Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
46
Cevap
2903
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Bu kadar hız ile ne yapıyorsunuz
B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese iyi forumlar

Lutfen kimse yazdıklarımı kişisel algılamasın, amacım düşünce şeklime perspektif kazandırmak.

İphone 4s çıktıgından beri iphone kullanıyorum. 5 cıktıgı zaman cok cazip bir teklif ile 5 e gectim, bu aralar telefonumun ekranı (benim hatam) artık calısmadıgı için telefon almaya karar verdim ve fikir edinmek amacı ile forumun bu bolumune geldim.

Ama karsılastıgım manzara beni çok şaşırttı, kendi etrafıma bakınca arkadaslarımın da bu yolda oldugunu gordum.

Ben ipad air aldıktan sonra, telefon cok sasırtıcı gelecek ama sadece telefon olarak kaldı.
Profesyonel uygulamalarım için bilgisayar kullanırım.

Kamera bir tarafa ama arama yapmak, mesaj, internet dışında nedir bu telefonun olayı. NE YAPIYPIyorSUNUZ ARKADASLAR BU TELEFONLARLA . Biri cıkıyor digeri yetmiyor, yavas geliyor. Ne icin yavaş???
Adam telefonları yan yana koymus, whatsupa giriyor. Yeni olan en hızlı, digerleri 1 sn 2 sn arayla giriyor ugulamaya.
1dk sonra giren varmı
Yok
3 sn 5 sn

Nereye aceleniz var, ne skilde işler ile mesgulsunuz anlamıyorum, anlayamıyorum.

Ben mi geri kaldım??
Cok ulke gezmezdim ama amerika dısında bu tarz tuketim odaklı bir telefon ortamı gormedim. Hatta nokianın memleketinde telefon inanırmısınız, sadece telefon.
Mesleginiz, bir hobiniz yok mu?
Adamın gitarı 5 para etmez telefonu ennn son model.
Sporcunun ayakkabı konusu ile alakası yok. Bana bilmeme kac piksel ekranda su kadar da işlemcide diye telefonunu anlatıyor.
Sizinde baska meslek gruplarında vardır boyle ornekleriniz.

Evet apple benim icin 17 senedir vazgecilmez bir eleman. Kendimce sebeplerim var ama en basiti, 17 yıldır hicbir zaman hicbir ortamda beni yarı yolda bırakmadı. "stabilite"

Kimseye ders vermek degil amacım ama lutfen bana benim aklı başında sandıgım arkadaslarıma kadar nufuz eden bu durumu bir anlatın.

Bende gidip en son ne cıktıysa onu alayım.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bu moda yeni çıktı adam her sene son çıkan iPhone alarak bu zamana kadar gelmiş bu sene fiyatlar iyice artınca artık alamıyor diye alanlara saydırıyor. Kardeşim sen her sene son model iPhone kullanırken ben tuşlu telefon kullanıyordum okudum doktor oldum şimdi kendi paramla istediğim telefonu alıyorum diye bana hakaret etme veya akıl vermek haddine değil
Yoruma Git
Yorumun Devamı ®ed - 6 yıl +32
“Herkez” yazan birisini muhatap alamam zaten
Yoruma Git
®ed - 6 yıl +20
sorunun cevabını bilerek yazmışsınız gibi geldi

hız falan kimsenin umurunda değil

eşim dostum arkadaşım dediği insanlara; "bak ben şu şu telefonun son modelini satın alabilim" ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı defected - 6 yıl +14
®
6 yıl
Binbaşı

Bu moda yeni çıktı adam her sene son çıkan iPhone alarak bu zamana kadar gelmiş bu sene fiyatlar iyice artınca artık alamıyor diye alanlara saydırıyor. Kardeşim sen her sene son model iPhone kullanırken ben tuşlu telefon kullanıyordum okudum doktor oldum şimdi kendi paramla istediğim telefonu alıyorum diye bana hakaret etme veya akıl vermek haddine değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

®
6 yıl
Binbaşı

“Herkez” yazan birisini muhatap alamam zaten



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
6 yıl
Yarbay

Çünkü alt modellere verdiğin para çöp oluyor. 3 yıla yakın iphone 6 kullanıyorum. Daha düşük model telefon kullandığımı ve yeni telefon alacağımı var sayalım ucuz diye gidip 2000 tlye sıfır 6 alsam bu kadar hantal bir telefona verdiğim para çöp olur kullanilmicak derecede sorunu yok ama 2000 tlde etmez halbuki gitsem 3000 e 7 alsam 2 yıl daha rahatça kullanırım kasmadan takılmadan. Mantığı bu olayın illaki xalmak zorunda değilsin git 2300 e sıfır gibi temiz ikinci el 7 al tamamdır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Binbaşı

Merhabalar.

Çok Güzel Bir Konuya Değinmişsiniz.

Öncelikle iPhone Macerasına 2007'de iPhone 2G İle Başlayan Biriyim Ve Sıra İle 3GS, 4S, 5S Diye Gitti. En Son Aldığım Cihaz 5S 2013 Yılında Almıştım Sene Oldu 2017 Tam 4 Sene Benim Kahrımı Çekmiş. Allaha Şükür Paramızı Kazanıyoruz Daha Çok Zorlamanın Ne Anlamı Var Diyip Aldım iPhone X Şahsen. Ölmez Sağ Kalırsam 2020'ye Kadar Değiştireceğimi Düşünmüyorum.

Saygılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buhar Abi -- 18 Aralık 2017; 10:10:45 >

D
6 yıl
Yarbay

sorunun cevabını bilerek yazmışsınız gibi geldi

hız falan kimsenin umurunda değil

eşim dostum arkadaşım dediği insanlara; "bak ben şu şu telefonun son modelini satın alabilim" diye hava atmak

herkesin bilinçaltında bu var fakat sorarsan asla kabul etmezler :)

bir de bunların daha ezik modelleri var; ipad'e 79 lira verip uygulama aldım diye karşıma geçip "sen malsın" falan derler. oturup color correction, video editing falan anlatacak halim olmadığından "he" der geçerim.



L
6 yıl
Yarbay

Güzel bir konuya değinmişsiniz. Ben de sizin gibi düşünüyorum. iPhone 8’in yapıp da iPhone 5s’in yapamadığı ne var (normal kullanıcı için)? Apple ürünlerini gerçekten severim ama bu ülkede Apple ürünleri artık lüks oldu. iPhone 5s kullanıyorum. İşimi fazlasıyla görüyor. Gittiği yere kadar devam.

İsteyen istediğini almakta serbest ama israf da olmasın. Yazık!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 18 Aralık 2017; 13:23:23 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O
6 yıl
Yarbay

(Ekleme: mesajımdan birkaç gün sonra açılan şu konu (Apple'ın yavaşlatma itirafı), adeta mesajımın tuzu biberi olmuş;https://forum.donanimhaber.com/iphone-kullanicilari-eski-iphone-modellerini-yavaslatan-apple-a-dava-acti--130502187 )

Hangi modeliydi hatırlamıyorum, yeni çıkacak olan iPhone'un Ram'i 1 Gb mi olacak, 2 Gb mi olacak tartışması vardı, o konuya yazmıştım ne yapıyorsunuz bu ramleri, nereye kullanacaksınız, ne ihtiyacınız var, ne yaparken ram'iniz yetmedi de bu muhabbetlere giriyorsunuz, iPhone'da neyi yapamıyorsunuz da ram yetmeyecek benzeri yaklaşmıştım duruma, sanırım iyi de beğeni almıştı yorumum.

Apple'da bu işler fasa fiso.

Tek gerçek adamlar yazılımsal olarak her yeni telefon çıkışında bir eskisini yavaşlatıyorlar, iki senede bir iyice yavaşlatıyorlar (ki bu 2 senede iyice yavaşlatma nedeniyle ve ayrıca üçüncü seneye kalınırsa telefonun ikinci eli de daha yüksek oranda düşeceği için bu sebeplerden dolayı 2 senede bir değiştirilmesini öneriyorum uzun yıllardır), adamlar için gayet iyi, başarılı ve oturmuş bir taktik.

2014'te iPhone 6 aldım, touch id çatırt diye telefonu açıyor, sonra 6s çıktı, kuzenim 6s aldı, ben hala eski yazılımdayım, iki telefonu karşılaştırdık her ikisi de çatırt diye açıyor telefonu touch id ile, ben 6'yı güncelleyince touch id yavaşlayacak bak görürsün dedim, beraber benim 6'yı güncelledik, o her ikisi de aynı sürede çalışan touch id, yeni yazılım ile 6'da birden bire yavaş yavaş açar oldu ne hikmetse :)

iPhone'da sadece menü geçişleri biraz yavaşlayabilir, takılabilir, yoksa şusu yetmez, busu yetmez, şurası 4 çekirdekli olsun, burası 4 Gb ram olsun demeye gerek yok.
İlk sene çoğu insanın belki de göremeyeceği yavaşlıklar, ikinci sene az da olsa görülebilen ancak kabul edilebilir yavaşlıklar, üçüncü sene hafif hafif patates olmalar, dördüncü sene dökülmeler baş gösterir. 2+2'nin 4 ettiği kadar eminim.

Bunu 2007 yılından beri iPhone kullanan, her zaman 2 senede bir iPhone'unu yenileyen biri olarak yazıyorum (fiyat artışlarından dolayı 2016'da 7'ye geçemedim, ancak şimdi 8'e veya 10'a geçeceğim umarım).





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 25 Aralık 2017; 2:10:50 >

B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Senin etrafinda uzanamadigi cigere mundar diyen bir topluluk olabilir.
Sen ve ailen, akrabalarin bu sekilde insanlar olabilir.
Buna saygim sonsuz ama herkes bu sekilde insan olmak zorunda degil.
Muzikde oldugu gibi hayatin her alanda cok seslilik topluma zenginlik getirir.

