Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
599
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BOMBA İDDİA! AMD Zen3 İşlemcilerin 5nm+ Mimarisiyle Üretileceği İddia Edildi
S
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Taiwan merkezli Digitimes'ın haberinde geçen ifadeye göre; TSMC 2020'nin 4. çeyreğinde 5nm FinFET yerine 5nm+ mimarisiyle yoğun miktarda işlemci üretimine başlıyor.

Haber Linki:https://www.digitimes.com/news/a20200528PD200.html


Paralı üyelik sahibi olanların haberlerin detaylarına ulaşabildiği sitenin ilgili haberini bildiren 'Emekli Mühendis' kullanıcı isimli Twitter şahsiyeti, iddia konusu olan mevzuyu bizlere aktardı.


@chiakokhua nam-ı diğer "Emekli Mühendis"in ilgili tiviti:https://twitter.com/chiakokhua/status/1265956411755790336?s=20



Bilindiği üzere, AMD'nin yol haritasında Zen3 4000 serisi işlemcilerin 7nm mimarisiyle üretilmesi planlanıyordu. Ender gelişen osasuna ataklarını andıran Intel'in hamleleri AMD'yi ürküttü mü bilinmez, birkaç gün önce beklenmedik bir hamle ile Matisse serisinden üç işlemcinin makyajının tazelenceği haberi gündeme düştü.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Digitimes'ın haberine göre; TSMC 2020'nin dördüncü çeyreğinde 5nm+ mimarisiyle yüklü miktarda işlemci üretimine başlayacak. AMD'nin TSMC'ye para musluğunu açtığı, buna sebep olarak AMD Intel'in 10nm litografisinde işlemci üretimine geçmeden piyasadaki yükselişini muhafazayı amaçladığı iddia edildi.

Eylül/Ekim ayında piyasaya sürülmesi umulan Ryzen 4000 serisi işlemcilerin bu gelişme sonrasında 2020'nin sonlarına doğru ya da 2021 Ocak ayındaki CES'te görücüye çıkması bekleniyor.

Şunu hatırlatmakta fayda var; haber konusu "iddialara ve söylentilere" dayanıyor. Lisa Su'nun AMD Bernstein Stratejik Kararlar Konferansı’nda yaptığı konuşmada 5nm vurgusunda, üretilecek işlemcilerin, masaüstü işlemci modellerine göre üretim kolaylığı sebebiyle önce mobil platformlarda görücüye çıkacağını söylemesi iddiaları duyunca heyecanlananları ihtiyatlı olmaya sevketti.



D
4 yıl
Binbaşı

Mobiller 5mm olur, masaüstü ise 7nm.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.