Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
90
Cevap
5093
Tıklama
20
Öne Çıkarma
Cevap: Bu Devirde Araba Alınmaz, Alınsa Bile Binilmez (4. sayfa)
A
5 yıl
Binbaşı

Niye mi 150 bin liralik araba almalısın?

Ailece uzun yola giderken yüksek hızda kaza yaparsanız anlarsın niye kaliteli araba almak gerektiğini.hava yastığı olmadığı için ailenin bir ferdi ölürse ya da beyin tramvası geçirirse,boynu kırılırsa anlarsın.hayat şehir içinde 40-50 km hızla gitmekten ibaret değil.

6 bin lira maaşınla 800 liralık telefon kullanıyorsan tutumlu değil cimrisin. Sen o dandik telefonunun s9 ild aynı işi yaptığını söylüyor ve buna gerçekten inanıyorsan teknoloji cahilisin. Haaa hayatt yaptığın tek şey bir iki mesaj atmak ve telefonu alo demek için kullanmaksa yani asosyalsen diyecek bir yok.o gm telefonun birkaç ay sonra usb arızası ya da ekran arızası yüzünden garantiye gidince görürüm seni.

İnsan söylemeye utanır ya.6 bin lira maaş alıp 800 liralık telefon kullandığını gururla söylüyorsun.kime yedireceksin ki kendini bu kadar kasıyorsun ?

İnsanların güzel fotoğraf çeken, kaliteli ses çıkaran telefon kullanması lüks değil ihtiyaçtır.insanların 4-6 ve hatta 8 hava yastıklı,sağlam arabalara binmek istemesi lüks değil ihtiyaçtır.sana o araba da lüks.sen en iyisi bisikletle gez 6 bin lira maaş almana rahmen :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Eoudoxias
F
5 yıl
Binbaşı

Sifir araba aliyorsun 2 sene sonra tl bazinda kar ederek satiyorsun ms



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

F
5 yıl
Binbaşı

Takildigim tek nokta telefonu az kullanmak asosyallik mi oluyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbayram5
E
5 yıl
Yarbay

Siz hastamisiniz?

Evet telefonum arıza yapti. USB girişi bozuldu ve ekran çıtaları catladi. Gittim teknik servisine verdim 30 dk sonra aldım. Alacağın s9/s10 artık premium her ne ise bozulmayacak mi?

Ayrıca bilgisayar mühendisiyim. Android yazılım yapıyorum. İnanmazsın kendi telefonumda test ediyorum.

Foto/video olayına gelince. Ben hayatımı objektiften bakarak yaşayan birisi değilim. Gitmek istediğim yere giderim, kendi gözümle görürüm dönerim.

Araba olayına gelince, babam çok arabaya binen bir insan değildir. Uzun yol yapan bir insan da değildir. Ben genelde uzun yol yaparım. 2 hafta önce Antalya'ya, Eskişehir'e ordan da İstanbul'a gittim. Ayrıca daha bugün babam artık arabayı değiştirsek mi Volvo S60 falan mı alsak dedi. Şaşırdım açıkçası. Ama bu konu da haklısın. Evet güvenlik önemlidir. Ayrıca Fiesta da hava yastığı var canım benim.

Telefona harcayacagim parayı gezmeye tozmaya harcıyorum. Cimri de değilim. Tüm arkadaşlarım da öyle der. Daha geçen arkadaşıma 15000 TL verdim.

İnsanları tam tanımadan yargılamak veya ön yargıli olmak sanırım çağımızın hastalığı ya da insanlarin kendisini düşük görmesinden kaynaklı bir sorun sanırım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbayram5
A
5 yıl
Binbaşı

Kamerasını kullanmıyorsan asosyalsin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fb.1907
F
5 yıl
Binbaşı

Tam zıttını düşünüyorum. Ben arkadaşlarımla gezip dolaşırken fotoğraf çekmem telefonla uğraşmam. Sürekli vakit geçiediğim arkadaşlarımla doğru düzgün bir tane fotoğrafım bile olmayabilir. Tek başımayken kullanıyorum telefonu kamerayıda öyle. Bu durumda ben şimdi asosyal mi oluyorum? Tek başına zaman geçirmek mi sosyallik oluyor arkadaşlarınla mı?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbayram5
A
5 yıl
Binbaşı

Yazdıklarının hepsine cevap vermeyeceğim.sen babanı dinle Volvo S60 al.hiçbir şey canından önemli değil.


Elindeki telefonu da çöpe at düzgün bir telefon al.İnsan masaya koymaya utanır.

