Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
42
Cevap
4570
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Clio 5 mi Polo mu? (2. sayfa)
M
3 yıl
Yüzbaşı

Benim boyum 1.83 cm, Clio 5'e binmedim ama Clio 4'ün arkası o kadar küçük ki hiçbir şekilde sığamıyorum. Polo'da aynı sıkıntıyı yaşamadım. Clio 5'de aynı şekildeyse ben şahsen uzak dururdum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Yarbay

İ20'ye de bakın derim.



Z
3 yıl
Çavuş

Bende Clio4 (2019) manuel ve i20 (2018) otomatik var, ben olsam tamam polo kullanmadım ama kesinlikle i20 alırdım. İçi neredeyse BMW 110 gibi ve de ferah geniş. Yanlış anlaşılmasın Clio ile kıyaslıyorum! Bence i20 ye de bir göz atın derim 2018 model otomatikler aradığınız fiyat aralığında sıfırı 179K en dolusu bayii den fiyat almıştım. Hangisini alırsanız alın hayırlı ve gönlünüzce olsun :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zysistem -- 2 Nisan 2021; 10:41:25 >

A
3 yıl
Teğmen

İkisini de kullanmış biri olarak: Clio daha donanımlı ve daha hoş görünümlüdür. Polo ise boş ve çirkin ama daha konforlu. Bana Polo Clio'dan daha çok bayan arabası gibi geliyor. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz



F
3 yıl
Yarbay

Allah aşkına clio 5 1.3 nerde 160bine var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Teğmen

Clio 4 sahibiyim önceki kasa poloyu da kullandım, güncel Polo ve Clio 5'i de biliyorum. İki otomobil bence çok farklı, ikisinin de avantaj ve dezavantajları var.
Polo malzeme ve iç mekan kalitesi ile Clio ise sorunsuzluk ve yedek parça &sarf malzemesi Maliyet avantajı ile değerlendirilebilir.
DSG sorunu yaşayan onca kişi ile karşılaştım ancak EDC sorunu yaşayan o denli yok. Cvt ile ilgili şu ana kadar birşey duymadım ancak yakıt tüketimi yüksek şikayeti var, ben bunun nedeninin Cvt şanzımanı tanımayan/kullanmayı bilmeyen/gaza abanan kullanıcı kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Clio 5'in 1.0 TCE motoru LPG uyumlu, bu bir avantaj. Yeni Clionun koltuklarını beğenmemiştim, baldırları desteklemiyor, bacağınızı bir süre sonra yorabilir. Bagajı gayet büyük ancak kademeli bagaj zemini yoktu galiba bu bana göre büyük eksiklik mesela.
8 yıldır bindiğim benzinli Clio 4'e periyodik bakım harici hiç bir masraf yapmadım, 2021 periyodik bakımını dün yaptırdım, "orjinal parçalarla" 290₺ tuttu.
Yoğun trafikte kullanılacaksa Polo uzebilir, ancak normal bir şehirde yaşıyorsanız bence Polo'yu tercih edin, Ibiza seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Ibiza Polo kadar malzeme kalitesi sunmasa da sunduğu donanımlar çok fazla ve tatmin edici, front asist var mesela daha ne olsun!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godoro -- 2 Nisan 2021; 11:47:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Teğmen

Clio



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Şimdi bir fanatikliktir gidiyor ama 2017 18 model 90 100binde dsg si ne zaman patlayacağı belli olmayan polo ile 2020 model 15 20bnde 1.3 edc ki arızası yok denecek kadar az bir clio var biraz objetktif ve fiyat performans olarak bakmak lazım diye düşünüyorum poloya hakaret dien arkadaş sanırım poloyu c sınıfında görüyor sanırım rüyasında aynı segmentteki araçları kıyaslıyoruz burda polo fanatikliğini başka yerde yap kardeşm



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

2020 1.3 130bg clio 5 kullanıyorum; araç inanılmaz atik ve seri. Motor şanzıman uyumu güzel.

Kötü yanları ise malzeme kalitesi çok iyi değil. İnce bir sac kullanıldığını belli ediyor. Ayrıca multimedia ekranı kalitesi ve menüleri kötü. Aylar geçti alışamadım.

Polo kullanmadım, bilmiyorum.



M
3 yıl
Teğmen

Clio 1.3 EDC touch paketi geçen hafta aldım 2. el olarak 1500 km yol yaptım şimdiye kadar. Öncelikle arabanın beni cezbeden yanı motoruydu ve gerçekten çok keyifli. Fakat iç mekan kalitesi dersen polodan geride touch paket ama icon için aynı şeyi söyleyemiyeceğim. Polonun motoru yanlış 115 liği olsa aynı fiyata polo tercih edebilirsin. Trim sesi mevcut bu araçta daha 4 bin km yi yeni geçmeme rağmen. Ses sistemi vasat. Konforu gayet güzel. Clio 4'e göre çok daha olgun hissettiriyor.



P
3 yıl
Teğmen

Öncelikle hem vag hem de Renault grubunda aracım var umarım objektif olur görüşüm.
Herşeyden önce showrooma gidip araçlara bakın ve kendiniz ikisiyle test sürüşü yapın. Sizin için doğru aracı kimse sizden iyi bilemez.
Duster 1.5 dci Edc aracım var. Evet Renault değil ancak motor,şanzıman , gösterge panelleri, camlar ve hatta vites topuzu Renault ya ait. Araçtan çok memnunum çok kullanışlı ekonomik vs .
10.000 km de EDC kavrama hatası verdi. Mais sorgusuz sualsiz şanzımanı yeniledi. Çift kavramaların hiçbiri sorunsuz değil . Dsg ye özel bir durum değil. Ama burada dikkat etmek gereken Mais in bu konularda Türkiye’de en iyisi olması.

Polo 2019 aracımın malzeme kalitesi ,viraj kabiliyeti konforu vb çok memnunum. Cruise control dışında ben donanım olarak eksiğini görmedim(6 havayastığı ,büyük ekran Car Play, ön arka park sensörü ,kararan dikiz aynası vb mevcut) .Sadece bence 1.0 motor için fazla yakıyor ve tork beygir değeri yüksek devirlerde tıkanıyor. Yani şanzımanı spora alınca yüksek deviri redline A yakın getirip ondan sonra vites değiştiriyor, halbuki 1-2000 devir önce değiştirse daha atak olacak. Yakıt tüketimi ortalama 6.5 lt. Yalıtımı 110-120 km ye kadar çok iyi hiç ses yok diyebilirim. 110-120 den sonra sol sütundan ses alıyor.Hızını 180-190 ile giderken bile yola yapışıyor hızını asla belli etmiyor.

Vw grubunun en nefret ettiğim özelliği ise esp sistemini geç devreye sokması . Örneğin dusterda Hızlı girsem viraja hemen esp devreye giriyor . Bu dusterın yol tutuşu iyi demek değil ama kötü olduğu için bunu önlemişler. Bu Renault grubunda böyle clio 4 kullanmıştım onda da aynı şekildeydi.
Poloda ise esp çok geç devreye giriyor yada girmiyor. Sürücüye daha fazla yönetme yeteneği veriyor. Ancak amatör birisi arabayı çok kolay yoldan çıkarabilir. Nitekim 18 yıldır araç kullanmama rağmen bende yapışıyordum. Kontrayı bile algılamadı. Bu da polonun yol tutuşu kötü demek değil. Renault grubuna göre çok iyi yol tutuşu olmasına rağmen esp sisteminin etkinliği az .

Kısaca dediğim gibi Polada kalite, konfor , yol tutuş ,yalıtım vb çok iyi. Clio için 1.3 motorun harika olduğunu okuyorum duyuyorum. Aynı zamanda 1.3 te Edc şanzıman var. Özellikle yeni EDC ler 7 ileri diye okudum, Eğer 7 ileri ise DSG ye yaklaşmıştır . Çünkü eski. 6 ileri EDC , dsgden çok daha yavaş ve kararsız.
Cvt şanzıman ise sorunsuz olabildiği gibi daha önce Nissan sahiplerinin başına bela oldu . Tam net sorunlu yada sorunsuz denemez.Aynı zamanda seri hızlanmalarda tepkisiz kalabiliyor .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstranger09 -- 4 Nisan 2021; 18:21:8 >

A
3 yıl
Yarbay

Poloda 17 model yılında bazı araçlarda 6 havayastığı var. 18 model olanlarda sadece 2 havayastığı var.
19 ve öncesi confortline pololarda neredeyse hiç özellik yok.

polo daha tok bir araç olabilir ancak highline ve 6 havayastıklı(ki nadir baya) 2017 model yılı olan dahi olsa arada bu sefer demenize göre ciddi km farkı var.

clio daha mantıklı duruyor.

Polo yerine bence auris koymanızı tavsiye ederim. Sıfır Toyota’ların ucuz olmasından dolayı Toyota’nın ikinci eli çok yüksek değil. En azından C segmentine binersiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AbsoLut__
P
3 yıl
Teğmen

Model yılı 17 -18 Polo olacaksa Clio 5 alın geçin. Ben o ayrıntıyı kaçırmışım. Arkadaşın dediği gibi 17-18 lerde 2 hava yastığı var. Sadece 2017 ilk gelen araçlar 6 havayastığı geldi. Aynı zamanda 17-18 lerde büyük ekran, car Play ve otomatik klimada yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @ARES007
M
3 yıl
Teğmen

1.5 dci 1.3 tce nin yanında gerçekten hikaye.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @The Alim
G
3 yıl
Çavuş

polo vag grubunun sıkıntısını çekmeye değecek bir araç değil zaten ne konfor ne donanım bir şey yok bari ucuz olsun clio bence


Bu mesaja 1 cevap geldi.