Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
764
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: DÜNYAGÖZ LAZER AMELİYATI TECRÜBELERİM
L
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dünya Göz hastanesi bir branş hastanesi olarak çok yukarılarda bir hastane. Bunda bir ay önce Sigorta şirketlerine özel hastane tanıtımları ve kahvaltıları oldu. Bizlerde gittik.

Şöyle bir olay kaldı aklımda. Retina hastalıkarı hakkında alanında uzman olan Nilüfer hanım bizlere, "Türkiye'de iç hastalıkarı ile ilgili herşey çok iyi öğretiliyor. Fakat göz hastalıkları ile ilgili stajı 20 günde bitiriyorlar. Yani size burada 1 saatlik hastalıklar ile ilgili bilgi vereceğim emin olun bir pratisyen doktor ne biliyor ise siz daha fazlasını bileceksiniz " demişti.

Yani göz ile ilgili 1990'a kadar bilinen tek rahatsızlığın Miyop, Mipermetrop, Astigmat vb. hastalıklar olduğunu çözümünde gözlüğü tak hastayı yolla olduğunu söylediler.

Fakat gözün 29 çeşit farklı farklı hastalıkları var. En önemlisi de retina hastalıkları olmalı.

Can-ı gönülden dinledim kendilerini. Çünkü babamın sağ gözünü retina dekolmanında kaybetmiştik.

Yani şöyle bir durum var. Hasta beyin travması geçirdiğinde sadece beyinde hasar var mı diye bakılıyor. Fakat alınan bir hasar glokom olmanıza neden oluyor ve körlüğe kadar gidebiliyor.

Göz dediğimiz organ çok karmaşık bir yapıya sahip. En ufak batma, kızarma, uçuşan sinekler gibi şeyleri görüyorsanız bir doktora gitmenizde fayda var diyorum.

Şöyle bir olay daha anlatmıştı kendileri,

"Bir hastam geldi. Sağ gözüne baskı uyguladğında gördüğünü, o baskıyı uygulamadığında ise göremediğini söyledi. Bizde yaptığımız tetkikler sonucu sağ gözünde tümor olduğunu ilettik kendilerine. Tam olay ile ilgili tedaviye başlayacaktık fakat tümor karaciğere metastas yapmış. Hastayı 15 gün içinde kyabettik." dedi. Yani dyebilirsiniz göz-karaciğer ne alaka organlar. Dediğimi gibi karmaşık bir yapıya sahibiz arkadaşlar. Bazı hastalıklarımızı bile rutin bir göz muayenesi ile öğrenebilir hale geldik.

Kafamıza göre ne damla kullanalım nede başkasının gözlüğünü takalım.

Mümkünse altı ayda bir rutin bir kontrole gidelim. İllaki Dünya göz de gitmenize gerek yok. Şu anda Okmaydanı eğitim ve araştırma hastanesi'de fako lazer, retina hastalıkları, glokom gibi hastalıklarda iyi durumdalar. Rutin bir göz muayenesi yaptırıp gözümüze gerekn önemi verelim.

Özellikle de glokom arkadaşlar, yaşa başa bakmadan bir anda kör olma riskiniz var. Göz tansiyonunu ölçtümeyi ihmal etmeyelim.



S
8 yıl
Yarbay

Anlatacağım olay bu sene Başıma geldi.
Bu seneye kadar hep merak etmiştim gözlük niye kullanılıyor, bi göz nasıl net olarak etrafı göremez diye. Çok Saçma geliyordu.

Arkadaşlarla yolda Yürürken Gözüme sert birşey girdi , hava öyle rüzgârlı frlan da degildi. Sonra küçük birşey sanıp 4-5 saat gözümü ovuşturdum. sağ gözüm de sorun yoktu net olarak etrafı görüyordu, ama sol gözüm de herşey bulanıktı neredeyse hiçbirşey göremiyordum.
Saat 5 gibi Gözüme girmişti , aksam saat 11 gibi hastene aradık gece gece. Hiçbir hastenede de acil göz yok. Neyse bir tane bulduk adam kulak çöpüyle çıkardı , ve o kadar ovuşturdugum için gözün her yerinin çizildiğini söyledi.
Neyse ki yazdığı ilaçları 1-2 hafta kullanınca geçti.

Özet ; göz vücüdumuzun neredeyse en önemli organı arkadaşlar. Arkadasın dedigi gibi mutlaka kontrollere gidelim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SW4RTHY -- 12 Haziran 2016; 0:09:35 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.