Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1567
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bu vida nasıl çıkar?
P
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Resimde gördüğünüz lanet vida nasıl çıkar? Termal macun sürmek istiyordum bu vida yüzünden açamıyorum laptopu. Bu vida arkada klavyeyi tutuyor ve ben açmaya çalışırken girdi içe. Denediğim yöntemler; lastik ile açma, yapıştırıcı ile. Bir işe yaramadı bunlar. Var mıdır önerisi olan?


< Resime gitmek için tıklayın >



E
4 yıl
Teğmen

Kargaburun ile kenarlarından tut aç. O da olmazsa ince uçlu matkapla vidayı parçala işin bitince de oraya başka bir vida uydur



M
4 yıl
Yarbay

Torna vidaya lehim atarak belki çıkarılabilir.
Pense, çift torna vida v.s bir sürü yöntem var fakat kesin işe yararmı bilemiyorum.
En güzel matkap ile delip ona uygun şekilde çıkarmak fakat oda zahmetli olacaktır.

Genelde yalama olan vidaları çok sıkışmamış ise lehim yöntemiyle çıkardım fakat diğer türlü çok sıkı bir vida ise lehim de işe yaramayabilir.
Çok sağlam bir metal yapıştırıcı ile üçgen torna vida ucu düz olduğu için yapıştırarak belki çıkarabilirsin fakat lehim yoluyla aynı mantığa gelecek.

Bu arada lehim işini ince bir şekilde atmak lazım çok kalın olursa kopacaktır.



P
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sonunda çıkardım vidayı. Resimde gözüktüğü gibi uzun ince uçlu kargaburnu aldım. Öncesinde vidanın etrafını tıraşladım. Ardından kargabrnu ile yavaş yavaş çevirip açtım.



< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.