Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
990
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Çektiğim fotoğrafı 360 derece kendi etrafında nasıl döndürebilirim
E
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

nokia telefon örneği, 3d ile hazırlanmış olabilir sayfa açılmadığından bakamadım.

otomobil için peugeot a baktığımdahttp://www.peugeot.com.tr/kesfet/yeni-308/hb/p=dis-tasarim/ 6 veya 7 fotoğraf çekmişler ve slider ile yapmışlar,

Bu işlem hazırlayacağın objeye göre değişiklik gösterecektir, ancak temel mantık aynı, göstermek istediğin objenin sabit aynı yerde duran fotoğraflarını çekeceksin, (3d yapmıyacaksan)

1 saniyelik görüntü akışı için gereken frame sayımız 24, buradan yola çıkarak hareket akışına göre fotoğraf sayını kendin belirleyeceksin, peugeot örneğinde olduğu gibi atlamalı gidebilir dersen az fotoğraf sayısıyla işini çözebilirsin ancak ben daha akışkan bir görüntü istiyorum diyorsan saniyede 18-19 karenin altına düşmemen gerekir aslında 24 tür bu sayı ancak 19 da kabul edilebilir..

Sonrasında eksenlerimiz var obje hangi yönlerde hareket edecek, sol sağ için sadece tek bir eksen sıralaması yapılabilir sonuçta sağa gidildikten sonra durup sola gitmeye çalıştığında aslında aynı fotoraflar ters sıradan gösterilecek,
sendeki eksen sayısına göre fotoğrafa adedi değişir,
sol-sağ
yukarı-aşağı
sol alt çaprazdan-sağ üst çapraza
sağ alt çaprazdan sol üst çapraza
ana eksenlerimiz olsun eğer objemizi 3 sn de sol dan sağa hareket ettirmek istersek, 24*3 = 72 kare soldan sağa toplamda aslında 3 eksenimiz olduğunu var sayarsak
72*3 = 216 kare toplamda fotoğraf çekersen bu iş tamamdır.

ama belirsiz her yöne görüntü akışı sunacak ise bu iş fotoğraf ile olmaz, 3d çizimini yapıp gerekli programlar ile yayınlayabilirsin. 3d çizimleri yayınlayabilen java uygulamalar mevcut piyasada. Elbet daha profesyonel çözümlerde mevcut ancak maliyetler yükselecektir.


Mazara içnde gezme olayı çok daha basit yalnız :) 360 derece fish eye dediğimiz objektifler le en çok 4-6 kare fotoğraf çekerek manzarayı dönderebiliyorsun ama bu karşında duran bir obje olduğu için iş biraz de.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.