Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
870
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Chrome'un şifre güvenliği eklentisine göre kullanıcı şifrelerinin yüzde 1.5'i güvensiz
U
5 yıl
General
Konu Sahibi

Google kısa  bir süre önce Google Chrome için Şifre Güvenliği adlı yeni bir eklenti geliştirdiğini duyurdu ve tüm kullanıcılar için kullanıma sundu. Bu eklenti kullanıcıların internette kullandıkları şifrelerin ele geçirilip geçirilmediğine dair bilgi veriyor.
 

Kullanıcılar risk altında

Google'ın bu eklentiyi baz alarak yayınladığı yeni raporda, kullanıcı şifrelerinin yüzde 1.5'inin ele geçirilmiş olduğu ve bunun da 316 bin şifrenin güvensiz olduğu anlamına geldiği açıklandı. Kullanıcıların bu riskin farkında olmadıklarını belirten şirket, güvensiz olarak işaretlenen bu şifrelerin hala kullanıldığına işaret ediyor.
Raporda ayrıca popüler web sitelerinde, kullanıcıların güvensiz olan bu şifreleri kullanma ihtimallerinin 2.5 kat daha fazla olduğu belirtilmiş. Rapora göre Şifre Güvenliği eklentisinde güvensiz olarak işaretlenen şifrelerin ise yüzde 26'sının kullanıcılar tarafından değiştirildiği yer alıyor.
  

 Haberi Portalda Gör

eklenti linki olmalıydı haberde.
Yoruma Git
nikony - 5 yıl +3
İ
5 yıl
Yarbay

N
5 yıl
Yüzbaşı

eklenti linki olmalıydı haberde.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.