Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
252
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çankaya-Başkent-TOBB Mimarlık
B
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba. Aşşırı zordayım. Mimarlık yazıcam Ankarada fakat aşırı arada kaldım bu üniversitelerde okuyan, bilenler yardım ederse sevinirim. Para çok da önemli değil sadece eğitime odaklıyım.
Çankaya -yeri haricinde- kampüsü ve üniversitesi yeni ve güzel. Hocaları gayet iyi 2 prof 5 doç 20ye yakın öğretim görevlisi var. Staj imkanları da zorunlu 2,4 ve 6. dönem sonlarında 2 adet şantiye ve 1 adet mimari ofis stajı var. Erasmus programı var. Laboratuvar konusunda yeterli fakat öyle aşırı bir olay yok sanırsam. %50 burslu olarak okuyabilirim burda. Ve bölüm ingilizce. Urap'ta sıralaması 32.
Başkent ise çankaya kadar olmasa da güzel bir kampüsü var. Öyle küçük de değil. 3 prof 16 öğretim görevlisi var. Biraz züppe okulu olarak söyleniyor. Erasmus yine mevcut. Stajlar ise zorunlu 4. ve 6. dönem sonlarında staj 1 ve staj 2 olarak yapıyorsun. Bir çok atolyenin yanı sıra 6 derslik ve 4 stüdyosu var , ortalamanın bir tık üstünde denebilir,. %25 burslu olarak okuyabiliyorum burda da. Bölüm ingilizce değil fakat hazırlık okuyabiliyor musun bilmiyorum. Urap sıralaması 32.
TOBB kampüsü Çankaya ve Başkent kadar büyük olmasa da gayet tatlı bir kampüsü var. Özellikle yurtları çok güzel. 1 profesör 13 öğretim üyesi var. Toplam 7 adet tasarım stüdyosu mevcut. Staj imkanları ise biraz farklı diğerlerinden. 1 yılda 3 dönem okuyorsun. yani yaz tatilini 1 sene içine yaymışlar. 3 ay okula gittikten sonra 1 ay tatil yapıyorsun ki aslında tatil değil. 1 aylık sürede staj yapıyorsun çeşitli firmalarda. 100e yakın anlaşmalı şirketler var fakat bunlardan 8-10 tanesi prestijli firmalar. Ve büyük ihtimalle bu büyük firmalar mülakat ile öğrenci alıyorlar. Yani sınıfta ortalamanın çok üstünde olan bir öğrenciyseniz stajlar size yarar sağlar. İngilizce eğitim yok fakat size toefl sınavı yapıyorlar. Geçemezseniz 1 sene hazırlık okuyorsunuz. Ordan burdan duyduklarıma göre çok zorluyorlarmış. Burada ise tam ücretli okuyabilirim. Urap sıralaması ise 36.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >