Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1005
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Burning Bush - Hořící Keř (2013) / Mini Dizi / HBO Europe
T
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi



Özet

Ağustos, 1968. “Prag Baharı“nın sonu. Çekoslovakya, Sovyet işgali altında. Alexander Dubček‘in başa gelmesiyle başlayan liberal dönem sona erdi. Sovyet birliklerinin varlığıyla güçlenen tutucu kanat, Dubček ve reform yanlılarına darbe vurma şansını yakaladı. Yeniden iktidara gelen tutucular, Sovyet baskısından ve reformcular arasındaki bölünmeden yararlanarak adım adım amaçlarına ulaştı. Ve 16 Ocak 1969’da felsefe öğrencisi Jan Palach, ulusal bağımsızlığı zedeleyen bu durumu protesto etmek için Venceslas Meydanı’nda kendini yaktı!
Leh yönetmen Agnieszka Holland tarafından yönetilen, gerçek kişi ve olaylara dayanan dizi, Jan Palach’in ölümü sonrası komünist hükümete karşı Palach’in ailesini savunan avukat Dagmar Burešová etrafında gelişiyor. Olayların giderek büyümesinden endişe duyan hükümetin Palach’i karalama kampanyası üzerine de ailesi, Dagmar Burešová öncülüğünde bir hukuk mücadesine başlıyor.

Fragman




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.