Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
40
Cevap
872
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Bu Ülkenin Sokakları ve Ormanları Neden Leş Gibi?
_
2 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

Evler pırıl pırıl, ancak sokaklarda çöp konteynırına çöpü atmayı bilmeyen hatta çöp atılmaz tabelasının önüne çöp koyan tonla insanımsı varlık var aramızda. Bunu çok kez görüyorum. Japonların çöp kültürüne göz atmanızı öneririm.

https://matcha-jp.com/en/10149



Hiiiiç kimse şimdi AKP, CHP falan demesin. Abi kimsenin çöp temizliği konusunda kültürü yok. Ormana gidip oturuyorum ulan tonla bira şişesi var. Sonra sürekli yangın çıktı oluyor. Tarihi ormanlık bölgelerde bile çöpleri sağa sola atıyorlar. Arkadaş 1 tane poşet alıp çöpleri toplayıp konteynıra atmak çok mu zor?

Her gittiğimde ormanlık bir yere mıntıka temizliği yapar çöpümü toplar, çöp kutusuna atarım. Bunu yapmayı öğrenmeye 4 yaşında başladım. Bunu akıl edemeyecek veya üşenecek kadar ne var anlamıyorum?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 4 Temmuz 2025; 16:36:51 >

Dünya'nın en pis insanları Araplar, Suriyeliler ve Afganlar. Çok şükür Dünya'nın çöpünü biz topladık. O nedenle bu konu siyasi falan değil. Bizde b...
Yoruma Git
Yorumun Devamı AKINLASINN - 2 hafta +4
A
2 hafta
Yarbay

Dünya'nın en pis insanları Araplar, Suriyeliler ve Afganlar. Çok şükür Dünya'nın çöpünü biz topladık. O nedenle bu konu siyasi falan değil. Bizde bu kişilerin sayıca üstünlüğü sebebiyle onlara benzedik ve artık yaşam stilimiz oldu bu pislik.


Bu mesaja 4 cevap geldi.
N
2 hafta
Binbaşı

Ben de bunu düşünürüm sık sık. Bir insan neden yere çöp atar? Ormana, piknik alanına gidiyoruz, her yer pislik içinde.
Toplumsal yozlaşmanın sonucu sanırım. Kadın, erkek, büyük, küçük hatta eğitimli insanlar bile bu konuda sınıfta kalıyorlar.
Bir de bugünler iyi günlerimiz, gelen her yeni kuşak öncekinden daha beter. Oturduğum sitede çöpleri çöp kovasına atmaya alıştıramadık çocukları. Bence okullarda bu bilinci yerleştirmek için çocuklara belli periyodlarla cevre ve mıntıka temizliği yaptırmak lazım. Tabi veliler kıyameti koparmazsa. Herkesin çocuğu prens, prenses.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 hafta
Teğmen

Milletin ahlak seviyesi dibi gördü.



_
2 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

Hocam ben şunu anlamıyorum. Belediye bizim sokağa kos koca tabela yerleştirmiş. BURAYA ÇÖP ATMAYINIZ diye. Bu sadece bir yerde değil birden fazla yerde var. Oraya çöp bırakıyorlar. Bırakılmaz yazan yerde ise başkasının evinin camı bakıyor. İstanbulun en nezih semtlerinde bile bu oluyor. Etrafımda tonla oyuncu, yazar, mühendis, mimar falan oturuyor.

İnsanımız çok bencil başkasını umursamıyor. Komşun hastalanacak bu sebepten belki? Umurlarında bile değil.

Bunun suri, afganla falan alakası yok 20 sene öncede böyleydi suriye iç savaşı falan çıkmadan öncede böyleydi. 25 Yaşına geldim hala aynı insanlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 4 Temmuz 2025; 16:33:30 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Navi
N
2 hafta
Yarbay

Halk zaten pisti gelen göçler yani çöplerle birlikte dahada beter oldu.

Zaten bu çöp atan mahveden organizmaları cezalandıracak bir devlette ortada yok.



D
2 hafta
Binbaşı

Bunun sebebi dinden uzaklaşma, bencillik, eğitimsizlik ve aile terbiyesinden yoksun yetişmedir.

İnsanlar kendi evlerine gösterdiği muazzam özenin % 1'ini kapı önlerine ve yaşadığı sokaklara göstermediği için her yeri pislik götürüyor; kendi evinin içine asla çöp atmaz çünkü çöp kutusunun yeri bellidir. Evini çok temiz tutar, 1-2 çikolata ambalajını halıya fırlatmayı düşünmez bile. Dinimiz temizliği emrediyor. Bir müsliman pis olamaz, kendisi ve yaşadığı yer ve etrafı tertemiz tutmak zorunda ama dine uymadığı için de bunun bedelini sokaklar, caddeler ödüyor..

Dışarı çıkınca bu muazzam ve göz yaşartıcı hassasiyet, büyük bir kindarlığa dönüşmüşcesine hunharca ve acımasızca çöpleri sokak ve caddelere atıyorlar. Evdeki gibi çöp kutusuna gidip de çöpü atayım olayı yok. Kapı önünü süpürme olayı yok.

Kendisinde olmayan bu hassasiyeti çocuklarına zaten hiç aktaramaz; bu yüzden sokaktaki bakkaldan her gün abur cuburunu alan çocuk da bunun ambalajını bakkalın yanındaki çöp kutusuna değil, sokağa atacaktır. Çünkü hiç kimse onu bu konuda uyarmadı, eğitimini vermedi.

İnsanların kendi evlerinin dekorasyonuna gösterdiği muazzam özenin % 1'ini, yaşadıkları binanın dışına da göstermedikleri için evlerin içi saray yavrusu gib döşeli ve gözalıcı iken, binalarının dış cepheleri ise leş gibi sıvasız, boyasız, olduğu gibi çıplak tuğlalı ve estetikten son derece de uzak oluyor.

Yani sorun insanın kendisinde...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 4 Temmuz 2025; 18:1:36 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
2 hafta
Binbaşı

Beni sürekli deli eden bir olay bu.. Sokakta çöp bidonu çevresinde yere atılmış onlarca çöp. Sahile/ plaja gidiyorum her bir avuç kumun içinde 10larca sigara izmariti, denizin içinde onlarca kırık bira şişesi.. Hatta geçen sene denize gittiğimde kayanın üzerinde sıçılmış bebek bezi bile gördüm.. direk toprağa sıçtırsa çocuğu bu kadar zarar vermeyecek doğaya..

Hadi sokaklarda basıp geçiyor umursamıyor, ama özellikle ormanlık alanlarda, deniz kenarlarında kendi çıplak götleri ile oturdukları, denize girdikleri, piknik yaptıkları alanlarda insanların tüm sigara izmaritlerini yere atmalarını, tüm çöpleri o ortama terkedip gitmelerini bir türlü anlayamıyorum. bu alanları yine sen kullanacaksın, burası senin ülken, senin doğan..

Bu ülkede bence özellikle sigara kullananlara attıkları tüm bu paketleri ve izmaritleri temizlik vergisi olarak önden bindireceksin + %100 olarak. Artı bolu belediyesi gibi heryeri mobese ile izleyip yere çöp atanları attığına pişman eden cezalar keseceksin. bu eğitimsiz kitle parasını almadığın sürece hiçbir eğitimden anlamaz!


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 hafta
Binbaşı

Orta doğunun çöp ve bazı malum asya ülkelerini saymazsak bizim kadar pis olan ülke sayısı neredeyse yoktur. Bizimkilerin; kafir, gavur, her şeyi yiyorlar, leşler dedikleri insanların ülkelerinin sokaklarında, ormanlarında 1 tane çöp bulamazsın. TR'den yaklaşık 10 yıldır uzak kaldım ve her yıl izinlerde artık daha çok yadırgamaya başladım kendi ülkemi. Saygı, medeniyet, çevre hijyeni diye bir şey kalmamış.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T Square -- 4 Temmuz 2025; 20:14:58 >

D
2 hafta
Binbaşı

Eşek gibi çop konteynırının kocaman ağır kapağı kapalı olsa tamam diyeceğim ama o da açık; buna rağmen konteynırın önünde bir sürü cigara izmariti vardı.. Gözünün önünde eşşek kadar konteynırı gördüğü halde o izmariti içine değil de kaldırıma atmak, net süzme bir gerizekalılıktır. Eli alışmış, izmariti çöp olarak görmüyor, bu yüzden konteynırın sadece evsel atıklar için konulduğunu düşünüyor amma kendi evi olsa bir tane sönmüş izmariti atmaz, atmak aklına bile gelmez... Bunlara ancak, Bolu belediyesi gibi anlık enseleyip orda hemi de ayakta cezayı kesmek paklar...

Ukraynada, çöp kovalarının etrafında kadın erkek insanların kümelendiğini farkettim. Baktım ki hepsi cigara içiyor, külünü dahi çöpe atıyorlardı... Kafir dahi olsa İslam dininin emirlerine farkında dahi olmadan uyan bu dünyada temizlik olarak rahat ederken, müslüman dahi olsa bu emirlere uymayan ise rezil rüsva oluyor...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 4 Temmuz 2025; 19:14:43 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nofrost
H
2 hafta
Yarbay

Çöp konteynırının içine yanan izmarit mi atacak?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dekareme
D
2 hafta
Binbaşı

Bunu yazacaktım ama bu mesajım okuyanlar zaten tahmin eder diye yazmadım ama madem sen sordun yazayım; konteynırın kenarına izmariti bastırarak söndürür ve atar.. İşte bu kadar basit.. Söndürmeden atsa bile o izmaritin minik kıvılcımları, nemli, ıslak çöpleri tutuşturamaz..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 4 Temmuz 2025; 19:17:19 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
K
2 hafta
Yarbay

Yaşam beklentisi ve kişilikle ilgili. Güney Avrupa ve Rusya'nın mahrumiyet bölgesi sayılabilecek yerlerine gittim, hiç bir yerde lağım kokusu da yoktu. Türkiye'nin her şehrinde bir kaç semt kokar.

Zayıf sosyal yaşantı, hayatı izole konutlarda, tecrit düzeninde kurmak da etkili. Bir şehirde duvarlar ne kadar yüksek olursa insanları da çevreye o kadar özensiz oluyorlar. Sovyet zammanında yapılmış şehirler tamamen açık plan, sıfır duvarlı alanlarken yeni yapılan sitelerin duvarları var, oligark zamanında yapılmış villalar ise 2 metre duvarla çevrili.

Çevreyi beğenmediğinizde duvarlara bakıp, ve ne işe yarıyorlar diye sormak gerekir.



E
2 hafta
Binbaşı

eski den % 80 keko / kıro kaynaklı idi , şimdiler de ( turist çöp atacak yer bulamıyor , tuvalet yok hatta ) %60 kaçak , göçmen , mülteci ve kayıtsızlar nedeniyle.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 hafta
Çavuş

akp nin faziletlerini saymışsın dönek...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eg2077
E
2 hafta
Binbaşı

terör sevici siyasetle kent uzlaşısına oy veren seçmen olarak " döneklik " sizin ahlak seviyesiniz .

Utanma da yok tabi !



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @murtazagil
M
2 hafta
Çavuş

ne zaman bu teraneleri sıralayacaksın diye merak etmeye başlamıştım... dönek seniiii


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eg2077
C
2 hafta
Yarbay

Toplumca medeniyet konusunda geriye akp değimi ile şahlana şahlana gidiyoruz.



E
2 hafta
Binbaşı

Boş ver,

Sen cevabını aldın. Gereksiz alıntı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @murtazagil
M
2 hafta
Çavuş

yav he he. asena bile sizin hızınızda kıvıramıyor. seçim zamanı pkk terörist ama şimdi özgürlük savaşçısı. nasıl bir döneksiniz anlamadım gitti..




Bu mesajda bahsedilenler: @eg2077