Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
74
Cevap
5492
Tıklama
116
Öne Çıkarma
Cevap: BU SAATTEN SONRA YABANCI YATIRIMCIYI BIRAK YERLİ YATIRIMCI BİLE GELMEZ (5. sayfa)
N
3 yıl
Yarbay

Şahenk borçları nedeniyle sattı. Yurtdışında bulunan mallarını bile sattı.

Nette bunu çok rahat görebilirsiniz.

Yanlış bilgi yaymayı bırakın.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DH | equ*
V
3 yıl
Yarbay

İnsallah hic bir yatırımcı gelmez bu halka müstahak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Nasıl yetmez? Vw neden geri çekti sanıyorsun? Dünya üzerindeki en ucuz işçilik bizdeyken. Şimdi Çin fabrika açıyor diye sevinen garibanlar var. Yazık !

Alıntıları Göster
VW iyi bir anlaşma yapmıştı Türkiye'de işçilik ucuz diye değil adamlar yıllık 40 bin Passat garantisi uzun süre vergi SGK pirimi ödememek falan almışlardı ... Ayrıca Türkiye'de işçilik batı Avrupa'ya göre düşük doğu Avrupa ve Asya'ya göre yüksek hala . 2800 den hesaplanırsa işçilik ücreti o zaman düşük denir ama işveren öyle hesaplamaz işletmeye olan maliyetinden hesaplar onu. 6-7 binden aşağı değil hatta ÖTV'lerde hesaplanırsa işçinin 1 aylık çalışan başına üretim maliyeti oldukça yüksek çıkacaktır. ötv'ler niye hesaplanıyor diyenler olabilir başka ülkede enerjide vergi yoksa SGK pirimi düşükse emeklilik tazminatı yoksa asgari ücret 5-6 bin lira olsa bile orası daha ucuz gelecektir. Türkiye'de bir arabanın üretim maliyeti 3-4 bin maaşlılarla 70 bin liraysa başka bir ülkede 5-6 bin maaşlılarla 60 bin lira pekâlâ olabilir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Haziran 2021; 15:41:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: asderty

https://www.turizmguncel.com/haber/ferit-sahenk-son-3-marinayi-da-satip-sektorden-cekiliyor

Ferit şahenk ve ülker, krizi farkedip, ne var ne yok satıp, dövize çevirip, yurtdışına kaçıran yandaşların en tanınanları.

Hatta rte bile sitem etmişti bunlara. Geçen burda bi arkadaş attı videosunu, sedat Peker bile 2018 yılında, hala akpyi savunduğu zamanlarda bu yandaşlara sitem etmiş. Koç grubu kaçmadı, bizim yandaşlar kaçtı diye.

Eee, adanlar işi biliyor. Ekonomiyi yöneten kişiyi bizzat tanırsan herşeyden ilk senin haberin olur. Yandaşlar vatan değil para sevdalısı. Anında satıp kaçarlar. Daha kimleri görecez bakalım.
Vay be Marinaları lüksemburglular almış. Ülkenin her yeri parsel parsel satılıyor reis bir yandan, birsekilde zenginleşenler bir yandan

Ama garanti bankasının satışını reis istemiş olabilir doları baskılamak için. 1 milyar dolar para geliyor karşılığında da galataport'u vermiş olabilir. 5-10 yıl geçer galataportu da İngilizlere satarlar. Umarım galataport'un yabancıya satış yasağı vardır... Sonrada zaten sıra Suriçine gelir.Ayasofya falan onuda bir şekilde satarlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Haziran 2021; 18:0:32 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Devletinki yeter.

Bu gece bi kararname çıkar; vergi oranı değişir, ihracat yasağı gelir, bi adamı görevden aldım der dolar kuru %20 artabilir ya da azalabilir, yarın sabah herhangi bir ülkeyle bir anda savaş durumuna bile gelebiliriz.

Küçük büyük farketmez, şu anki ortam yatırım için hiç iyi değil maalesef. Elin ülkesinde 20 yıllık plan yapılır, bizde yarın ne olacağını bilen yok.
O dedigin şeyler ufak yatırımcıyı batırır. Sermayesi güçlü yabancılar için o dediğin şeyler fırsat oluşturur. Mesela dolar arttı rakip ufak yerli firmalar batar ama büyük yabancı şirketler ayakta kalır ve tekel olur. Dolar artınca ülkedeki gayrimenkul, otel, marina, fabrikaların degeri düşer satın alma firsati olusur yabancı için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: veterangamer

İnsallah hic bir yatırımcı gelmez bu halka müstahak.
Kupon araziler, marinalar, oteller için neden gelmesin. Üretim için gelmezler sadece



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Binbaşı

Çok yüzeysel ve 1-2 sektör bazında bakmışsın olaya.

Kaldı ki senin dediğin doğru olsaydı şu anda ülkeye yatırımcı yağardı.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MiLLETiNVEKiLi
T
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Çok yüzeysel ve 1-2 sektör bazında bakmışsın olaya.

Kaldı ki senin dediğin doğru olsaydı şu anda ülkeye yatırımcı yağardı.
Senin yukarda yazdığın Marinaların satışında da olduğu gibi zaten belli sektörde olacak bu. Otomotiv , Elektronik ,giyim, market vs sektörlerinde olmayacak.

2020 yılında %19 azalmayla 6.8 milyar dolar dışardan yatırım almış Türkiye ama Çin ve Hindistan rakamları inanılmaz
Çin, 163 milyar dolar ile dünyanın en fazla doğrudan yatırım çeken ülkesi olmuş 
Hindistan'a yatırım 2019'a göre yüzde 13 yükselmiş ve 57 milyar dolar yatırım almış

https://www.indyturk.com/node/307611/ekonomi%CC%87/t%C3%BCrkiyeye-do%C4%9Frudan-yat%C4%B1r%C4%B1mlar-2020de-y%C3%BCzde-19-d%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC-katar-en-b%C3%BCy%C3%BCk-iki-yabanc%C4%B1

Ülkeye yatırım gelmemesinin nedeni hem üretim maliyetinin fazla oluşu yakın maliyetli uretim olacaksa bari daha iyi yönetim olan Romanya Polonya Slovakya gibi ülkelerin tercih edilmesi. Türkiye'de 10 liraya üretilen şey slovakyada 11 liraya üretilse bile orası tercih edilebiliyor çünkü buraya yapılan yatirim ayni zamanda ISID, el nusraya destek olarak görülüyor. Fakat Polonya'da 10 liraya üretilen burda 7-8 liraya üretilirse sermaye Erdoğan'ı, IŞİD'i falan düşünmez gelir burda iş yapar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Haziran 2021; 18:9:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

Şans oyunlarındaki vurgun ohhh birde halk kendi elleriyle veriyor parayı



T
2 yıl
Er

Merhaba arkadaşlar,

Konu ile ilgili Kuruluş aşamasından önce KOSGEB'e kaydolarak belge alımı sağlanırsa, KOSGEB imalat yapacak firmalara 100.000 TL-300.000 TL arası Hibe +60.000 TL ye kadar kuruş desteği Hibesi veriyor.Hizmet sektöründeki firmalar için ise 60.000 TL ye kadar Hibe veriyor. Aman dikkat kuruluşu yapmadan önce e-devletten belgenizi almanız gerekmektedir. Pek çok kişi kullanacağı hibeleri bilmediği için haklarını kaçırıyor.

Türkiyenin her yerine KOSGEB, YATIRIM TEŞVİK,YURTDIŞI PAZAR DESTEĞİ,TARIMSAL KIRSAL KALKINMA VE AR-GE v.b neredeyse tüm teşvik alanları ile ilgili hizmet veren Teşvik Danışmanlık firmasıyız. Konuya ilişkin şartları öğrenmek için bana mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Telefon numarası bırakmanız durumunda dönüş sağlayacağım.
secilkaraoglu1994@gmail.com

http://nsndanismanlik.com



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.