Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
1849
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Canon IX 6850 Hakkında
Ç
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.

Başlıkta belirttiğim Canon IX 6850 isimli yazıcı hakkında bilgisi olan var mı? İnternetten aradım hiç bir forumda konu başlığı bulamadım.

http://www.bitmeyenkartus.com.tr/#product&id=1241

BitmeyenKartuş bu cihazla 0,01 TL maliyetle 1 sayfa renkli baskı alabileceğimizi söylüyor. Yani 1 TL ile 100 sayfa. Ben mi yanlış anladım yoksa. (:

A3 baskı verebiliyormuş. A4 de verir büyük ihtimalle, ama A5 filan verebiliyor mu?

DVD, CD üzerine direk olarak baskı yapabiliyor mu, DVD kapak resimlerini boyutunu kendi ona göre ayarlayarak çıkarıyor mu?

Yani kısaca bu cihaz hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız, cihazı almayı düşünen veya bilgi almak isteyenler için yararlı bir başlı olacaktır. (:



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Yüzbaşı

İX6850 stüdyo kalitesinde fotoğraf baskısı veren canonun A3 fotoğraf yazıcılarındandır

10x15, 13x18, 15x21, 20x29,7, 29,7x42(A3), 33x48(A3+) ölçülerinde baskı alabilirsiniz

cd-dvd üzerine direk baskı yapmaz

dvd cover baskılarınızı A4 ebatına yerleştirip A4 e basıp sonradan kırparak elde edebilirsiniz. (bunun için çokça verdiğimiz 120 gr çift taraflı ve 140 gr tek taraflı inkjet kuşe kağıtlarımızı öneririm) (dikkat!!! normal kuşeye normal mürekkep baskı tutmaz bizdekiler bu mürekkepler için özel üretilen "inkjet" kuşe kağıtlardır)

verdiğiniz linkteki rakamlar kolay dolan kartuş kullanıldığında ortaya çıkan maliyetlerdir orjinal kartuş kullanımı gayet masraflıdır. Ancak bu cihaz için kolay dolan kartuş alternatifi gayet stabil çalışan düzgün ürünlerdir. dolum için özel üretilen kolay dolan kartuşlar şeffaf olduğu için içini görebildiğiniz tıpalı olduğu için nerden doldurulduğu belli olan oto reset yani kartuş boş uyarısı alındığında çıkarıp kolaylıkla doldurulup yerine takıldığında seviyelerin yeniden fullendiği kartuşlardır bir kere alırsınız bu kartuşları devamlı surette doldurarak kullanırsınız size sadece bittikçe temin edeceğiniz mürekkep masrafı kalır


ix6850'nin kullandığı 550-51 serisi kartuşlar eski seri canon mürekkeplerle renk sapması yaşattı bu yüzden bu kartuşlara özel CL100+V2 olarak isimlendirdiğimiz mürekkepleri satışa sunduk bu mürekkeplerle orjinal kartuşlardan farksız baskılar alabilirsiniz pek çok satıcı hala eski serilerin mürekkebini bu seriyede veriyor maalesef pek çok kullanıcı muadil olduğu için orjinal kalitesinden daha düşük olacağı varsayımıyla kaderine razı oluyor. Ancak bu gereksiz bir tutum 550-51 kartuş kullanan tüm cihazların orjinal türü olan CL100+v2 mürekkep ile orjinal kalitesinde baskıyı garanti ediyoruz.

İX6850 hali hazırda aktif kullandığımız bir cihaz dolan kartuş ve muadil mürekkeplerimizle baskı sonuçlarını ve fotoğraf kağıdı çeşitlerimizi incelemek isteyen herkesi bekleriz detaylı bilgi için iletişim bilgilerimiz imzamızda mevcut


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Çırak Web Master
Ç
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. CD üzerine baskı yapmaması kötü olmuş. Eğer o özelliği olsaydı tam istediğim cihaz olacaktı.

Genelde kullanılacağı alan DVD üzerine baskı ve DVD kapak fotoğrafı baskısı olacak şekilde kullanılacaktı. 0.01 TL çok iyi bir değer halbuki.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erdem baskı malzeme
E
8 yıl
Yüzbaşı

rica ederim

maximum A4 baskısı yeterli olacaksa canon ip7250'yi inceleyin. ix6850 için yazdığım herşey bu makine içinde geçerli ancak bu maximum A4 basar fakat printable cd/dvd'lere direk baskı yapar. baskı kalitesi, kartuş, mürekkep vs. herşeyiyle aynı İX6850 ile.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Çırak Web Master
Ç
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

A3 baskı da sunumlar için ihtiyaç dahilinde ne yazık ki. :/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erdem baskı malzeme
E
8 yıl
Yüzbaşı

o zaman epson L1800 aradığınız cihaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Çırak Web Master
Ç
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme

o zaman epson L1800 aradığınız cihaz

Baktım da 2.500 TL civarında.

Hem başlıktaki cihazı, Hemde CD baskı için önerdiğiniz cihazı alsam 1.000 civarı tutuyor. ((:

Aynı mürekkep kullanıyorlar dediğinize göre. A3'den vazgeçmek mantıklı gibi ilk etapta, ilerleyen süreçte çok ihtiyaç duyulursa alınabilir başlıktaki cihazda.

Peki CD baskısı için önerdiğiniz yazıcı direk olarak DVD kapağı çıkarabiliyor mu?

Başlıktaki cihaz, önerdiğiniz cihaza göre daha ekonomik sonuçlar veriyor sanırım. Baktığımda IP7250'nin tüketim değeri 0.02 TL Buda 1 TL'ye 50 sayfa anlamına geliyor. 50 sayfa da çok iyi değer tabi ama tamamen renkli basılacağı için maliyet artacaktır diye tahmin ediyorum. Bu sebeple 2 katı tüketim değeri cebe zarar verebilir.

İki cihaz arasında 2 katı tüketim farkı var mıdır?

Biraz fazla soru sormuş gibi hissettim kendimi kusura bakmayın. İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum. (:



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Yüzbaşı

aslında gayet mantıklı A3 baskılar için 6850 cd/dvd baskısı için 7250 almak bu sayede biri meşgul iken diğerini kullanabilmek seçeneğide oluyor ki buda işi hızlandıran bir durum.

L1800 pahalı olmasının temel nedeni tanklı bir cihaz olması orjinalden tanklı bu cihaz 6x70 ml mürekkep alır düz kağıda standart kalitede binlerce, fotoğraf kağıdı türlerine yüksek kalitede yüzlerce baskı verir siz yandaki tanklara mürekkep ilave ederek devam edersiniz.

direk dvd kapağından kastınız nedir tam bilemiyorum kağıt türü olarak genelde tercih edilen kuşe kağıda baskı yapıp yapamayacağı ise hayır normal mürekkebi ile klasik kuşe kağıda baskı tutmaz
bunun için kuşe mürekkebi kullanmalısınız yada normal mürekkebi ile baskı tutan inkjet kuşe olarak sınıflandırdığımız kağıtlara bizdekiler 120 gr çift taraflı ve 140 gr tek taraflı kağıtlardır bunlarla L1800'ün kendi mürekkebiyle yüksek kalite baskı alabilirsiniz

eğer ebat olarak sonradan kesip biçmiyim direk bu ölçüde kağıtları vereyim bassın versin dvd kutusuna takayım diyorsanız birkaç soru işareti var bu konuda
1 direk bu ölçüde kesilmiş kağıt varmı
2 bu ölçü yazıcının direk basabileceği standart ölçülerden birimi

direk standart dvd cover ölçüsünün ne olduğunu bilirsek bu konuda daha net cevaplar verilebilir.

aslında 0.01 veya 0.02 gibi rakamlar fazla genel geçer rakamlar, basılacak belgenin niteliğine baskı kalitesine vs gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir bunlar elbette yüksek kalite baskı yapacaksanız maliyetler yükselecektir

L1800 sarf malzemesi mürekkep olduğu için ya orjinal mürekkep kullanacaksınız yada muadil mürekkep muadil mürekkeple elbette maliyetler hatırı sayılı derecede daha düşük olacaktır kendi mürekkeplerimiz için konuşabilirim elbette orjinallere çok yakın kalitede baskı alabilirsiniz. L1800 orjinal mürekkep kullanımı kartuşlu modellerdeki orjinal kartuş kullanımı kadar maliyetli değildir zaten pahalı olmasının nedeni bu mürekkepten çok yüksek karlar elde edemiyorum o zaman makinede vurgun yapayım mantığıyla ilk alımda bu kadar pahalı tutuyor üretici firmalar bu cihazları.




Bu mesajda bahsedilenler: @Çırak Web Master
O
6 yıl
Er

kolay gelsin arkadaşlar bende iki adet canon i x 6850 yzıcım var emici dolu hatası veriyor ne yaptıysam yapamadım resetleme programları ile denedim ama 006 hatası veriyor yardımcı olurmusnz arkadaşlar şimdiden hepinize ayrı ayrı teşşekkkür ederim servis modunada geçiriyorum olmuyor



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.