Hadi iyi geceler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Eoudoxias
M
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

6000 TL ye yakın maaşım var.
Elimdeki telefon 800 TL'lik GM 5plus
Araba, babamın arabası 2011 model benzinli Fiesta. O zaman 0 olarak 29000 TL'ye almıştık.

Ben bu milletin lüks tüketim çılgınlığini anlamıyorum. Elimdeki telefon ile iPhone x ve/veya s9,s10 ve/veya p20,p30 un yapabildiği herşeyi yapıyorum. Ula ne gerek var fazladan 5200 TL vermeye.

Keza Fiesta benzinli de olsa işimi çok rahat görüyor ve uzun yolda hakikaten az yakıyor. Kalkıp neden şimdi 150000 TL'lik araç almaya.

Ya millet hakikaten zengin ya da ben fakirim
6000'den aşşağı geliri olup da hala 100.000 liralık araca binemiyorum diye yakınan adam öküzdür zaten. Neyine lan senin 100.000 TL lik araba.

Bu ülkede asgari ücret alıp da arabaya binemiyorum diyen gerizekalılar var.



F
5 yıl
Binbaşı

Marka takintisi var sizde sanirim. Samsung galaxy s7 aldim turkiyeye geldigi gun hala da onu kullaniyorum. Birak masaya koymayi utaniyordum arkadaslarimin yaninda cebimden cikarip oynamaya telefonları eski olduğu için. Hic kimseye hava atmadim masaya da koymadim. Ondan once iphone 4um vardi ölmüştü artık. Hava atilcak bir telefon mu utanilacak bir telefon mu onu sen daha iyi bilirsin ama ikisinide yapmiyordum. Isterse 20k maas alsin karsimdaki insanin telefonu beni ilgilendirmez kendi tercihidir. Bin liralık telefon işini görüyorsa değeri 3.5 bin liral olan telefona 7.5 bin lira verip almak neyin kafasi? Siz niye bu kadar taktiniz hayret ettim açıkçası. Su anda telefonum isimi goruyor. Degisim zamani gelince de gidip xiaomi alacagim. Iphone kadar performansli ve yari fiyatina.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbayram5
A
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

Karınız toplu taşımada milletle nerdeyse kıç kıça,üst üste giderken içiniz rahat ediyor mu? Sizin gibi memur çift olmaz olsun.Allah size ne güzel konum vermiş hala işçi sınıfı gibi yaşıyorsunuz.kızınız da olur oğlunuz olmazsa tüm servetinizi damadınız çatır çatır yer.siz toplu taşımada milletin ağız kokusunu,sigara kokusunu çekmeye devam edin memur çift.
Dostum acilen incelenmen gerekiyor psikolojik olarak.Benim yazdiğima ve diğerlerine verdiğin cevaplara göre...

Benim durumum özelinde konuşacaksak eğer, evim eşimin çalıştığı kurumun karşısı hemen, yürüyerek gidip geliyor. Ha dediğin gibi olsaydı eğer, ben eşimi gerekli yerde gerekli tepkileri verebilecek,haklarını savunabilecek bir insan olarak tanıdım, ne yapacağını da yapmayacağını da iyi bilirim.

Sokaklar da sapıklarla dolu, buna göre sen kendi eşini evden çıkarırsan adam değilsin derler, hem de bile bile...

Yarın bir gün kızın olur da sokağa çıkarırsan da ne olabileceğini kendi zihniyetine göre düşünüp, ona göre yaşarsın umarım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlkseee -- 17 Nisan 2019; 2:45:17 >

X
5 yıl
Yüzbaşı

Sistem.dioki zenginsen araba al bin degilsen istanbulkart



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

E
5 yıl
Yarbay

Emrin olur paşam.

Hemen yarın sen istediğin için gidip iPhone x ve yanina Huawei p30 alacağım.

Üstüne gidip Volvo S60 da değil S90 alacağım.

İnsanliktan öte prestij önemli tabi.

Hayırlı geceler.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbayram5
G
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Atatürk zamanında 1920 den 1950 ye menderes gelene dek kalkınma ve refah olmuş sonrasında gelen tüm iktidarlar sağ çoğunlukta olmak üzere buranın bir 3.sınıf ortadoğu ülkesi olduğunu yaşatmış bizlere. Siyasal islamdan ayrılmadığımız sorgusuz biat kültürüne hasıl olmaktan ayrılmadıktan sonra bu düzen böyle gider düzen değişir düzülen değişmez.
1950 ye kadar olan gelişim zaten Atatürk sayesinde oldu. Sonrasında ülkenin başına işe yarar birisi geçmedi. Sağ sol kavgası yapmaktan ne halk birbirine tutunabildi ne ülke rayına oturabildi. Başa geçenler ya tamamen işlevsiz kaldı ya da daha kötüsünü yaptı. Aslında bakarsak hala daha ülkenin kurulduğu o ilk yıllardan kalan sorunlarla uğraşmaya devam ediyoruz. Hala daha çözüm bulunabilmiş değil. O dönemlerde ülkenin yeni kurulmasının da etkisiyle bu taraflaşmanın etkileri hissedilir değildi ve buna sebep olabilecek kişilere taviz verilmiyordu. Bir nevi izin verilmiyordu. Ama bu durum ortadan kalkınca sorunun hala çözülememiş olduğu da gün yüzüne çıktı.

Bu ülkede asıl sorun, halkın kutuplaşmasının önüne geçememek. Ancak kimse buna çözüm aramıyor. Herkes bir tarafı ezmenin derdinde. Bu ülkede kutuplaşma devam ettiği sürece ve buna sebep olan şey/şeyler çözüme kavuşturulmadığı sürece bu ülke hangi yönetim biçimine, ideolojiye, anlayışa sahip olursa olsun bir şey değişmeyecek. Sanki bir ülke değiliz, iki düşman ülke iç içe geçmiş gibi davranıyor herkes.

O yüzden artık insanları sağcı solcu diye ayırmayı bırakıp objektif olarak bakmak lazım. Başa gelenin sağı solu olmadığını anlamamız lazım. Bunu anlayabilirse herkes bu ülkede problem kalmaz.



Ü
5 yıl
Yarbay

Yatıp kalkıp tüm sistemine ve gazının ucuz olmasına dua edelim,eğer o sistem olmasa araba satışları epey düşerdi gibime geliyor,herkes toplu taşımaya hücum ederdi.



M
5 yıl
Yüzbaşı

Bisiklete binmek medeniyet göstergesidir.
Ayrıca iklim değişikliğine daha ne kadar kulağınızı tıkayacaksınız?

İnşallah karbon vergisi bize de gelir. Adına vergi denmesi bile yanlış, ceza olmalı. İnşallah akaryakıt ve araba fiyatları 100 kat zamlanır. Yoksa akıl edeceğimiz yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Blackrz
M
5 yıl
Yüzbaşı

O Hollanda nasıl o hale gelmiş bir araştırın bakalım.
Ayrı yola falan da gerek yok. Sağ şeridi sahipleneceksiniz. Arabada gider gibi gideceksiniz. Kanunlar bu hakkı veriyor. Kimse göz göre göre birine arkadan çarpmaz. Sığıntı gibi gitmekten oluyor bunlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Vaz
M
5 yıl
Yüzbaşı

Doğru tespit. Avrupa'dakilere bir bakın bakalım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lordplanett
O
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Araba alamıyorsanız motora binin


Şaka şaka linç etmeyin hemen
biniyoz zaten , onu bile ayrıştırdım , 1 ekonomik motor 2 keyfi motor , zor günlerde ekonomik olana :D bol günlerde race olana biniyoruz,



P
5 yıl
Yüzbaşı

hocam bu konuda haklısınız ne zaman evden dısarı cıksam arabayla 50 lira gaz 50 lira benzin derken kafadan 100 tl gidiyor dışarı çıkıyosun ulan ne yapsak ne yapsak dıye dolasırken kafadan bır 100 daha gıdıyor parçalanıyoruz 3. arabayı alayım dıyorum ıkıncı ele bir bakıyorum 200.000 bini aşkın astra j hasar kayıtlı 60.000 tl ye satıyolar golf 7 alayım dıyorum 100.000 tl a 180 alıyım dıyorum oda el yakıyor.



M
5 yıl
Yarbay

Paran yoksa öyle tabi.

Asgari ücretle gidip yüz binlik araba on binlik telefon alınmaz.

675 liraya aldığım telefon 5.5 inç ekran 4 gb ram 64 gb hafıza ve 8 çekirdek işlemci ile benim için 15 bin liralık telefondan farksız. Aynı işi görüyor
Kamera konusunda geri kalabilir ama fotoğraf çekmiyorum fazla, nadiren yani. Bu da beni asosyal yapıyorsa sıkıntı değil.
Telefon israf geliyor bana, 8 bin maaşım da olsa bin liradan fazlası telefona verilmemeli diye düşünüyorum. Araba dersen satın alabileceğim en pahalı arabayı almak lazım bence. Telefonu iki sene sonra çeyrek fiyata satarken araba değerini korur. Aynı şey değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >