Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
87
Cevap
8230
Tıklama
50
Öne Çıkarma
Büyük araba alsaydın hastalığı!
Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

2 çocuğun var niye HB aldın, niye sedan almıyosun. Bak onun bagajı 500bin litre senin bagaj tırt. Onun arkası yayla gibi senin arka koltuklar dar.

Bizim millet niye böyle abi. Neden düşünmez 'bana iyi gelen başkasına gelmeyebilir, bana kötü gelen başkası için iyi olabilir'. Yok anasını satim, illa kafalardaki kalıplara göre iş yapıcak herkes.

Sevmiyorum kardeşim, istamiyorum. Zaten İstanbul gibi bi şehirde, sokaklar labirent gibi, park yeri desen sıfır. Bazen trafiklerde o kadar çok bunalıp daralıyorumki 2-3 manevra yapıp aradan dereden kaçıp gidiyorum.

Uzun yola zaten gitmiyorum, sürekli şehir içi kullanıyorum.

Vergisiydi algısıydı yakıtıydı daha cüzi oluyor.

Ben yola çıkınca ani duruşlarda, acil ihtiyaçlarda, bakkal market vs uğrayışlarında ilk bulduğum deliğe aracı sokup hızlıcada çıkıp gitmeyi seviyorum. Arabaya bakınca uzun geniş hantal duruşundan çok her an harekete hazır, atik görünmesini istiyorum. Ve b sınıfı hb araçlar İstanbul trafiği için süper nimet.

Bundan öncede bi sürü araba geldi geçti. Günün sonunda mercedes s500 olmadıktan sonra hepsinin arkasında 3 kişilik yolculuk rahatsız ediyor.

Napalım abi, mesela sırf kaportasını şişirip 5 cm de yerden yükselttiler diye Pulsar'dan daha az diz mesafesi daha küçük bagajı olan kaşkayi ye 150 bin lira bayılmana bir şey diyor muyum? Ki bu sadece tek bir kerizlik örneği. Tüm markalar için aynı örnek çok rahat şekilde verilebilir.

La bi salın milleti, sizin büyük takıntınız var diye herkes büyük sevmek zorunda değil dimi ama? Kim neye biniyosa binsin yav.



MC Donaldstaki patates sanıyorlar bunu çünkü 1 lira farkla büyük boy alınıyor sanıyorlar. Benzinli alıyorsun dizel alsaydın keşke diyor. Ulan arada 15 bin lira var nasıl alayım dizeli ben. Manuel alırsın. otomatiği çok süperdi keşke otomatik alsaydın . Ver 20 kağıtta alalım otomatik.

Deli millet
Yoruma Git
Yorumun Devamı Uza -00- - 5 yıl +73
T
5 yıl
Yarbay

Son cümle konunun özeti + bunu söyleyenlerin yüzüne bağırılmak istenen hakikat

Çocuk arabası şusu busu belki biraz daha büyük araç lazım olabilir ama 4 kişilik aileye C sınıfı yeterli bence daha üstü maddi durum varsa alınabilir yoksa gerek yok. Dediğiniz gibi arka tarafa her türlü 3 kişi rahatça sığamıyor eğer küçük çocuk değillerse.

Çok takılmadan soran kişiye para buna yetti 50 bin daha atsaydın büyük boyu tercih ederdik demek lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

:D




Bu mesajda bahsedilenler: @TheCaliph_
R
5 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 9 Temmuz 2019; 16:30:17 >

L
5 yıl
Yarbay

Benim akrabam fiesta ile 2 bebek büyüttü, yapan yapıyor İllaha büyük araba olacak diye birşey yok

Bi port bagaj ile herşey çözülüyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
5 yıl
Binbaşı

Daha bekarlık zamanlarındayım, arabayı değiştireceğim, iki kapılılara bakıyorum. RCZ falan alayım hevesimi alayım diyorum.

Aile baskısı ve o donemde fiyatlar artacak gazıyla bmw ye gidiyoruz. Mis gibi 2 serisi coupe göz kırpıyor kenarda. Lan diyorum su araba ne güzelmiş. E 92 gibi duruyor resmen.

O dönem aileyle yaşıyoruz tabi. Annemin biz de bineriz kolay olsun demesi ile mecbur 1 serisine razı oluyorum...

Çoluksuz çocuksuz, bekar adama, daha altında arabası olmayan bazı tiplerin yorumu; neden bunun büyüğünden almadın? neymiş arkası daha genişmiş.

Arkadaşım 2005ten beri araçlarım oldu, daha arka koltuklarına toplamda 5 sefer binip yolculuk yapmadım. Hadi şimdi çocuk oldu da arabayı büyütsek mi diyorum da. Bekar adama bile arkası daha geniş geyiği yapıyorlardı.

Boşver, araba işinde kendi ihtiyaçlarına göre tercih yapman en doğrusudur. Bir gün o qqye veya benzerine ihtiyacın olursa zaten alırsın. Hayat seni yönlendirir. Lafını edenler de bir zahmet kendileri alıp seni gezdirsinler.



U
5 yıl
Yarbay

MC Donaldstaki patates sanıyorlar bunu çünkü 1 lira farkla büyük boy alınıyor sanıyorlar. Benzinli alıyorsun dizel alsaydın keşke diyor. Ulan arada 15 bin lira var nasıl alayım dizeli ben. Manuel alırsın. otomatiği çok süperdi keşke otomatik alsaydın . Ver 20 kağıtta alalım otomatik.

