Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
2252
Tıklama
0
Öne Çıkarma
C# İlişkili Veritabanına Kayıt Ekle-Silme-Okuma İşlemleri
H
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar,

C#'a yeni başladım ve ilk defa nesne tabanlı bir dili öğrendiğim için oldukça zevkli geliyor ve öğrenmek adına basit bir proje geliştiriyorum.

Projemi öğrenmek amaçlı gerçekleştirdiğimden Access veritabanını kullanıyorum. Ben access veritabanıma:

Müşteriler ve Personeller diye bir tablo oluşturdum. Müşteriler tablosuna ise sorumlucalisan diye bir alan oluşturdum ve bu sorumlucalisan alanını Personeller tablosundaki çalışanlardan çekmek istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim. Örnek bir access kodu araştırmama rağmen bulamadım.



E
7 yıl
Yarbay

SQL sorgusu ile yaparsın.

Müşteriler tablondaki sorumlu alanının id aldığını ve foreign key olduğunu farzediyorum. Ayrıca personel tablosunda da ID alanının olduğunu.

Aşağıdaki kod SQL Server üzerinde çalışıcak şekilde, mantık olarak Join kullanman lazım. Araştırma ile Access için gerekli sorguyu aynı şekilde oluşturabilirsin.

 

select M.*, P.Ad from Personel as P
join Musteriler as M on M.Sorumlu == P.ID





Y
7 yıl
Onbaşı

Sadece access'e bağlı kalmamanı tavsiye ederim öncelikle ve SQL SERVER ile inner joinler yaparak yani tablolar arası ilişki kurarak arkadaşında dediği gibi işlerini halledebilirsin. Bu arada SQL SERVER kullanan arkadaşlara Entity Freamwork ile VT lerinin yansımalarını almalarını tavsiye ederim. Zamandan tasarrufun yanında işlerinizi daha da kolaylaştırıyor ve MVC de çok işinize yarıyor.



V
7 yıl
Er

Daha önce bu konu ile ilgili iki tane video çekmiştim. Bunları izle rahatlıkla yaparsın

C# ile SqlServer Çoklu Tablolu Veritabanı Kullanımı -1
https://www.youtube.com/watch?v=0EwtoUTotc4

C# Çoklu Tablo Üzerinde Veritabanı İşlemleri-2
https://www.youtube.com/watch?v=JKONPIhf_N4



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.