Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
12500
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Brezilya'da üniversitede okumak. (2. sayfa)
C
3 yıl
Yüzbaşı

@Paperclip hocam durum nedir ne yaptınız




Bu mesajda bahsedilenler: @Paperclip
E
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mesmerizeme

Selam,
İnanır mısın hiçbir foruma üyeliğim yok ve sadece bu soruna cevap yazabilmek için bu siteye üye oldum. Üniversitede nasıl bir çanta kullansam diye ararken Brezilya'da üniversite başlığı karşıma çıkınca gözlerim açıldı

Neyse konuya giriyorum
Anladığım kadarıyla Brezilya'da kısa bir süreliğine bulunmuşsun. Eğer uzun süre kalmış olsaydın oranın neden yaşanamayacak bir ülke olduğunu anlardın. Değişim öğrencisi olarak 11 ay 17 gün boyunca Paraná eyaletinde yaşadım ama Brezilya'nın her köşesini gezdim ve gördüm ama üniversite São Paulo'da olduğu için sadece o bölümü anlatacağım.

São Paulo gerçekten muhteşem bir şehir ve oraya bayılmadım dersem büyük bir yalan söylemiş olurum. Rua 25 de Marçodan tut da Liberdade'ye, Avenida Paulista'ya görüp de tutulmayacak biri olamaz zaten. Hayat inanılmaz derecede pahalı, água sem gas dediğimiz Türkiye'deki yarım litrelik suya nereye gidersen git Türkiye'nin üç katı kadar para ödersin, bu bile bir kıyaslama sebebi. Maddi durumu iyi birisiyim ancak Brezilya'da Levi's tan alışveriş yapmak bir hayal gibiydi, elektroniği de bir o kadar pahalı. Senin de durumun iyi sanırsam ama parasal sorunları çözsen bile insanlarla olan sorunu pek çözemeyebilirsin. São Paulo bir Rio kadar olmasa da ürpertici bir yerdir, soyguna uğraman çok mümkün. En lüks mahallede (Liberdade diyebilirim sanırım) merkezde yaşasan bile başına her şey gelebilir çünkü çok yakınında mutlaka bir kenar mahalle dediğimiz favelalardan vardır. Ben İstanbul'dan çıkıp gittiğim için şahsen bir sıkıntı yaşamasam da suç oranı oldukça yüksek. Kısa süreliğine gittiğinde eğlenmiş olabilirsin ama onların eğlence hayatına bakış açısı, kültürlerinin değişikliğine ayak uydurabileceğini sanmıyorum, hele ki Türk birileri ile yaşarsan. Almanya'da yaşayan Türklerden farkın kalmaz, ben tam bir Brezilyalı olmuştum ama onun için Brezilyalılar ile yaşamak gerek. Her şeye rağmen benim çok param var, en iyi mahallede yaşarım ve güvenliğimi bir şekilde sağlarım dersen en büyük sıkıntıya gelebilirim.

Eğer birazcık araştırdıysan her okulun kendi sınavını yaptığı VESTIBULAR ve genel sınav olan FUVESTten haberin vardır. Anadilim kadar akıcı Portekizce konuşabiliyor ve sıfır hatasız çok rahat bir şekilde yazabiliyorum, hatta birçok çevirmenlik teklifi aldım ama ben bile kendime bu sınavda güvenmiyorum. Öncelikle, matematik geometri fizik kimya ve biyolojiyi Portekizce terimleriyle beraber iyi bir şekilde öğrenmen gerek, USP Türkiye'de Boğaziçinden daha ulaşılamaz bir üniversite, çünkü önünde Türkiye'den çok daha fazla rakip olacak. Bu dersleri lise hayatında ne kadar iyi öğrendiğinle alakalı. Sonrasında da tüm terimleri Portekizce olarak öğrenmen gerek. Cursinho dedikleri liselerde dershane gibi eğitimi tercih edebilirsin ama ona sıfırdan bir yıl vermen gerek, 4 ayda da ancak hayatta kalmayı başaracak kadar Portekizce öğrenebilirsin deneyimle doğru orantılı olarak söyleyeyim. Dil, gramer olarak Türkçe ya da İngilizce ile uzaktan yakından alakalı değil. Ben çok iyi İngilizce de biliyorum, bu konuda şüphen olmasın. Bir yıl içinde dili zar zor toparlarsın hatta bir Türk ile yaşarsan ve evin içinde Türkçe konuşursan bir yılda öğrenmen bile imkansızlaşır. Para USP'de geçerli değildir, onun bir altındaki okul UNICAMP için de geçerli değildir, sadece bilgiye bakılır ve devlet üniversitelerinde eğitim tamamen ücretsizdir.

Ben sana gerçekleri anlatıyorum, eğer okumak konusunda ısrarcıysan buyur şansını dene derim, Brezilya rüya gibi bir ülke ama oturmamış çok sistemi var. Bence hayal kurma, lisans eğitimini burada al master için oraya git, İngilizce master şansın da var.

İyi günler.
Kral adamın hevesini kursağında bıraktın :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Paperclip

Denklik olayı önemli evet. Aynı zamanda daha önce denildiği gibi dünyanın en iyi ilk 200 üniversitesi arasında(tabii her kurum farklı bir değerlendirme yaptığından bazen ilk 100 oluyor). İlk iş yarın denklikle alakalı olarak araştırma yapacağım. Zaten şöyle bir şansım var, Brezilya güney kutbunda olduğundan burada yaz iken orada kış. Yani eğer Brezilya'ya gidersem de 6 ay beklemem gerekecek. Yani benim karar verme sürem Türkiye üniversite tercihlerini yaptıktan sonra üniversiteye kayıt işleminin son gününe kadar.

Yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Tabii ki daha çok yardım&öneri varsa kapım açık :)
Hocam odtünün bünyesinfe olan sıralama kurumu var urap diye orada ilk 500’de ise denkliği var üninin

edit: şimdi farkettim 2013 yılında atıldığını mesajın :) çoktan mesleğe başlamışsındır bu zamana





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5C4619C1 -- 29 Ekim 2020; 11:55:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bana yıllarca gerek özel mesajdan gerek buradan mesaj atılmış. Cevaplıyorum topluca: Hala Türkiye'deyim. Brezilya'ya okumaya gitmedim. Bundan dolayı atılan mesajlara da yardımcı olamıyorum



H
3 yıl
Çavuş

Brezilya'da endüstri mühendisliği okumak:

https://www.youtube.com/watch?v=Q9So98NqhnA&feature=youtu.be

ilgilenenler faydalanabilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.