Deli millet


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

b kasa corsa ile 2 çocuk büyüten kuzenim var. Çocuklar bebekti, şeneye liseye gidicek birisi. Araba da hala onda. Adam arabaya işimi görsün gözüyle bakıyor. Ve görüyorda.




Bu mesajda bahsedilenler: @lojistisyen
A
5 yıl
Yarbay

Şu forumda senden dertlisi yok galiba? Her hafta bir olay.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Yarbay

208 in arka koltuğunu bir tek 5 yaşındaki kızım kullanıyor. istediği zaman yatak, istediğinde oturma yada bagaj. bir kere bile yetersiz demedim.



Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

:))) Ben 2016 yılında bi tarafı mı yırtarak 53 bin çıkarabilmiştim. Benzinli manuel sıfır araç alabilmiştim zar zor.

Adam bana dediki dizel otomatiğini alsaydın keşke yaaaa..

Ne diyim abi, ne diyim.. :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Uza -00-
Y
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

can sıkıntıntısından kafa dağıtıyoruz kardeş. Beğenmiyosan engelle görme rahat et ;)




Bu mesajda bahsedilenler: @auto_man
İ
5 yıl
Yarbay

Bazıları ihtiyaç hesabı yapmayı düşünmüyor, millet alıyor diye gidip bagajı küçük araba alıyor, sonra bagajdan şikayet ediyor. İş yerinde arkadaş, yılda 4+5 kez uzun yol yapıyor, aracı rahat trafikte kullanıyor ve park problemi yok, 207 aldı. Almadan bagaj yetmez dedim, koltuk yatırırım dedi, şimdi bagaj yetmiyor diye büyük bagajlı araca bakıyor. Ben onun ne şartlarda kullancağını bildiğim için yardımcı olmak istedim. Ama aracı aldıktan sonra niye buldun aldın demedim. Çünkü baştan konuştuk ama o kararını verdi.

Ben de kadjar aldım mesela ama hep dalga geçtiğim bir segmentti bu araç. Hep çakma cip derdim, hala öyleler. Ancak benim altı yüksek araca ihtiyacım vardı. Bu yüzden aldım. Ooo cip almışsın diyene de yok, bu altı yüksek otomobil diyorum. Eğer altı yüksek şartı olmasaydı, d segmenti araç alırdım. Bu da benim kararım.

Sen de kararını vermişsin, bir yerden sonra kulaklarını tıka, görmemezlikten gel. Benim hayalimdeki adam bu.

< Resime gitmek için tıklayın >



O
5 yıl
Yarbay

senin yine iyi bizim akrabalar yine partner doblo tipi araç almadın da sedan aldın diyor



N
5 yıl
Yüzbaşı

ihtiyaç meselesi usta
ben transporter kullanıyorum hem aile geniş hemde besicilik yapıyorum yem şu bu için gerekli oluyor
Ufak cekirdek ailelere Hyundai i10 dahi yeter



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
5 yıl
Binbaşı

Bu ülkede ne alırsanız alın şunu duyacaksınız...
1 o kadar para ona verilir mi?
2 o mu... O dandik olum, keşke şunu alsaydın.

Millete hiç takılmadim.
İlk aracım chevrolet kalos, ikincisi mitsubishi colt. Şimdide egeam var. Sorsan hiçbirine para verilmez. 10 senedir 1 kere yolda kalmadim. 200bin km yol yaptım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Yüzbaşı

Araç seçimi keyif, ihtiyaç ve bütçe meselesi. Şirket aracı Clio. Işimi fazlasıyla görüyor. Ama 1.90 boy olunca sürücü koltuğunun arkasında oturan kişinin çocuk olması zorunlu oluyor. Aksi takdirde ya yolcuya ya da direksiyona yapışan bana yazık oluyor:)

Denk geldi eşime Seat Exeo SW aldım. Aile büyükleri ile yolculuk ederken rahat ediyoruz. 10 yıldan fazla Mondeo kullandım. Büyük ve ihtiyaç halinde belli güç veren araçları seviyorum.

Babam Partner kullanıyor. Adam emekli. Yazlığa giderken evi taşıyor. Aracıyla mutlu.

Teyzeme 1.0 Fabia aldırdım. Iki kişiler. Yılda bir maksimum 2 kez şehir dışına çıkar. İstanbul şehir içinde fazlasıyla yetiyor.

Özetle kimseyi iplemiyoruz, mutlu ve mesut araçlarımızı kullanıyoruz :) Araç alırken satmayı düşünmediğiz için de herhalde daha rahatız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
5 yıl
Yarbay

Çünkü bu ülkede herkes herşeyi en iyi biliyor.



O
5 yıl
Yarbay

Araç seçimimde kimseyi işime karıştırmam (çocuklarım hariç) sizde öyle yapın.
Ben en büyüğünün bagajı 360 litre olan tamamı hb araçlarla 2 çocuk büyüttüm.
Çocukların küçüğü şu anda 9 yaşına geldi ve ben d segmenti sw araç aldım
Biraz ters oldu farkındayım ama olsun. Biz memnunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >