Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
30
Cevap
2889
Tıklama
41
Öne Çıkarma
Bu forumdakilerin pek bir şey bildiği yok
C
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Üniversite hayatı ve gelecek planlama konusunda pek bir şey bilmiyor buradakiler. Tercih yapacak arkadaşlar üç beş tane test çözmüş kendini bir şey sanan insanlara inanmayın, sürü psikolojisine kurban gitmeyin. Gidip üniversiteyi okuyan ve meslekleri yapanlarla konuşun. Neymiş hacettepe bilgisayar yazılır mıymış 2k'dan da birkaç üniversite dışında hepsi çöpmüş de falan üniversitenin hocaları yurtdışı görmemiş de orada tıp okunmazmış da burada şu yazılmazmış da. Peki öyleyse tüm ülke olarak hepimizi sırayla 1k yapıp hacettepe'de tıp veya ilk 100 yapıp bilkentte boğaziçinde mühendislik okuyalım.

Yine görmeye başladım benzer mesajlar forumda. İnsanları demoralize etmeye çalışmayın ha ben sizin asıl niyetinizi de biliyorum da neyse. Dünya sizin zannettiğinizden daha karmaşık bir yer ve olay büyük oranda sizde bitiyor. Bunun dışında herkesin hayattan beklentileri amaçları farklı.



Mezun olup iş bulanlara sormanın da faydası yok. Onların zamanı bu zamana göre daha kolaydı. Hele 5 sene sonrası çok daha zor olacak. En mantıklı olan herkesi dinleyip kafanızda bir şeyleri ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı bişey - geçen yıl +16
Öncelikle ne olmak istediğinize karar verin.
Yoruma Git
Yorumun Devamı ozgutozkan - geçen yıl +5
tıp her yerde okunur muhendislik top unide okunur.

top uni disi muhendislik okunmaz.

(hacet ceng top degildir leopar hocam acilen yanlısından donmeli tıp veya odtü eee geçmelid...
Yoruma Git
Yorumun Devamı beymen müdavimi - geçen yıl +4
Y
geçen yıl
Teğmen




< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
geçen yıl
Yüzbaşı

Mezun olup iş bulanlara sormanın da faydası yok. Onların zamanı bu zamana göre daha kolaydı. Hele 5 sene sonrası çok daha zor olacak. En mantıklı olan herkesi dinleyip kafanızda bir şeyleri şekillendirip kendi kendinize karar vermeniz. Kimsenin kafasıyla hareket etmeyin zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
geçen yıl
Teğmen

tıp her yerde okunur muhendislik top unide okunur.

top uni disi muhendislik okunmaz.

(hacet ceng top degildir leopar hocam acilen yanlısından donmeli tıp veya odtü eee geçmelidir kendisi hacet csde harcanıyor leopar hocam)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Tam tersi sektörün gidişatı hakkında en çok onlar bilgi sahibi olmaz mı? Zaten kimse kendi mesleğini tavsiye etmiyor dediğiniz gibi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bişey
İ
geçen yıl
Teğmen

Bu herkes için geçerli bir durum değil, kişinin hedeflerine ve alacağı eğitimden beklentilerine göre değişiklik gösterir. Eğer iyi bir eğitim almak, bu eğitimin sonrasında yurt dışındaki top tier üniversitelere gitmek veya Google, Tesla gibi yerlerde çalışmak ya da ML/AI gibi yüksek matematik ve kaliteli akademik bilgi gerektiren alanlara yönelmek istiyorsanız girebileceğiniz en iyi üniversiteye girmeye bakın.

