Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 13 misafir, 2 mobil kullanıcı
70297
Cevap
4414923
Tıklama
37
Öne Çıkarma
Cevap: BMW 3 serisi (F30) (3454. sayfa)
Z
3 yıl
Teğmen

Selam arakdaşlar F30 aracıma full Harman Kardon ses sistemi yaptıracağım (7 Mid, 7 Tweeter, 2 Koltukaltı subwoofer, Amfi). Baya araştırdım piyasayı çok fazla fiyat aralığı var yapan yerlerde. Ayrıca araştırınca Aliexpress'de bile çıkıyor full F30 Harman Kardon set ve birebir aynısı (tweeterlar, mid speakaer vs vs). Şimdi ben piyasada bu işi yapanların Çin'den getirmediklerini orjinal Harman Kardon ekipmanları kullandıklarından nasıl emin olucam?? Bi yol yordam gösterir misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yüzbaşı

Ucuz olan ürünler Çin malı olanlar. Kendiniz alıp montaj yaptırsanız da aynı fiyata gelecek.
Ön konsolun kesilmesi ve arka kapılara yuva+ köprü gerekiyor.
Orjinal Harman için nerdeyse 2-3 katı fiyat gerekiyor. 15-20bin arası fiyat çıkabilir.

Gerçek harman hoparlörlde arka pandizotlar da olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zırtapod
Z
3 yıl
Teğmen

Evet güzel özetlemişsin, baya araştırdım her şey net aslında yapılacaklar olarak, ama satılan speakerların orjinal olduğu nasıl bilicem orası hala muamma benim için. Bmw marka kutusunda, hoparlörün arkasında BMW logosu var vs vs ama bunlar ispat olamaz. Aliexpress'de satılan tweeter üzerindede BMW logosu var


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mteke
B
3 yıl
Teğmen

Aliexpress üzerinden hk koltuk altı bası aldım, bende başlarda karamsardım orjinal hk dinlememiş olmama rağmen ben kaliteli buldum. Baslar gayet net ve tok. Speaker konusunu bende merak ediyorum farklı markalar var b&o b&w gibi. B&o açık ara videolarda daha net gözüküyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zırtapod
M
3 yıl
Yüzbaşı

Aliexpress çin malı ürün satıyor, yani sattığı ürünler Çin'de üretilen ürünler. E-Bay'den Letonya veya Romanya gibi ülkelerden aldığında daha sağlıklı olabilir.
Gürcistan'da Nihat Usta vardı, bu ürünleri getiriyor.

Yakın zamanda bir arkadaşıma Avrupa'da pert olan bir araçtan çıkan H/K sistem takıldı. Gerçek sistemde aracın tüm döşemeleri kalkıyor.
Mesela amfisi çok büyüktü.

Belki çin malı ürün çok kötü ses çıkarmayacak ama ustalar ali'den 2-3 k'ya aldıkları malları 7-8k'ya satmaya çalışıyor değil mi?



M
3 yıl
Teğmen

önler 225/45/18, arkalar da 245/40/18 olacak şekilde kışlıkları taktırdım ama run flat değil lastikler. hepsine 32bar hava basıldı bana az gibi geldi de sizlere de sormak istedim. bu hava basıncı normal mi sizce yoksa uzun yola çıkmadan önce düzelteyim mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yüzbaşı

Surucu kapısında yazan lastik basınc degerlerinize baktınız mı?
orda yazanı basmanız uygun olur,

aklımda dogru kaldıysa onler 34 arkalar 35 diye hatırlıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mangala
G
3 yıl
Yüzbaşı

Ali expressten bende satın almayı düşünüyorum yalnız arka kapılara ve pandizota çok da gerek olmadığını düşünüyorum sonuçta stereo sistemlerde esas olan sahnelemedir yani arkaya koyulacak olan hoparlörler sadece sesin miktarını artıracaktır.Aliexpress de satılan HK ürünlerin birçoğu çok düzgün ve güzel çalıyor.Orjinal Harmanlı araçla yan yana dinleseniz bile farkını anlayamazsınız.

Harman dediğiniz sistemde zaten vasat kalitede hoparlörlerle o hoparlörleri çaldıracak minimal bir amfinin kombinasyonuyla oluşturulmuş bir sistemdir.Ona verilecek para ile çok daha üst seviye çalan bir sistem toplanır.Yani opsiyon olarak sunulan bu donanım çokda alınan ücreti hakeden bir sistem değildir.Amfisi zaten yukarıda bahsedildiği gibi kocaman değil bir avuç kadardır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zırtapod
Z
3 yıl
Teğmen

Walla hocam emin değilim, hala araştırıyorum. Gerçek harman kardon dinleyip test etmeden karar verilmez bence. Harman kardon koltuk altı basını eline aldığında bile ağırlığı vs kendini belli ediyorç Mutlaka çinde satılan çakma hoparlörlerde kkalite farkı vardır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Smtboz
M
3 yıl
Teğmen

sürücü kapısında yazan değerler run flat için değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Santini.737
A
3 yıl
Çavuş

merhaba, yarın 2015lci luxury line plus f30 alacağım nasipse. Harman kardon dışında ekstra birşey yok sanırım. Nelere dikkat etmeliyim , ses sisteminin orjinal olduğunu nasıl anlarım yada nereye bakmalıyım yardımcı olabilir misiniz ..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
3 yıl
Binbaşı

Şasi no'sunu sorgulatın mutlaka orada gözükür




Bu mesajda bahsedilenler: @atari800xl
G
3 yıl
Yüzbaşı

Orjinal Harmanda Arka kapı döşemelerinde tweeter,arka pandizotta hoparlör ve torpidoda ekranın arka tarafında hoparlör olması gerekir.Ayrıca hoparlörler gri renklidir.Teyp den ses ayarları menüsünde de Logic 7 aktif/deaktif etme seçeneği bulunur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @atari800xl
S
3 yıl
Er

Arkadaşlar selam, 2013 model 3.20i ED aracım var, yakınlarda 90bin bakımı yaptırmam gerekecek.
F30 kasalar için 90bin bakımının kapsamı hakkında bilgi sahibi olan kimse var mıdır? Şimdiden teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Yüzbaşı

Selamlar, ilk defa isofix çocuk koltuğumuzu taktım. Gerçekten ne kadar zormuş bizim araçlarda iki minder arasındaki demiri bulmak ve koltuğu takmak.. Bir de koltukta deriyi çizdim takarken. Yani çocuk koltuğunun tipiyle mi alakalı diye düşündüm ama diğer şirket aracımıza aynı koltuğu (corolla) takmam 1 dakika sürmüyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

S
2 yıl
Yüzbaşı

Runflat olması basinc degerini etkilemez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mangala
M
2 yıl
Teğmen

lastikçi öyle söylemişti, ondan dolayı da 29 değil de 32 yaptı. peki düzeltmek gerekir mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Santini.737
A
2 yıl
Yüzbaşı

genel 90 bin bakımı diye özel bir şey yok,
araç tesisat, borular vs kontrol edilmeli
devirdaim kasnak, v kayış kontrolü buji değişim zamanı geldiyse buji değişimi , krank kasnak kontrolü, genleşme kap kontrolü, aracın ikaz verdiği bir husus var ise onlara bakılmalı




Bu mesajda bahsedilenler: @Spectacularss1
S
2 yıl
Yüzbaşı

Surucu kapısındaki degerlerinize baktınız mı?



B
2 yıl
Yarbay

Merhaba herkese

İlk kez F30 sahibi oluyorum. Araç 2017 model, merak ettiğim ve anlayamadım iki kısım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1) Sağ ön kapıdan en ufak bozuk yolda tıkırtılar geliyor. Sanayide döşemeyi söktürdüm, herhangi bir sorun görülmedi. Sadece kilidin oraya baskı uygulayıp vurunca sesin gelmediğini gördük. Kilidin değişmesini tavsiye etti usta ancak yoldayken kilidi tutsam da o ses yine geliyor. Kilidin metal gövdesinde (çubuğunda) mi boşluk var acaba?

2) Marş basacağı ana yakın marş sesinden hemen önce bir metal sürtme ya da çarpma sesi gibi bir ses geliyor. Bunu anlayamadım, bir usta kayıştan olabilir dedi ancak araç henüz 44 binde. Mantıklı mı, yaşayan var mı?

Teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.