Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
25945
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Boyası kalkmış duvar ve çift taraflı bant
L
9 yıl (128 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.Duvara ince mdf tablo asmak için tablonun içinden çıkan çift taraflı bantları kullandım.Ama tabloyu tutmadı.Çıkarmak istediğimde bantların bir kısmı çıktı,bir kısmı duvarın boyasını söktü,bir kısmı da siyah siyah kaldı duvarda.
Öncelikle bu duvarı nasıl düzeltebilirim? Uygun renkte boya alıp sadece kalkan yerlere uygulasam olur mu? Kiracıyım mutlaka eski haline getirmem lazım. Bir de bu çift taraflı bantları duvardan nasıl sökebilirim?



U
9 yıl (160 mesaj)
Er

duvara zımpara yaparak klaan parçaları çıkarabilirsin. Sonrasında duvar alçı zemin ise zımpara yaptığın yerelere alçı astarı vurman lazım yoksa boya tutmaz, sıva ise direk boya ile boyayabilirsin.

Lakin yer yer duvarı boyicaksan aynı renkte boya alsan bile sırıtıcaktır bu yüzden komple boyaman lazım odayı :)



L
9 yıl (128 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim zımparayı deneyeceğim. Ama zemin alçı mı sıva mı bilmiyorum. Duvar sıfır daire duvarı :) boyası kalkan yerlerde 1-2 mmlik kat farkı var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
9 yıl (160 mesaj)
Er

eğer duvar kaymak gibiyse alçı çekilmiş zemindir, pütürlü ise sıvadır.




Bu mesajda bahsedilenler: @littlehill
B
9 yıl (8063 mesaj)
Yarbay

Bant duvarda kalsaydı ve boyayı soymasaydı(kat farkı var yazmışsınız) spatulayla bant kalıntılarını iyice kazıdıktan sonra sentetik tinerle yapışkanlarını alırdınız. Duvarda spatula izi(grilikler) kalırsa bir kat rötuş bile yeterdi.

Duvar boyası kirlenmişse rötuş boyası sırıtır. Hava kirliliği olmayan yerlerde, sigara içilmeyen evlerde boyasına göre tek kat boyanın kapattığı bile oluyor. Bazı duvarlara üç kat boya vursan yine kapatmıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.