Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
10124
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bölüm Kuralları
Etiket : #Vurgulu
R
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bölüm Kuralları



1-TCK gereği illegal içerik olduğu bilinen ve kabul edilen key, emu ve şifre kırmaya yönelik diğer unsurlar ayrıca bunlar için gerekli yardımcı yazılımları istemek, isteyene yardımcı olmak, pm den bilgi vermek dolayısı ile forumumuz üzerinden bu tarz bilgi alışverişinde bulunmak kesinlikle yasak ve ceza sebebidir. Bu tarz girişimde bulunan üyelerimiz sorgusuz sualsiz banlanacaklardır

2-Bizim forumumuz bilgi platformudur. Bu forum legal olan her türlü bilgi paylaşımına açıktır. Ancak illegal olan şeylerin illegal olduğu bilgisi de verilmektedir. Dolayısı ile bazı konularda bilgi veriliyor olması o konuyu desteklediğimiz veya onayladığımız anlamına gelmez. (örnek olarak : bir uydu alıcısının yazılım ile şifrelerinin kırıldığı ancak bunun kanun dışı bir hareket olduğu bilgisi)

3-İlgili konularda DonanımHaber forum yöneticilerinin müdahale yetkisi sınırsızdır. İllegal içeriğe sahip mesajlar yönetim tarafından silinecektir ve silinen mesajların hesabı üye tarafından sorulamayacaktır.

4-Gözden kaçan veya geç müdahale edilen mesajlardan DonanımHaber forumu ve yöneticileri sorumlu değildir. Kanun dışı harekette bulunan üyeler bu hareketlerinden kendisi sorumludur,

5-Bölüm içerisinde arama yapmadan konu açılmayacaktır. Lütfen üst konuları takip ediniz...

6-Forumumuz genelinde geçerli olan firma karalama yasağı bölümümüz içinde geçerlidir. Hiçbir şekilde firma karalaması yapılmayacaktır. Belli markaların belli modellerinde sık karşılaşılan problemleri bildirmek ile marka berbattır sakın almayın demek arasındaki farkı lütfen ayırt edelim.

7-Forum genelinde olduğu gibi bölüm içerisinde de zamandan veya kanundan kaynaklanan ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli kural düzenlemesi, ilave veya eksiltme yetkisi DonanımHaber forum yetkililerindedir...

bahsi geçen sistemlerin neden yasak olduğunu açıklayan maddeler ve tck daki yeri siz sayın üyelerimize bilgi olması açısından aşağıya yazılmıştır...

T.C.K.
12 Ekim 2004 tarih ve 25611 Sayılı Resmi Gazete. (Sayfa 57)

ONUNCU BÖLÜM
Bilişim Alanında Suçlar

Bilişim Sistemine Girme
MADDE 243. - (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir.
(2) Yukarıda ki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.
(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hğkmolunur.

Sistemi Engelleme, Bozma, Verileri Yok Etme Veya Değiştirme
MADDE 244. -
(1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Bir bilişim sisteminde ki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşlarına ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(4) Yukarıda ki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlanmasının başka bir suç oluşturmaması halinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasına hükmolunur.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.