Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
217
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Çinli Baidu'dan ChatGPT'ye rakip geliyor
M
geçen yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Çinli Baidu'dan ChatGPT'ye rakip geliyor
Çinli internet devi Baidu'nun Mart ayında bir sohbet robotu hizmeti başlatmayı planladığı bildiriliyor. Şirket arama motorunu iyileştirmek için ChatGPT'ye benzer bir yapay zeka geliştirdi. Adı henüz bilinmeyen sohbet robotu tıpkı ChatGPT gibi internet kullanıcılarıyla iletişim kurabilecek ve sorularını yanıtlayabilecek.



Ayrıca Bkz.OpenAI'nın çığır açan chatbotu ChatGPT nedir, nasıl kullanılır?



Algoritma birkaç yıldır eğitilen Ernie makine öğrenimi modelini temel alıyor. 2019 yılında duyurulan bu modelin makine öğrenimi sayesinde kademeli olarak geliştiği belirtiliyor. OpenAI gibi Baidu da yapay zekasını devasa bir veritabanı kullanarak eğitti.



Yıllar boyunca projeye milyarlarca dolar yatırım yapıldı. Baidu'nun web sitesine göre Ernie 3.0 sürümü 2021 yılında yayınlandı. Bu versiyon metni anlama, yanıtlama, özetleme ve kullanıcı tarafından sağlanan bilgilere dayalı görevleri yerine getirme yeteneğine sahip.



Çinli Baidu'dan ChatGPT'ye rakip geliyor



Çin'in Google'ı konumunda



Firma başlangıçta sohbet robotunu bağımsız bir uygulama olarak kullanıma sunmayı planlıyor. Baidu daha sonra yapay zekayı arama motoruna kademeli olarak entegre edecek. Çin nüfusunun dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google'a erişimi olmadığını hatırlatalım.



Çin'de arama motoru pazarı Baidu'nun hakimiyetinde. Baidu'dan sıklıkla "Çin'in Google'ı" olarak bahsedilmesinin nedeni de bu. Şirketin arama motoruna entegre edeceği sohbet robotunun internet kullanıcılarının web üzerinde bilgi aramasına yardımcı olması bekleniyor. 




Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-01-30/chinese-search-giant-baidu-to-launch-chatgpt-style-bot-in-march
Kaynak:https://www.reuters.com/technology/chinas-baidu-launch-chatgpt-style-bot-march-source-2023-01-30/

 Haberi Portalda Gör

O
geçen yıl
Yarbay

yapılmışı taklit ederek bir yere varılmaz.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
geçen yıl
Yarbay

Google vardı gayet.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oktayakgoz
M
geçen yıl
Binbaşı

önce taklit yapılır sonra boynuz kulağı geçer





Bu mesajda bahsedilenler: @oktayakgoz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.