Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
557
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çin Mobil Oyun Sektörü
E
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Selamlar, pek çoğunuzun bildiği gibi Çin, mobil oyun konusunda çok ciddi kazançlar elde eden bir ülke. Benim patronum da benden bazı bilgiler istedi. Ancak internette bir şeyler bulmak oldukça zor. Buradaki donanımlı arkadaşlardan eminim ki yardım edebilecekler vardır.

Yurtdışından Çin’e oyun sokmak yasakmış diye duydum. Oyunu Çin’den publish yapman gerekiyormuş. Doğru mu değil mi? Detayları nedir?

Bir de Tr de oyun Pazar’ı nedir hangi büyük firmalar var neler yapıyorlar bilmemiz gereken neler var? oyunder toged stkları varmış.

Lütfen fikri olanlar yardımcı olsun. Şimdiden çok teşekkürler!



A
5 yıl
Binbaşı




S
5 yıl
Binbaşı




O
5 yıl
Yarbay

Yanlış bilmiyorsam çin dışından çine oyun yayınlayamıyorsunuz.

Bir çin firmasıyla anlaşma yapıp oradan yayınlatabilirsiniz.

iOS'da gerekmiyo sanırım belge hazırlamak.
Sadece Android tarafında.

https://www.elinkent.com/how-to-publish-your-game-in-china/

TR Oyun Pazarı yok yerliyi soruyorsan anlamsız. Tüm yabancı büyük firmalarda çevirme vs. ile TR pazarına giriyor yani saymak imkansız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 11 Şubat 2019; 4:30:49 >

E
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Çin'deki bir arkadaşımız patronuma şöyle döndü, sence ekleyecek, cevap verilecek bir durum var mı, ne dersin Zafer?


Başkanım çin de suanda 4250 civarında aktif yada kapatmış olan mobil oyun sırketı bulunuyor .. bu sayılar sadece yabancı menşeili firmalar. ya ulkelerındekı sırketın burda bir subesını açıp olaya gırmısler yada kendileri dünyaca büyük şirket olduğu icin burda direk şirket kurup oyun piyasasına gırmısler . ne kadar basarılı olmuşlar yada dolandırılmışlar bu konu değil. yabancı yatırımcı çekmek icin çin 2016 da bu oyun yapamazsınız kuralını kaldırmış . emrenın bahseettıgı oyunlar genelde türkiyede ki kurumlar tarafından degerlendırılen oyunlar ve bilgiler eski .8 yıl öncesine dayanan bilgiler var orda . hatta artık aktif olmayan oyunlar bile var yada ismi degısmıs . okey 101 dedıgı (okey Plus )oyunda aynı zamanda çin menşeili bir oyun burda o ofisten bir bayan ıle görüştürmüştüm senı hatırlarsan. burda sırketı kendımız açıp başarı oranımızı aza indirirken . burdaki bir çinli ıle partner olup acmamız yada oyun üretmemiz daha saglam olucak demek ıstemıs sanırım ki biz bu konuyu zaten degerlendırmıstık daha önce . önümüzdeki 2 yol var ya kendımız şirket açıp yola devam edıcez yada ortak olup öyle ılerlıycez demıstık ... sadece çin de değil butun dünyadaki ülkeler yerli partnerlıık kuralı koyuyor zaten .. o zaman ısınız daha kolay olur derler . yanı bu uluslararası bir ticaret kuralı artık .
tekrarlıyorum . oyunun ana fikri ve ayrıntıları ile burdaki devlet radyo televizyon üst kuruluna oyuna takdım edıyorsunuz . kontrol edıyorlar uygun ıse çinli olan tencent grubuna verıosunuz o stora ekliyor yüzde 35 karşılığında . bitti .




Bu mesajda bahsedilenler: @Zafer Korkmaz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.