Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
213
Cevap
76705
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Conax Modül mü, Teledünya Kutusu mu ? (11. sayfa)
E
3 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar bende CONAX modül var ama kanal geçiş hızı çok berbat yavaş. 4 saniyeler falan.
10 kanal dolaşsan 40 saniye çok ciddi zaman demek.
Bu anlamda bir çözüm geliştiren oldu mu ? kablonetin standart conax gelip taktılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Moderatör

Televizyonunuz belirleyici oluyor. Görüntü kalitesi daha iyi oluyor conax modülde de kutuya göre kanal geçişi daha yavaş oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ayberk -- 17 Aralık 2020; 13:54:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @efsaneadam12
O
3 yıl
Yüzbaşı

Forumdaşlara başımdan geçen tecrübeyi paylaşayım daha önce kutuyla ilgili sorun yaşadığımda direk değişim yapıldı 2 kere kutu arızası yaşadım gelen arkadaşa dedim modül yok mu ben kutuda sorun yaşıyorum abi dedi modül kablotv vermiyor sen kendin alabilirsin dedi lakin herhangi bir sorun çıktığında sorunu siz kendiniz çözmek durumda kalabilirsiniz gibisinden bişey söyledi hal böyle olunca en iyisi kiralamak oluyor kutuyu bi şekilde teminde etsek bile cihaz onların olmadığı için yine para cepten gitmiş oluyor kira bedeli 3 lira ise uğraşmaya değmez kablo kalabalığı için yapacak bişey yok





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbey86 -- 26 Aralık 2020; 6:57:56 >

R
3 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar son durum nedir? Kablolu tvnin kiraladığı modül + sim kart mı yoksa sadece sim kart mı?



K
3 yıl
Binbaşı

Merhaba, bu modulu kullanirken Turksat’in baglanti yaptigi kabloyu kullanmak sart mi? Balkonda da uydu anten var, turksat’a bakan. O uydu anteninin kablosunu tvye baglayip modul ile kullanabilir miyiz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serdar_ayberk
S
3 yıl
Moderatör

Uydu sistemi ile Kablo sistemi birbirinden farklı sistemler. Uydu cihazından kablo yayınlarını izleyemezsiniz. Kablo yayın sistemi üzerinden yayınlar iletiliyor. Dijital yayınlar conax ile şifreleniyor. Yayınları izleyebilmek için modül ve kart yani abonelik gerekli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kultablasi
K
3 yıl
Binbaşı

Tesekkurler evet ama uydu cihazi kullanmak degil amacim ya da aboneliksiz Turksat izlemek. (Zaten aboneyim de ama kutu kullaniyorum halihazirda.) Module gecmek kstiyorum ve baglanti olarak kablosu balkondaki canak antenden gelse olur mu bunu merak etmistim, yerde kablo dolassin istemiyorum. Ikisi de normal uydu kablosu degil mi sonucta?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 27 Şubat 2021; 7:58:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serdar_ayberk
M
3 yıl
Yüzbaşı

Kablo TV üzerinde DVB C yayınlar var, canaktan DVB S/S2 gibi standartlarda yayın alıyorsunuz. Birbirleri ile uyumsuz, yani canaktan gelen kabloyu baglayamazsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kultablasi
S
3 yıl
Moderatör

@mnihatgokcek açıklamış. İkisi de aynı yayınlar değil. Uydu üzerinden Kablo TV yayınlarını alamazsınız. Kablo TV'nin uydu üzerinden aboneliği de bulunmuyor. Öyle olsa uydu aboneliğini düşünebilirdiniz. Modül düşünseniz fazla kablo durumu olacak. şu anda önce cihaza oradan HDMI ile televizyona aktarılmasına gerek kalmayacak. Anten girişi yerine kabloyu takıp modülü de televizyona taktığınızda yayınları izleyebileceksiniz. İki kumanda gereksinimi de ortadan kalkacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @mnihatgokcek , @kultablasi
B
3 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar konu "hortlayacak" biraz ama ben de bir şey sormak istiyorum.
Teledünya Conax modülünü direkt TV' den ile mi, kaliteli bir uydu cihazı (Gigablue, Atlanta vb. premium cihazlar) ve kaliteli HDMI kablo ile mi daha kaliteli ve hızlı görüntü elde ederiz? (Genelde amacım TV' ye çok yük bindirmemek, o yüzden genelde harici cihazlar tercih ediyorum.)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Moderatör

Conax modül de kullandım,şu ada da ikutu kullaıyorum. Görüntü kalitesi açısından conax modül gibi ikutu da iyi görüntü veriyor. Söylediğiniz cihazlarla da iyi görüntü alınabiliyor olmalı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Boleros
M
2 yıl
Yüzbaşı

12 yıldır kullandığım receiver bozulunca i-Kutu mu? Conax modül mü? alsam diye hem Kablo tv teknik kısmına hem de servis çalışanlarına sorduğumda kutu da kumanda sorunu olduğunu söylediler. Favori kanal sıralaması da sizin için çok önemliyse i-Kutu da biraz alengirli bir de kutunun tek özelliği programları geçmişe dönük izleyebilmek ama bunun için televizyonun yanında internet kablosu olması lazım ki kutuya takılabilsin. Kablosuz bağlantı desteği ve Netflix gibi uygulamaları çalıştırabilen smart bir cihaz değil. Ayrıca aylık 15 Lira ek ödemesi var.

Conax Modül hem ücret olarak hem de özellik olarak çok daha mantıklı. Aylık 3 Lira kirası var. Tv'nin arkasında veya yanında kart girişi varsa anında takılıyor. Kutu gibi yer kaplamıyor. Kablo derdi yok. Yalnızca tv'nin anten girişine kablo tv takılıyor. Bir önemli farkı da 4K yayınları izletebiliyor. Fun Box UHD kanalı cam gibi gösteriyor. Kutuda 4K kanal desteği yok. Televizyonunuz favori kanal listesi oluşturma özelliğine de yüksek ihtimal sahiptir, kanal numaralarını değiştirmeden istediğiniz sıralama ile favori kanalları ayarlayabiliyorsunuz. Kart bozulduğunda yenisi takılıyor. Taahhüt süresi yok. Kullandığınız süre kadar ödüyorsunuz. Görüntü, ses benim eski kutuya göre çok iyi ve kanal geçişleri gayet stabil. i-Kutu smart ve kablosuz bir cihaz olsaydı tercih edebilirdim ama şu durumda kesinlikle Conax modül oldukça ağır basıyor. Sonuç olarak beklentimin üzerinde çıktı.

Edit: Kanal sıralaması 1-2-3-4.. olarak gidecek şekilde ChanSort programı ile hallediliyor. Kurulumu kolay, Türkçe desteği var. Tv'den usb aracılığı ile ana kanal listesi aktarılıp bilgisayarda program üzerinden dosya açılıp gerekli düzenleme yapıldıktan sonra tekrar usb üzerine kaydedip tv menüsünden usb ile kanal listesi yükleniyor. Program github da mevcut.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maverick80 -- 24 Nisan 2022; 19:55:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen ay
Onbaşı

Uzun yıllardır Kablo TV kullanıyorum HD kutu ile birlikte. Görüntü kalitesi iyi değil maalesef. Müşteri hizmetlerini aradığımda kaliteden şikayet eden yok deniyor. Ben de bunun üzerine HD kutudan İ-kutuya veya Conax'a geçersem kalite biraz olsun artar mı diye araştırıyordum. @Maverick80 Yaptığınız değerlendirme bilgilendirici olmuş. Teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Maverick80
M
geçen ay
Yüzbaşı

Rica ederim. Conax modül kesinlikle daha verimli. İçerik olarak Kablo Tv çok geride kaldı. Ip Tv de kullanıyorum. Böyle devam ederse kabloluyu tamamen kapatıcam.




Bu mesajda bahsedilenler: @MurSim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.