Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
90
Cevap
5094
Tıklama
20
Öne Çıkarma
Cevap: Bu Devirde Araba Alınmaz, Alınsa Bile Binilmez (5. sayfa)
G
5 yıl
Yüzbaşı

Alınmaz binilmez bence de bu fiyatlarla ama mecburiyetten artık bizimkisi...

Aslında araç fiyatları ve yakıt pahalı değil dünya sıralamasına göre AMA, bizim genel ortalama gelirimiz dünya sıralaması olarak aşağılarda...hem de çok...

örneğin japonda, para birimi bizden de düşük, 1 dolar 110 yen civarı. 1 dolar 6 tl. Japonya için de 1 lt benzin dolar olarak bize yakın fakat adamların asgari ücretleri 150Bin yen'den başlıyor. Bizim asgari ücret de 2500 tl'den. İşte aradaki koca fark bu bence.



E
5 yıl
Yarbay

Bence geçmiş tarihte ülkeye en çok zararı askeri darbeler verdi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @OrQuN
B
5 yıl
Yarbay

Durduramıyoruz kıçı kırık giriş sınıfı araçlara 120000 verenler var...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
5 yıl
Yarbay

Benim psikolojik limitim alacağın arabanın 6-8 aylık gelirini kadar olması.Borçsuz alabilmen.Rahat binebilmen.
Gelirim çok artmadıkça araba değiştirmem,onun yerine paramı daha akılcı kullanırım.



E
5 yıl
Yarbay

vergisi uçuk yakıt pahalı 1aydır arkadaşım arabasını gerekli olmadıkça kullanmıyor.



M
5 yıl
Yarbay

hızlı ve efektif kalkınma hareketi Atatürkümüz varken olmuştur.1938 sonrası maalesef doğru düzgün gelişme,ilerleme olmamış bence.

elbette şimdi de ileri yönde hamlelerimiz olmazsa gelecekte bu topraklarda yaşayan insanların durumları bizler gibi olacaktır.belki bizden daha kötü durumda bile olabilirler.zaman çok kötü çünkü.



G
5 yıl
Yarbay

Bir sene önce lüks arabalardan Megane 2 ye geçtim, iyi ki de geçmişim, Lpg yi de taktırdım, gerçekten çok az yakıyor, vergisi 88 TL 2004 model olduğu için, parça fiyatı ucuz, bagajı geniş, yol tutuşu iyi.

30-40 binlik araba 200 milyarlık arabanın gördüğü işi fazlasıyla görüyor, çalındı derdi yok, kaza yaptım derdi yok, parça derdi yok, yakıt derdi yok.

En çokta ticari araçların fütursuzca yol kendilerinmiş gibi burnunu yola soktuğunda, aracı çarpacam derdi olmadığı için, hiç acımadan yol vermemesi keyifli, çarparsa çarpsın diyorsun, diğerinde ister istemez geri çekiliyordun, eskiden ticariler özellikle de hata sende ise arabaya bile bile çarpmaya geliyorlardı, yeni veya lüks araç kullananlar ne demek istediğimi çok iyi anlamıştır, şimdi herşey tersine döndü, hiçbirine acımıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 17 Nisan 2019; 16:18:12 >

C
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

Siz hastamisiniz?

Evet telefonum arıza yapti. USB girişi bozuldu ve ekran çıtaları catladi. Gittim teknik servisine verdim 30 dk sonra aldım. Alacağın s9/s10 artık premium her ne ise bozulmayacak mi?

Ayrıca bilgisayar mühendisiyim. Android yazılım yapıyorum. İnanmazsın kendi telefonumda test ediyorum.

Foto/video olayına gelince. Ben hayatımı objektiften bakarak yaşayan birisi değilim. Gitmek istediğim yere giderim, kendi gözümle görürüm dönerim.

Araba olayına gelince, babam çok arabaya binen bir insan değildir. Uzun yol yapan bir insan da değildir. Ben genelde uzun yol yaparım. 2 hafta önce Antalya'ya, Eskişehir'e ordan da İstanbul'a gittim. Ayrıca daha bugün babam artık arabayı değiştirsek mi Volvo S60 falan mı alsak dedi. Şaşırdım açıkçası. Ama bu konu da haklısın. Evet güvenlik önemlidir. Ayrıca Fiesta da hava yastığı var canım benim.

Telefona harcayacagim parayı gezmeye tozmaya harcıyorum. Cimri de değilim. Tüm arkadaşlarım da öyle der. Daha geçen arkadaşıma 15000 TL verdim.

İnsanları tam tanımadan yargılamak veya ön yargıli olmak sanırım çağımızın hastalığı ya da insanlarin kendisini düşük görmesinden kaynaklı bir sorun sanırım.
Bende blok'lu o üye. Muhatap olma boşuna zamanını harcama, blok'la geç.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
5 yıl
Yarbay

Trafikte yardıran lüks araçlar ne yazık ki aynı fikirde değil ama alt-orta tabaka için araç haram kılındı mevcut iktidar tarafından.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Biz bu durumdan hiçbir zaman kurtulamadık. Kaderimiz
kader değildir, bize biçilen senaryoyu kabul ettiğimiz için böyle oluyor.

hak aramak, protesto etmek malesef ülkemizde "anarşiklik, vatan hainliği" gibi görülüyo. mesela binlerce insan yeter ulan bu benzin fiyatları diye protesto etse, kişisel kullanıcılar mümkün olduğu kadar protesto amaçlı benzin almasa vs bu fiyatlar güm diye iner çünkü çok büyük gelir ve vergi kaybı oluşur.

ama bunu organize ettiği düşünülen kişinin hayatını zindan ederler devleti ekonomik olarak zor duruma düşürdüğü için :D

ama halkı zor duruma düşürmek?

kıdem tazminatı çalışmasını herhangi bir avrupa ülkesinde dedikodusunu çıkarsanız o ülke karışır. bizde gık yok.



E
5 yıl
Yarbay

0 dan araç almak çok zor ama mevcut aracı olan insanların yeni araca geçmesi çok kolay sokakta bundan dolayı çok yeni araba var

konuda yazdığınız gibi ölü arabalar bile 2 elde 45 bin olmuş adam 45 bine satıp üzerine biraz ekleyip daha iyisini alıyor çünkü kendi aracı da değerli

Ama sıfırdan alıyorsan işler değişiyor o zaman çok para harcamak gerek

Sonuç olarak olan garibana oluyor.İyi kötü arabası olan etkilenmiyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 17 Nisan 2019; 20:34:28 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.