Biraz mesajlarinizi okudum, kendi yorumum su sekilde olacak;
Doktor olmussunuz ama(.....) Tanri sizin elinize dusen hastalara



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
6 yıl
Binbaşı

Hocam a11 işlemcili bir telefon ile 5s'i yan yana getirip bir kaç dakika kullanın ve 5s sizi kanser edince anlarsınız o zaman mesaj atmak falan değil mi bu telefonların olayını :)



W
6 yıl
Yüzbaşı

Üstteki arkadaşa katılıyorum, ek olarak eğer elinizde X gibi bir telefona harcayacak ekstra para varsa yatırımı X'e yapmak daha mantıklı. Düşük modeller de öyle çok uygun fiyata değil (sıfır) onun yerine X alıp daha sonrasında temiz kullanıp satmak daha avantajlı oluyor. Gerçi X'i satmaya gerek olmayacak rahat 1-2 sene zaten 2018'de gelen modellerde, S sevmiyorsanız veya SE alacağınız modeller değil. (Apple için)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Yarbay

Adam lafi öyle bir koymuşki bütün forum hoplamiş. Helal olsun bastan sona haklisin



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İphone 5 kullandıgımı belirtmiştim. Bu telefonu tam hatırlamıyorum ama ios 9 da bırakmıstım. Bugun arkadasların iphoneları ile kıyasladık. Benimki hepsinden cok az yavas hatta sok olanlar oldu bu arada yaptıgımız testin detaylarını paylasayım.

Whatsup acılma suresi
Baska telefondan mesaj atınca ulasma suresi
Safari donanım haber giriş hızı
İnstagram acılış hızı
Face acılıs hızı

Bunların hepsini yapınca bizim cocukların da kafası karıstı ne yapıyoruz biz ne diye bunlarla ugrasıyoruz diye!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basarrrr -- 23 Aralık 2017; 18:18:20 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @rayder34 , @Raydr1c
G
6 yıl
Yarbay

Yakın zaman önce ios 11 li iphone 5 ile ios 10 lu iphone 6 plus ( kendi cihazım ) kıyasladım ve hızları aynıydı .

Yani yavaşlıyor falan hikaye



Yavaşlamayı sağlayan şey uygulama güncellemeleri ios güncellemeleri değil . İnstagram filrte özelliği getirdi mesela eaki cihazlarda yavaş açılmaya başladı ..



Yani apple telefonları yavaşlatmıyor uygulamalar geliştikçe telefon zorlanıyor sadece

O yüzden insanlar o bir iki saniyelik hıza önem veriyor çünkü ilerde biliyor ki o aradaki fark açılacak .. ikinci el piyasasını düşünüyor vs vs





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxyg -- 19 Aralık 2017; 0:8:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
6 yıl
Yarbay

Aslında bataryaları eskimese çok yavaşlamıyor telefonlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

“Herkez” yazan birisini muhatap alamam zaten

Adam , "Herkez" yazdı diye cahil sıfatına sahip oluyor değil mi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn


quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

“Herkez” yazan birisini muhatap alamam zaten

Adam , "Herkez" yazdı diye cahil sıfatına sahip oluyor değil mi ?

Guzel kardesim, forumdasim lutfen doktorumuza yuklenmeyelim.

Sonra kusuyor sikayet ediyor.

Kendisi pasif-agresif her turlu lafi soyleme yetkisine sahip, bizim direkt cevap verme hakkimizi elimizden aliyor.



Hastalarina aciyorum hastalarina!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Onbaşı

Vay be ne hallere düştü forum şuna bakın dün gece yazdığım yorum dahil konuya bana binayen cevap yazan kardeşimize yazdığım cevapla birlikte yazdığım iki yorumda silinmiş. Helal olsun bu forum artık bitmiştir böyle bir yönetim olamaz sanki küfür ettik hakaret ettik yazıklar olsun bir zamanların en çok tıklanan forumun şu düştüğü hallere bakın. Yazık gerçekten yazık !



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tam olarak ne yazdin bilmiyorum ama kesinlikle forumun sekli semalinin cok bozuldugunu, yukarida yazdigim cok sesliligin kalmadigini dusunuyorum.



Saygideger doktor arkadasimizin herhangi bir yazdigini sikayet etmedim. Alti ustu once butun yazacaklarini yazmis sonra da sanki biz ona zorla yazdirmisiz gibi bu sekilde yazan bir insana "zaten" cevap vrmeyecegini yazmis.



Ona da saygimiz sonsuz.

Ben hastalarina uzuluyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @melihalbayrak58
_
6 yıl
Yüzbaşı

İp 6 kullanıyorum ve ios 10.3.3 sürümünde bıraktım telefonu bu biraz eksi gibi görünsede benim telefonumun yapamayıp iphone x in yaptığı ve tek kıskandığım hayatımızı güzelleştircek özelliği portre modta foto çekimi ve daha kaliteli kamerası geri kalan özellikler standart benim gibi insta face forum gezen mesajlaşan insanlar için para tuzağı ve ego tatmin yöntemidir bence



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.