Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
390
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Condanser Mikrofon ve Ses Kartı Sorunu
A
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Hepinize İyi Günler

Evde kendimce vokal kayıtlar alabilmek için "Takstar Sm-8b marka Condanser Mikrofon ve Behringer U-Phoria UM2 ses kartı" almıştım.
Ürünler bugün elime ulaştı. Hemen Behringer UM2 nin driverını bulup kurdum fakat kulaklığımı ses kartına taktığımda doğrudan ses almama rağmen bilgisayardan ses alamıyorum bu 1. sorunum. 2. sorun ise sesi bakkal amcanın sattığı 5 tl lik Mikrofon ile eşdeğer. (bu arada 48v+ phantom beslemesini tabikide yaptım.) sizce sorun nedir eksik birşey mi yaptım.

1- XLR kablosu ile mikrofonu ses kartına bağladım.
2- USB kablo ile kasamın 3.0 girişine bağadım (650W Power Supply kullanıyorum)
3- 48v+ tuşunu açtım


Yaptığım harici bir olay yok dönüştürücü ile kullandığım kulaklığı da ses kartına bağladım fakat yukarda yazdığım gibi...

YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR HERKESE TEŞEKKÜRLER :) :) :)



P
5 yıl
Binbaşı

Bilgisayardan ses almaktan kasıt DAW yazılımlarda kayıt ve ya monitoring yapamamak ise ses kartının mikser yazılımını gözden geçirmek gerekebilir. Mikserin kayıt bölümünde mikrofon açık olmalı. Bildiğinizi varsayıyorum fakat harici ses kartının sesi bilgisayardan çıkmaz, kartın hoparlör çıkışlarını amfiye bağlamanız ve ya kulaklıkla kullanmanız gerekir. Ancak bilgisayarda dahili bir ses kartı varsa harici seskartının çıkışları bilgisayardaki dahili seskartının linein girişine bağlanırsa ses duyulur fakat bu yöntem sol elle sağ kulağı tutmak gibi uygunsuz bir kullanım şeklidir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.