpm olarak gözüküyor. Fanların sitesinde yazan maks değer ise 1500 RPM. Yani bu durumda fanları tam güç kullanamadığımı düşünüyorum.

Sorun neden olabilir sizce, Y kablo uçlarına tekrar Y kablo koyduğum ve 4 fanı birden bağladığım için akım mı yetersiz kalıyor olabilir? Fanlara baktığımda maks. 0.13A olarak gördüm çektikleri akımı.

Bilgisi ya da bu konuda deneyimi olanlar cevap yazarsa sevinirim.

Teşekkürler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 15 Mart 2017; 13:27:3 >

T
7 yıl
Yarbay

Merhaba,

Corsair Su soğutma sistemlerinde Push Pull konfigürasyon kullanımına gerek yoktur.

Push Pull konfigürasyonu ancak 60 veya 80 mm lik çok kalın radyatörlerde kullanılması gereken bir yöntemdir.

Su soğutmalarımızdaki fanları değiştirmek isteyen kullanıcılarımıza kasa için üretilmiş ve geliştirilmiş fanları kullanmamasını önermekteyiz. Fanları sessizleştirmek adına yapılan masraf gereksiz ve performansı negatif yönde etkileyen bir hareket. Bunu yerine Corsair Lişnk yazılımında ince ayar yapılmasını öneriyoruz. Bu şekilde takılacak fanların performansı sağlanırken ses ciddi oranda düşer ve fanlara harcanan para da cepte kalır.

İlla fanların değiştirilmesi isteniliyorsa radyatörlerdeki dar kanallarından havanın geçmesini sağlayacak kadar statik basınç üretebilecek. Mekanik çalışan hiç bir parçası bulunmadığı için sürtünmeden kaynaklı performans kaybı veya gürültü yapmayan ve yine aynı nedenden dolayı oldukça uzun ömürlü olan ( bu nedenle de 5 yıl garantisi olan ) ML serisi fanlarımızı kullanmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu şekilde 4 fanın etkisini sadece 2 fanla sağlayıp 4 fana verilen paranın çok daha azına 2 tane fan alarak performans arttırımına gidilebilmekte.

Yaşadığınız sıkıntı anakartın işlemci fanı soketinden pompa ve 4 adet fanı çalıştırabilecek kadar voltaj ve akım çekemiyor oluşunuz. Fanları ya harici olarak bağlayacaksınız ya da yukarıda anlatmış olduğum konfigürasyon ile değiştireceksiniz.



E
7 yıl
Yarbay

İstediğini bir adet Pwm fan hu ile yapabilirsin. Fan huba tüm fanları bağlayıp onun bağlantısını direkt Corsair'e bağlarsan 4 fanı da performans kaybetmeden kullanabilirsin. Zaten PWM Fan Hub'lar gücünü ayrı bir Molex'ten alırlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.