Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
503
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BMW 2 Serisi (F22, F23)
F
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Baktım fakat bu model ile ilgili bir konu başlığı bulamadım.
Bu seri ile ilgili bir başlığımız olsun.

Ben de 2.18i M Sport kullanıyorum. İlk soru benden gelsin.

1. vitesten 2. vitese geçişlerde bariz bi şekilde vites geçişi hissediliyor (sarsıyor), hangi modda oluşu fark etmeksizin. DSG şanzumanda bir kere bile vites geçişi hissetmemiştim. (A3 Sedan'da).
Benim araçta mı bir sıkıntı var, yoksa şanzumanın genel karakteristiği mi böyle bilemedim ama rahatsız ediyor açıkçası.
Araç daha 23Binde.

Var mı benzer problemi yaşayan? 1 ya da 3 serilerinde bile olabilir bu durum, bilemiyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 5 Ocak 2020; 22:18:59 >

G
4 yıl
Çavuş

Ben de 2.18i coupe kullaniyorum.DSG den gectim. yokus inislerde DSG gibi sacmalamiyor. Soylediginiz gibi bir problem ben hic yasamadim.Dikkatimi cekmedi ya da.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yüzbaşı

Düşük hızlarda ve yağ soğukken geçişleri hissedersiniz ama gaza biraz fazla basarsanız geçişleri az hissedersiniz dsg çift kavramalı yapıya sahip olduğu için sonraki vitesi hazırda bekletmektedir ve geçişleri neredeyse hiç hissettirmez o yüzden tork konvertörlü bir şanzımanla kıyaslamak çok da doğru değil zf de biraz hissediliyor :) km çok düşük herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum ama şanzıman adaptasyonunu sıfırlatıp bir de öyle deneyin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Yüzbaşı

yeni evliyim direk suv almaktansa bi kaç yıl böyle tek kapı 2 copue alayım sonra satar sınıf değiştireyim diyorum ama hiç yorum yok.

ikinci el durumu nasıl ve kullanıcı yorumlarınız nedir .rahat mı konforlu mu sürekli gazlayan biri değilim ama ara gazlamalarda üzer mi yardımcı olur musunuz. bir de 2016-2017 olanların fiyatları ne seviyede alınmalı şişik fiyatlarla uğraşmak istemiyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: pacasi_camurlu

yeni evliyim direk suv almaktansa bi kaç yıl böyle tek kapı 2 copue alayım sonra satar sınıf değiştireyim diyorum ama hiç yorum yok.

ikinci el durumu nasıl ve kullanıcı yorumlarınız nedir .rahat mı konforlu mu sürekli gazlayan biri değilim ama ara gazlamalarda üzer mi yardımcı olur musunuz. bir de 2016-2017 olanların fiyatları ne seviyede alınmalı şişik fiyatlarla uğraşmak istemiyorum
İkinci el fiyatları şu anda uçmuş durumda bütün arabalarda olduğu gibi. 180-190 bin istenen arabalara şu anda 220 230 istiyorlar. O yüzden tercih sizin.

Rahatlık ve konfor derseniz, 3 serisine de Audi A4'e de binmiş birisi olarak söyleyebilirim ki, BMW'nin süspansiyonları konfor ve rahatlıkta asla üzmez ve bu modelde de değişen birşey yok. Yol hissiyatı spor bir arabaya göre çok çok iyi. Lakin ben 17" lastik kullanıyorum. 18'lerde biraz daha sert olduğunu söylüyorlar. Aracın koltukları, arka diz mesafesi, iç aksam kalitesi bence gayet üst düzey. Tamam bi 5 serisi gibi değil muhakkak ama premium bi arabaya bindiğinizi hissettiriyor.

Bastı mı gidiyor mu derseniz, gidiyor. Adrenalin patlaması yaşatacak kadar sizi koltuğa yapıştırmıyor ama kağnı da değil. 8.7sn 0-100'ü var arabanın. Haliyle hızlanması fena değil.
Özellikle spor sürüş modunda yüksek devirlerde vites attığı için 130 140'lara kadar neredeyse, aynı ivmeyle hızlanıyor. En sevdiğim özelliği bu oldu.

Msport paket tavsiye ederim. Daha güzel detayları var. Ses sistemi olarak da Harman Kardon olması tercih sebebi olsun. Harman Kardon'un ses sistemini çok başarılı buluyorum.

Son olarak Cabrio düşünüyorsanız, onu ayrıca konuşalım.
Varsa aklınıza takılan başka soru elimizden geldiğince cevap verelim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 20 Şubat 2020; 14:20:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Yüzbaşı

Bilgilendirici cevap için çok teşekkür ederim; aradığım bütün cevaplar burada

hasar kayıtsız olanlar dediğiniz gibi çok yüksek, hasar kayıtlı olanlarda nelere dikkat edilmeli bu konuda bi tecrübeniz var mı

2 serisinde alırken dikkat etmem gereken kronik bi sorun mevcut mu . çünkü limitleri zorlayıp alacağım daha sonra çıkan büyük sorunlar beni çok sıkıntıya sokar( bu yüzden hasar kayıtlı almamalıyım diye düşünüyorum )

ikinci el sorusunda ben 3 sene sonra rahat sata bilir miyim diye sormuştum aslında . Şuan 40 tane araç var ilanda

cabrio konusunda güneş altında çok durmayı sevmediğim için çok istesem de havasını tercih etmeyecek gibiyim :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FrontLiner
F
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hasar kaydı konusunda 2 kasa bazında değil de, genel bi fikrimi sorarsanız, ben kaput boyalı ya da sök tak gördüm mü kaçar giderim :) Onun dışında Tampon, çamurluk vs çok mühim değil.
2 kasalar yazılımı pek sevmiyorlar. Yazılımlı araç denk gelirse, onu da eleyin derim. BMW'nin yedek parçası da pahalı olduğu için, 5-10 bin liralık plastik aksam,far, çamurluk vs hasarları bence ok. Fazlasından pek emin değilim.

BMW yeni modellerinde arkadan itiş yerine önden çekişi tercih ettiği için, 3 sene sonra da olsa 5 sene sonra da olsa, bu modeller tutulmaya devam eder. Ben şahsen satamayacağımı düşünmüyorum. 5 bin lira ucuza satarız ama satarız. Tabi 90bin KM'de bir araba alıp, 2023'de 130 binde satmak zorunda kalırsanız bilemem. O yüzden düşük km olsun 10bin pahalı olsun derim :)

Malum sitedeki 40 Aracın Cabrio'larını ve Sport Line'larını eleyince pek kalmıyor sanırım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 20 Şubat 2020; 15:59:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @pacasi_camurlu
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.