Piyasada iş bulmak, yazılımcı olmak için herhangi bir üniversiteden alacağınız diploma iş görecektir. Bu hedeflere ve beklentilere göre kendinizi geliştireceğiniz alanlar bile farklılık gösterecektir.
Eğer amaç akademik veya eğitim kalitesi öncelikli ise top unilere girmezseniz büyük hayal kırıklığı yaşarsınız. İnanmayabilirsiniz, taşradaki üniversitelerde ya da 200 binden öğrenci alan özel ünide de iyi eğitim bulmayı bekleyebilirsiniz. Beklentilerle gerçeklerin uyuşmadığını göreceksiniz.
Amaç iyi eğitimden daha çok diploma almak ve iş bulmak ise buna göre Erasmus yapmak, stajlar, networking, sosyalleşme, dersleri biraz boşlayıp sırf kodlamaya yönelmek gibi alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Bu durumda yurt dışında iyi yerlerden doktora kabulu almaya çalışan öğrenciyle aynı çalışmaları yapmanız sizi hedeflerinize ulaştırmayacaktır.



B
geçen yıl
Yüzbaşı

Hocam mesela 5-10 yıldır kimya mühendisliği alanında çalışan bir adam düşün. Bu kişi sana odtü kimya mühendisliğiyle ilgili bu forumdan duymayacağın şeyleri aktarabilir (sallıyorum odtüyü bitirmiş olsun). Ama bu adam zamanında mezun olur olmaz hemen iş bulmuştur, bu konuda zorlanmamıştır, senin de böyle olacağını düşünerek seni yanlış yönlendirebilir veya okuduğu bölümü, üniversiteyi okuyalı çok zaman olduğu için dediği şeyler şu an için geçerli olmayabilir. O yüzden herkesi dinleyip kendi bildiğini yapmak en önemli olanı. Mesela forumda insanlar görüyorum, bölümün hocalarına ve profesör sayılarına varan bilgi veriyorlar. Zamanında oradaki eğitimin iyi olmasını sağlayan hocaların çoğu oradan ayrılmıştır, zaman içerisinde o üniversitenin o bölümünün kalitesi düşmüştür. Mezun olan iş sahibi adam bu durumu bilemeyebilir. Yani demek istediğim kimse tamamıyla yanlış veya tamamıyla doğru konuşamaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ChristoBangalter
O
geçen yıl
Yarbay

Bazı arkadaşlar top üniler dışında mühendislik okunmaz diyorlar ama mesela Baykar'da çalışanlara bakınca top üniler dışındaki okullardan mezun olmuş pek çok mühendis gördüm. Biraz da şans ve kendini geliştirme işi bu iş.



D
geçen yıl
Er

Bu forumdaki çoğu kişinin (ben dahil ) psikolojik desteğe ihtiyacı var . Herkes de az çok anksiyete var gibi duruyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen yıl
Çavuş

top uni dışı mühendislik okunmaz derken neye göre bunu diyorsun sayın çok bilmiş ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MESUT ÖZIL
B
geçen yıl
Teğmen

SENCE



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kuscu94
K
geçen yıl
Yüzbaşı

“Bildiğim tek şey,hiçbir şey bilmediğimdir.”
-Sokrates



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

:
geçen yıl
Yarbay

üniversite tek başına hiçbir şey ifade etmiyor. severek yapabileceğin bir meslek seçip kendini geliştireceksin.

ve üniversitede okuduğun bölümle alakalı bir iş yapmakta zorunda değilsin.üniversite sana öğrenmeyi öğretecek çalışma disiplini öğretecek iş vermeyecek.



R
geçen yıl
Teğmen

Üniversite okuyanın o bölümü tamamen sevmesi lazım yoksa benim gibi sırtınızda onca alttan dersle bırakmak zorunda kalırsınız.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
geçen yıl
Teğmen

tamam



G
geçen yıl
Çavuş

Hacettepe ceng’i kötüleyenlerin birçoğunun gerçekten bölümle alakalı en ufak bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum. Tercih döneminde benim de kafamı az bulandırmamışlardı, haybeye sıkan çok herif var adamın bölümü tıp mesela mühendislikle alakası yok Hacettepe’de mühendislik okunmaz aaağğğbiiii kafasında. İlginç…



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >