Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
861
Tıklama
1
Öne Çıkarma
ÇOK GARİP BİR DURUM( VDSL HAT DEĞERLERİ)
İ
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

LÜTFEN OKUYUN

Merhaba,

Ankastrede modemle test yaptığımda 66 mbit alıyorum ve aşağıdaki değerleri görüyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >
Bina içine (yaklaşık 10 metre bina içi kablo) girip daireye kadar gelen kablodan sonra tekrar test yaptıktan sonra değerler bunlar.


< Resime gitmek için tıklayın >


Haliyle düşündüm ki gelen kablo sorunlu. Hemen aynı hatla gelen yan komşunun kablosundan test yaptığımda maksimum değer 72 mbit'ti. Dedim ki benim kablo bozuk komşununki normal.
Kabloları değiştirdim. Sorun artık kabloda olmamalıydı. Ama tekrar test yaptğımda yine 40 mbit gördüm. Komşununki ise 72mbit almaya devam etti. Sorun bina içi o kabloda da gözükmüyordu.

Sorunun ne olduğunu bir türlü bulamadım. Ankastreden cat6 kablo ile bina dışından daire içine kablo çekmeyi düşünüyorum. Ancak yine aynısı olma ihtimali çok yüksek. 40 metre falan CAT6 kablo kullanmış olacağım.

Porttan kasten SNR değeri düşürülebilir mi? Yani sorumlu Turk Telekom olabilir mi?

Sizce sorun ne? Gerçekten fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.



M
4 yıl
Yarbay

Bende buna benzer bir durumla karşı karşıyayım. Kıstasım komşu değil. T11 Fiber dolap dibindeki dağıtım ankastre kutusundan hattın alabileceği max değerler en az 140Mbit olması gerekeirken 92Mbit çıkıyor. Benim de aklıma demekki SNR düşürüyorlar geldi..
< Resime gitmek için tıklayın >



H
4 yıl
Teğmen

Bu snr olayına bende kafayı taktım..
cat6 ile 2/3mb atrttı.

Sonra arkadaşın modemi ile denenim 45 dene 55mbt 67 mbt gibi değerler gösterdi..

Kendi modemi taktım normale döndü arasına bakıyorum.. snr değerime ara ara güçleniyor. sonra düşüyor vs.

Merak ediyorum. parazit bişey mi etkiliyor acaba ? ne olabilir
Eğer dediğiniz gibiyse dışarıdan yapılıyorsa snr sabitleme vs..işlemi ..
bizim işimiz karalık odada kedi aramak gibi odada birde kedi yoksa :)



H
4 yıl
Yüzbaşı

Modemin sinyali filtrelemiş olup olmadığına ve yapılan filtrelemenin niteliğine bağlı olarak alacağın hız her modem için farklı olabilir. Bu doğal . SNR değeri özellikle download tarafında tam sınırda bu koşullarda modemin sana verebileceği maximum hızı vermeye çalışıyor. Sana gelen telekom hattında zaten snr değeri düşük olduğundan evine kadar gelen 10 metrelık kablodaki kayıp hızını büyük oranda etkiliyor. Evine gelen hattan gelen sinyalin zayıf olma olasılığı çok olası. Bunun dışında daha kalın bir kablo eve çekersen daha yüksek hız alabilir misin evet muhtemelen alabilirsin. Ancak bu snr değeri ile internette sık sık kopmalar yaşıyabilirsin. Eğer daha yüksek hızda internete bağlanmak istiyorsan bunun çözümü için öncelikli yolu telekom tarafında araman uygun olur bir şekilde evine gelen sinyalin gücünü arttırman gerek . Telekom kablo değiştirebilir veya port arızalı ise portunu değiştirebilir veya verebiliyorsa daha güçlü sinyal verebilir. Ama çözüm temelde telekom tarafında sağlanmalı. Hiçbir değişiklik yapmadan daha yavaş bir pakete geçersen daha sağlıklı bağlanma olasılığın var. Senin hattın bu şekilde ancak bu hızı destekleyebiliyor bu alabildiğin maksimum hız ideali bundan daha yavaş bağlanman olur bu hızda bağlanmaya çalışırsan sık sık internet kopmaları yaşayabilirsin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.