Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
555
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Buderus kombi, bir soğuk bir sıcak sorunu. (ÇÖZÜLDÜ)
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Öncelikle kombi 3 senelik. 2 kere yetkili servis geldi. Ntc midir o zımbırtı sağlam. Su dengesiz geliyor dedi. Hakikaten duş alırken su yavaşlıyor, ılık oluyor akabinde tazyik artıyor ısınıyor. Çok abartı değil ama anlaşılıyor. Gece duş yapsan bile aynı. Mutfakta ki akan suda da aynı.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Daha önce böyle bir problem yok idi. Sorun ne olabilir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 27 Mart 2022; 8:57:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Moderatör

kombi tamircisi değilim gb12'de plakalı eşanjör yok. bitermik bakır eşanjör var bu eşanjörde hem kalorifer hem de kullanım suyu hazırlanıyor. bitermik eşanjörden olabilir veya cihaza modülasyon ayarı yapılabilir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ayar yaptı hocam. Duş alırken, yani sıcak su kullanırken kalorifer soğuyor az. Dengeyi daha fazla sıcak su'ya veriyor sanırım. Başka önerileri de bekliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @disintegration
D
2 yıl
Moderatör

forumda iki tane kombi ustası var onlara sorabilirsiniz

@kombiustası @ebu abdillah




Bu mesajda bahsedilenler: @kombiustası , @ebu abdillah , @Stones
E
2 yıl
Binbaşı

arıza olmadığı müddetçe kullanım suyu açıkken kaloriferi de ısıtan kombi üretilmedi sanırım. suyun debisinin azalıp çoğalması tamamen tesisat ile alakalı(büyük ihtimal hidrofor olan bi binada oturuyorsunuz). sudaki dalgalanmanın tek sebebi yetersiz hidrofor pompa ve hidrofor genleşme tankı(yada hidrofor genleşmenin havası bitik).
eğer hidrofor olmayan bi binada iseniz bina giriş hattı küçük olursa, binadaki herhanbi birileri su açıkca diğer daireleri etkileyebilir.
normalde su az akarken sıcak, çok açıkken ılık olması gerekir, sende ters olmasının sebebi yoldaki geçen süredir. yani az akarken ılık olmasının sebebi 5-10 sn önce suyun debisinin arttığında kombinin toparlanamaması 5-10 sn muslukta geç hissetmene sebeb oluyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Stones
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim bilginiz için. Görevliye söyleyeyim hidrafor olayını.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ebu abdillah
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Usta, Allah razı olsun sizden. Hidrafora bakıldı, sorunun buradan kaynaklı olduğu görüldü. Şu an su eskisinden daha tazyikli ve artık soğuk-sıcak mevzusu kesildi.

Benim kızdığım nokta şu: 2 tane farklı servis geldi. İkisi de sorun yok tesisattan kaynaklı dedi. Be teknisyenler, tesisat dediğin ne? Koca borular tıkanmaz. Su kaçmaz. Hiç mi biriniz apartmanın hidraforda sorun vardır ona baktırın demek aklınıza gelmez?

Neyseki ustamız sorunu anladı da çözüm yolu söyledi. Google aramalarından bu konuya ulaşan arkadaşlarımız da, çözüm yolu olarak bu yöntemi denerler umarım kombide sorun yok dediklerinde.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ebu abdillah
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.